Manapság már különböző, változatos arckezelések között lehet válogatni, rengeteg lehetőség tárul elénk, azonban vannak közöttük olyanok, amelyeket inkább csak az őszi vagy éppen téli szezonban célszerű bevetni. Mutatjuk, hogy miket érdemes beiktatni a közeljövőben.

hirdetés

A tudatos bőrápolás rendkívül fontos része a mindennapoknak, az otthoni szépítkezés mellett pedig nagyon sokan kérik szakember segítségét ahhoz, hogy megőrizzék a hámréteg egészségét, szépségét. Az otthon bevethető kencék, szérumok és kütyük szuperül karban tudják tartani az arcbőrt, azonban vannak olyan eljárások, amelyekkel sokkal látványosabb hatás érhető el. A megfelelő gépek, technikák segítségével mélyebben táplálható a bőr, de sokszor olyan problémáktól is meg lehet szabadulni, amelyekkel otthon esélytelen lenne véglegesen leszámolni.

A nagyobb arckezelések azonban kizárólag szakemberek által végezhetők, tehát mindenképpen egy profi szalont kell felkeresni ahhoz, hogy a folyamat biztonságos legyen és hibátlan, tökéletes eredménnyel szolgáljon. Nagyon fontos, hogy minden szezonban más és más kezelésekre lehet benevezni. A hidratálással, a feszesítő eljárásokkal, a hámlasztással és a pigmentfoltok elleni küzdelemmel kapcsolatban érdemes utánajárni annak, hogy milyen utóhatása lehet az adott kezelésnek.

Vannak olyanok, amelyek érzékennyé, sérülékennyé teszik a bőrt, s ebből adódóan kizárólag az őszi-téli időszakban javasolják őket. Nyáron például szigorúan tilos az erőteljes hámlasztás, ugyanis az eljárás következtében a bőr érzékennyé válik, ebből adódóan az erős napsugárzás vagy a szolárium csúnyán bántja a hámréteget. Mutatjuk, hogy melyek azok az arckezelések, amelyeket érdemes betervezni a közeljövőben, az őszi szezonban.

 

Bőrmegújító őszi arckezelések

Lézeres kezelések

A pigmentfoltok bizony nem csak az idő múlásával jelentkeznek, a nyári szezon végén sokan tapasztalják a zavaró barna foltocskák felbukkanását. A legfontosabb egyértelműen a megelőzés, ám a már meglévő pöttyökkel sem kell teljes mértékben megbarátkozni. A megfelelő kezelések segítségével a túlzott melanintermelés következtében kialakult foltok szépen halványíthatók.

A lézeres arckezelések szuper, szemmel látható eredményt ígérnek, ha a pigmentfoltok világosítása a cél. A szalonok és szakemberek különböző gépekkel dolgoznak, így több típusát is megkülönböztethetjük az eljárásoknak. Minden esetben célszerű utánajárni, hogy melyiket érdemes választani, mindenképpen javasolt tapasztalatok után érdeklődni, illetve alaposan megvizsgálni a kezelést kínáló helyszínt. A lézeres kezelések mögött gépektől függetlenül ugyanaz az alapmechanizmus dolgozik. Az eljárás során nagy energiájú impulzusokkal semmisítik meg a bőr mélyén vagy akár felszínén kialakult foltokat. Az, hogy hány alkalom után válik láthatóvá az eredmény, mindig egyénfüggő. A fokozott fényvédelem rendkívül fontos a kezelés után, ezért mindenképpen célszerű az őszi, illetve téli szezonra időzíteni.

Gyümölcssavas hámlasztás

A hámlasztással sokan kísérleteznek otthon is, azonban a szalonokban igénybe vehető eljárások sokkal erősebbek, hatékonyabbak az otthoni kencézésnél. A házi ügyeskedés ráadásul sokszor kudarcba fullad, vannak, akik csúnyán túlhámlasztják a bőrüket, ezzel több problémát okozva, mint hasznot. Ha valaki látványos eredményt szeretne elérni, mindenképpen érdemes szakember segítségét kérni.

A hámlasztó eljárások között is bőven van miből válogatni. A legjobb, hogy nem csupán a nyári szezonban kialakult pigmentfoltok halványításában jeleskednek, általánosságban is szépítik a bőrt, egységesítik a bőrtónust. Leszámolnak a pattanások után maradt foltokkal, hegekkel, frissebb és üdébb megjelenést kölcsönöznek az arcnak, miközben még a finom ráncokat is képesek kisimítani, halványítani.

A gyümölcssavas hámlasztás például rendkívül népszerű az őszi kezelések között. Nem kell félni tőle, az arcbőr nem egy az egyben málik le, ahogy azt sokan elképzelik. Finoman újítja meg a hámréteget, rendkívül kíméletes, egyáltalán nem okoz sérüléseket, sebeket a bőr felszínén. A kezelés rendszerint hosszabb időt vesz igénybe, több alkalomra van szükség a látványos eredményhez. Mivel fényérzékennyé teszi a bőrt, az őszi időszakban érdemes belevágni a folyamatba.

 

Mikrodermabrázió

A mikrodermabrázió szintén roppant népszerű a kozmetikai szalonokban. A kezelés során egy profi masina és egy gyémántfej segítségével távolítják el az elhalt hámréteget. Az eljárás abszolút fájdalommentes, ráadásul nem érinti az egész arcot, csupán a csiszolni kívánt területen alkalmazzák. Szépen megújítja a bőrt, egyenletesebbé varázsolja a felszínt, valamint szépen halványítja a pigmentfoltokat és az esetleges hegeket.

Nem csupán a napkárosodás okozta nyomokkal számol le, a bőr fiatalításában éppúgy remekel. A finomabb felszíni ráncokat szépen kisimítja, előkészíti a bőrt a hidratáló hatóanyagok befogadására. A kezelést mindenképpen érdemes az őszi időszakra betervezni, ugyanis fényérzékennyé teszi a bőrt. Általában több alkalomra van szükség ahhoz, hogy valóban látványos legyen az eredmény.

 Mezoterápia

A hidratálás az év minden szakában rendkívül fontos és nélkülözhetetlen a ragyogó bőrfelszín fenntartásához, eléréséhez. A dehidratált, száraz arcbőr még az esetleges ráncokat is jobban kiadja, hangsúlyozza a bőr megereszkedett területeit, ezért nem csupán a finom tapintás és az élettel teli megjelenés miatt célszerű hatalmas hangsúlyt helyezni rá, a fiatalos külső szempontjából éppúgy kihagyhatatlan eleme az arcápolásnak.

Az otthon használható krémek abszolút táplálják a hámréteget, a legtöbb hatóanyag javítja a vízmegtartó képességet is, azonban értelemszerűen a kozmetikai kezelések sokkal hatékonyabbak a házi praktikáknál. Az eljárások során a szakemberek mélyebbre hatolnak a bőrben, ezáltal alaposabban hidratálják a kitikkadt, vízhiányos bőrt.

A mezoterápia során a bőr mélyebb rétegeibe juttatják el a hatóanyagokat, így a hidratálás sokkal erőteljesebb, mint egy szimpla arckrém használata során. Számos szalonban tűvel dolgoznak, az eljárás ebben az esetben sem fájdalmas, azonban mindazok számára, akik irtóznak a tű látványától, manapság már elérhető a tű nélküli változat is.

Amellett, hogy az eljárás mélyen táplálja és hidratálja a kitikkadt hámréteget, attól függően, hogy milyen más hatóanyagok kerülnek a bőr mélyére, a ráncokat, foltokat és hegeket is halványítani tudja. A mezoterápia módszerére épülő arckezelések általában nem csupán az őszi időszakban alkalmazhatók, azonban érdemes beiktatni őket, hiszen alaposan feltöltik a hámréteget és felkészítik a bőrt a téli hónapokra.

 

LED-fényterápia

Természetesen a hámlasztás, a bőrmegújítás, illetve a hidratálás mellett a ráncok elleni küzdelemre is érdemes hangsúlyt fektetni. A LED-fényterápia például szuperül serkenti a kollagéntermelést, ami nélkülözhetetlen a bőr fiatalos, rugalmas állapotának megőrzéséhez. Látványosan halványítja a redőket, bizonyos mértékig visszaállítja a megereszkedett, elmászott kontúrok vonalát.

A kezelést mindenképpen hámlasztás előzi meg, hogy a gép valóban kimagasló hatékonysággal tudjon dolgozni. Éppen ezért fényérzékennyé, sérülékennyé válik a bőr, kizárólag az őszi, illetve téli szezonra célszerű időzíteni az eljárást.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés