Ezek a legnépszerűbb arckezelések finom ráncok és a mély barázdák ellen. Segítenek megőrizni az arcbőr feszességét, miközben nem fagyasztják le a mimikát és nem torzítják el a vonásokat.

hirdetés

Bár az otthoni bőrápolás is rengeteg lehetőséget nyújt a felgyorsult bőröregedés lassítására, a szuper hatóanyagokat tartalmazó krémek és szérumok, valamint az otthoni arcmasszázs és arcjóga csak egy bizonyos pontig támogatja a rugalmasságmegőrzést. A bőr teljes megújítását támogató arckezelések a hámréteg öngyógyító folyamatait serkentik, így a finomabb és mélyebb ráncok ellen egyaránt beválnak, sőt, a kontúrvesztést éppúgy képesek csökkenteni. A szakértők személyre szabottan tudják kiválasztani a legmegfelelőbb megoldást a kívánt eredményhez mérten, ugyanakkor a hámréteg állapotát, érzékenységét, tulajdonságait is figyelembe veszik. Egy-egy kezelésnek több típusa lehet, a hatóanyagokat és az eljárások kombinációit abszolút egyénileg alakítják ki.

Ma már elképesztően széles körű a beavatkozások listája, nem kell kés alá feküdni ahhoz, hogy az ember éveket fiatalodjon. Sőt, az, akinek már a tű látványától is futkos a hideg a hátán, ugyanúgy megtalálhatja a számára alkalmas, kevésbé invazív megoldást egy profi szalonban, mint az, aki tartósabb vagy látványosabb eredményre vágyik, de műtét és hosszabb gyógyulási idő nélkül. Nem kell lefagyasztani a mimikát a fiatalos külső megőrzéséhez, ezek az arckezelések abszolút hozzájárulnak a vonások visszaállításához és a bőr rugalmasságának támogatásához.

 

Hatékony arckezelések ráncok, mély barázdák ellen

Kémiai hámlasztás

Amikor felmerülnek a kozmetikai eljárások és az arcfiatalító kezelések, sokan kapásból az invazív, fájdalmas eljárásokra asszociálnak. Bár azt mondják, hogy a szépségért meg kell szenvedni, ez nem jelenti azt, hogy minden esetben be kell vetni a magas fájdalomküszöböt.

A kémai hámlasztás egy abszolút kíméletes eljárás, amely valóban hatékonyan lép fel a ráncok ellen. Sokan a pigmentfoltok, valamint a pattanások utáni hegek eltüntetésével kötik össze a hámlasztást, azonban a ráncok halványítására, a bőr megújítására, a sejtcserélődés fellendítésére éppen olyan gyakran alkalmazzák, mint tónuskiegyenlítés céljából.

Leginkább finom redők esetén ajánlott bevetni, a fiatalabb korosztály számára akár megelőzésként is remek opció lehet, persze a már meglévő ráncokat ugyancsak szépen finomítja. Frissíti a bőrfelszínt, serkenti a bőr alatti mikrokeringést, ezáltal lassítja a bőröregedés folyamatát. Halványítja a sötét barázdákat, ráadásul tényleg kíméletes, a profi körülmények között végzett savas hámlasztás nem marja le az arcbőrt, a neve sokkal rémisztőbb annál, mint ami valójában történik.

Dermarolleres kezelés

A dermarolleres arckezelés a vérkeringés felpezsdítésével hat a sejtmegújulásra és az anyagcserére, valamint hozzájárul a kiegyensúlyozott kollagéntermeléshez, ami nélkülözhetetlen a feszes arcbőr megőrzéséhez. A mezoterápiás módszer amellett, hogy elősegíti a kollagéntermelést, a felvitt hatóanyagokat is bejuttatja a bőr mélyebb rétegeibe, ezáltal a kencék sokkal hatékonyabban fejtik ki hatásukat, mint az apró tűszúrások nélkül.

Noha maga az eljárás tűszúrásokkal történik, nem kell megijedni tőle. A hatása rendkívül látványos, ráadásul a tűméret olyan pici, hogy maga az eszköz cseppet sem félelmetes. A kezelés következtében kialakuló bőrpír hamar elmúlik, a dermaroller nem hagy maga után csúnya hegeket.

 

Iontoforézis

Az iontoforézis megelőzésre és a már meglévő ráncok halványítására egyaránt alkalmas. Az idő múlásával a hámréteg veszít nedvességtartalmából, a rugalmasság megőrzéséhez szükséges folyamatok belassulnak, aminek sokszor a tápanyaghiány az oka. Ezzel az eljárással a fontos hatóanyagok sokkal mélyebbre jutnak, ezáltal elősegítve a bőr megújulását, a kontúrvesztés lassítását.

A kisfrekvenciás árammal végzett kezelés elősegíti a hatóanyagok felszívódását, felpezsdíti a vérkeringést, valamint a sejtek tápanyagfelvételét. Ennek köszönhetően hozzájárul a ráncok elleni küzdelemhez, a megfelelő hatóanyagokkal kombinálva egészségesebb, feszesebb bőrképet eredményez.

Lézeres arcfiatalítás

A lézeres arckezelések skálája nagyon széles, több különböző eljárás közül lehet válogatni, amelyek egytől egyig fantasztikus hatással vannak az öregedő bőr állapotára. Némelyik kezelés során tulajdonképpen pontszerű sérülések keletkeznek a bőr mélyebb rétegeiben, amelyek olyan aprók, hogy nem járnak fájdalommal és semmiféle kellemetlenséggel. Az eljárás beindít egy gyógyulási folyamatot, ami serkentőleg hat a kollagéntermelésre, ezáltal hosszú távon a bőr feszességének megőrzéséhez is hozzájárul.

Bioszálas arcfelvarrás

Ha valaki nem riad meg a merészebb ráncok elleni eljárásoktól sem, a bioszálas arcliftinget sem kell élből kizárnia a lehetőségek közül. A folyamat során olyan bioszálakat helyeznek a bőr alá a megfelelő területekre, amelyek a későbbiekben serkentik a kollagéntermelést, ezáltal hozzájárulnak a feszes, fiatalos megjelenés hosszú távú megőrzéséhez. A szálbehúzással látványosan kivirul az arc, a kissé megereszkedett kontúrok visszakerülnek a helyükre. A páciens azonban nem kap „új arcot”, az eredmény abszolút természetes hatást kelt.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés