Az idő múlásával a bőr egyre többet veszít a fiatalságát adó kollagén- és elasztinsejtekből, aminek hatására csökken a rugalmasság és ráncok képződnek. A kollagént kívülről nem lehet pótolni, de a krémeken kívül számos bőrfiatalító kezelést is igénybe lehet venni, melyek segítségével növelhető a hámréteg tömörsége és fiatalossága. Az egyik ilyen kezelés a HIFU terápia, amivel rövid időn belül, műtéti beavatkozás nélkül lehet szert tenni feszesebb bőrre.

hirdetés

Mi a HIFU és mennyibe kerül?

Az eljárást Amerikában fejlesztették ki, ami egy olyan egyedülálló mikrofókuszált ultrahangos rezgéshullámmal dolgozik, mely a bőrszövet mélyére hatolva felmelegíti a kollagénsejteket. A hő hatására a bőr mélyebb rétegeiben mikrosérülések keletkeznek, ezáltal beindul a sejtekben kollagén termelődése. A terápia ára a kezelendő területek számától és a választott orvosesztétikai központtól függően 50 000-300 000 forint között mozog, de ez attól is függ, milyen HIFU módszert választasz.

Milyen területeken hat?

Hatásosan minimalizálja az arc teljes területén lévő ráncokat, valamint feszesíti a nyak megereszkedett bőrét, és segít a toka eltüntetésében. Ezen kívül összehúzza a pórusokat, illetve a pattanások utáni hegek gyógyítására úgyszintén alkalmas. Mivel elsősorban a ránctalanítás a célja, mindenképpen 30 éves kor felett ajánlják.

Mennyi időt vesz igénybe a kezelés, és mikor lesz eredmény?

A kezelendő terület nagyságától függően egy-másfél óráig tart, aminek látható eredménye 6-8 hét múlva lesz. A kollagénsejtek erre az időre kezdik el kitölteni a sejtek közötti teret, majd 3-6 hónap elteltével mutatkozik meg a végleges eredmény. Ez az állapot az életmódbeli szokásoktól függően nagyjából két évig tart, igény szerint később meg lehet ismételni az eljárást.

Fájdalmas a kezelés? Vannak mellékhatásai?

Mivel az eljárás során a kollagénsejtek magas hőmérsékletre, 60 Celsius-fokra melegednek, tapasztalható egyfajta bizsergető érzés, azonban fájdalommal nem jár, és a bőrfelszínt sem károsítja. Nagy előnye a terápiának, hogy nincs lábadozási idő, mindössze rövid ideig tartó viszketés, pirosság, kisebb duzzanat fordulhat elő a kezelt bőrfelületen.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés