A hajvágás nem mindig úgy sül el, ahogy azt előre megálmodjuk, talán nincs is olyan nő a földkerekségen, aki ne élt volna át legalább egy csalódást a fodrásznál. Ám sokkal több a sikertörténet, amikor az új frizura valóban pozitívan befolyásolja a megjelenést.

hirdetés

Sok nő fél a hajvágástól, mert legyen bármilyen profi szakember az, akire a tincseit bízza, egy új fazon végkimenetelét mindig bizonytalanság lengi körbe. Nem biztos, hogy a fotóról kinézett frizura tökéletesen passzol majd minden tekintetben, ahogyan azt sem lehet előre megjósolni, hogy a rövid haj bevállalását nem árnyékolja-e be a hosszabb tincsek hiánya, pár nap eltelte után.

Sok kérdés felmerül ilyenkor, és jó, ha alkalom nyílik rá, hogy ezt a fodrásszal megbeszélje az ember lánya, hiszen a frizuraváltás mindenképp nagy döntés.

Gyakran előfordul, hogy valaki a kétségek miatt évekig viseli ugyanazt a semmilyen fazont, akkor is, ha a hajtincsek végei elkoptak, elvékonyodtak és töredeznek, mert nem biztos benne, mi állna jól neki, mennyit vágasson, milyen fazonra váltson.

Sokat segíthet, ha fodrászati magazinokat, katalógusokat nézeget az ember, esetleg olyan szakembert választ, akinél van lehetőség előzetes átbeszélésre, konzultációra.

A bátortalanság érthető, hiszen egy új frizura hatással van a megjelenésre, sok esetben stílusváltással is jár, és persze a nőiességünk megélését, kifejezését is befolyásolhatja. Sokan azért is vágnak bele a teljes átfazonírozásba, mert a belső változásaikat szeretnék még szembetűnőbbé tenni. A frizura oda-vissza hat, és persze a rólad alkotott első benyomást is alakíthatja. Ezért nem árt inspirálódni, mielőtt megválnál a régi hajfazonodtól.

Ilyen, amikor betalál a hajvágás: csodás változást hozott az új frizura

A hajvágással kapcsolatban azonban nem csak rémtörténetek vannak. Sokan cseppet sem bánták meg a döntésüket, hogy rövidebb fazont vállaltak be, hiszen az új stílus teljesen megváltoztatta külsejüket, méghozzá pozitív irányban.

Az új frizura akkor tökéletes, ha kivirul tőle az ember, és amikor a tükörbe néz, azt érzi: na, ez a nő annyira én vagyok, pont ilyen változásra vágytam!

Mutatunk pár sikeres átalakulást, amikor nem volt miért sajnálni, hogy csökkent a hajhossz! Sőt, az új fazon és szín annyira telitalálat, hogy felerősíti viselője nőiességét.

Egyértelmű, hogy ezeknek az elkopott, elégett hajvégeknek mennie kellett! Sokkal dúsabb és nőiesebb hatást kelt ez a divatos, francia bob fazon, ami látványosan feldobja a megjelenést.

A körfazonú bubi megdobja a vékony szálú haj volumenét, és kifinomultabb, szofisztikáltabb stílusú külsőt kölcsönöz, mint a fejre lapuló, fazonját vesztett félhosszú frizura.

A dús, hosszú hajkoronától mindig nehéz megválni, de ha már semmit sem tud kezdeni vele az ember, jobb bevállalni a kilencvenes évek slágerfrizuráját, a mindig nőies és elegáns Kleopátra-vágást.

Az arc kerekded ívét, és a pufók orcákat kihangsúlyozó lapos, erőtlen, lestrapált hosszú tincsek helyett sokkal előnyösebb megoldásnak tűnik a könnyen kezelhető, aszimmetrikus rövid frizura, mely optikailag keskenyíti az arcot, miközben csodásan kiemeli a szemeket. A fodrász új színt adott a szalmasárga, elnyűtt tincseknek, így összességében szuperdivatos a végeredmény.

A pókhálós végű, lenőtt hajból egészen újat varázsolt a szakember, amire a rózsaarany beütésű szőke árnyalat teszi fel az elegáns koronát.

A semmilyen, snassz frizurát is fel lehet frissíteni izgalmas rétegekkel, így látványra nem sokat veszít hosszából a haj, mégis csodás változáson megy keresztül. A lágy textúrának a finom színátmenet ad hangsúlyt.

Fazontalan és elnyűtt volt a korábbi frizura, ami elvette az arcról a figyelmet. A tépett gombafazon új életet lehelt az agyonfestett tincsekbe, és nőiesen vagány stílusával azt üzeni: Itt vagyok!

A frufru és a játékos bob fazon jól passzol a fiatal nő retró stílusához, és hosszúkás arcformájához. Sokkal jobban érvényesülnek így a mosolygós szemei.

Snassz félhosszú frizuráját vagányabb rövid hajra cserélte ez a hölgy. A rétegelt shag vágás texturálttá, mozgalmassá, játékossá teszi a rövid fazont. A burgundi szín pedig csodásan felélénkíti bőrtónusát.

A természetesebb, nőiesebb megjelenés volt a cél, és a fodrász tökéletesen megvalósította. Az erőtlen vékony szálú hajból lágy esésű, rozsdaszőke lob frizurát varázsolt, ami a finom rétegeknek köszönheti tartását és volumenét.

Elette a szőkítés a fiatal nő haját, ami sprőddé, élettelenné vált. A hajvágás ebben az esetben mindenképp javasolt volt, de nem csak a seprűs hajvégektől, hanem a régi színtől is megszabadult a szakember. Az új frizura romantikus lágysága magával ragadó!

A korábbi hajszín és fazon sem passzolt viselőjéhez, így cseppet sem érvényesült, hogy milyen szép a bőre, az arca. A fazon- és színfrissítés csodát tett vele, egy divatos, stílusos nő mosolyog ránk a fotóról, akinek nem lehet nem észrevenni bájosságát.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés