A hölgy őszülő haja teljesen tönkrement az állandó festéstől, a fodrász inkább megszabadította az elvékonyodott hajvégektől, az új frizura pedig sokkal frissebbé varázsolta a megjelenését. Mivel szeretne megszabadulni a hajfestéktől, a lenövesztéshez praktikus fazont kapott, amely megdobja a volument.

hirdetés

Így alakul át az elkopott végű, tönkrement frizura

Az őszülés folyamata előbb vagy utóbb mindenkit utolér, sokan pedig folyamatos hajfestéssel igyekeznek elfedni a csillogó töveket. Egy profi fodrász és egy jó minőségű festék segítségével valóban frissen tartható a frizura, azonban egy idő után a tincsek kemikáliákkal való bombázása mindenképpen nyomot hagy a haj állapotán.

A problémát leginkább az otthoni trükközés okozza, ugyanis a megfelelő, egységes színezéshez mindenképpen szakértelemre van szükség. Ez ősz tincsek esetében fokozottan igaz, hiszen a fehérbe hajló, pigmenthiányos frizura már eleve szárazabb, merevebb és törékenyebb, így kevésbé viseli jól az állandó festést. Ráadásul egyáltalán nem könnyű ugyanazt a tónust varázsolni a világos tőalapra, valamint a sötétebb hajhosszra. Az ezüstös szálak textúrája teljes mértékben eltér a pigmentáltakétól, nem árt egy kis szakértelem ahhoz, hogy a festés ragyogó, egészséges és természetes hatást eredményezzen.

Ez a hölgy elkezdte lenöveszteni a festéket, hogy felvállalja ősz hajszínét, ennek oka pedig egészen egyszerű: a frizurája teljesen tönkrement a folyamatos festegetéstől. A fodrász úgy döntött, megszabadítja töredezett, száraz hajvégeitől, s egy rövid fazont ajánlott neki. Már a vágás is hihetetlenül sokat jelentett, egészen felfrissült a megjelenése.

 

Ha nem fodrásszal szívatja le az ember a korábbi festés színét, az ősz tincsek felszabadulása igencsak hosszadalmas folyamat, elképesztő mértékű kitartást és persze magabiztosságot igényel. Bár a festék fokozatos halványítása sem egyszeri kezelést kíván, és benne van a pakliban, hogy a művelet még inkább lestrapálja a már meggyengült szálakat.

Manapság szerencsére már nem azokat az időket írjuk, amikor a lenövés igénytelennek, ápolatlannak volt titulálva. Sokan mégsem mernek belevágni a hatalmas átalakulásba. Tény, hogy a fehéres tónus felvállalása számos tényezőtől függ. Eleve nem mindenkinek áll jól a sápasztó árnyalat, így sokszor tényleg nincs más megoldás a folyamatos hajfestésen kívül.

Bár valamivel gyorsabb a mesterséges szín leszívatása, érdemes profi fodrászra bízni a dolgot, akinek a tudása és a rutinja egyaránt megvan hozzá. Ám töredezett, elgyengült és sérült haj esetén még a szakértelem ellenére is veszélyes játék.

A videóban látható hölgy esetében ezért maradt el a kemikáliákkal történő világosítás. A már eleve száraz, elvékonyodott és durva tapintású tincsek a leszívás következtében még sprődebbé váltak volna. Ilyenkor célszerű valóban türelmesnek lenni, s inkább rövidebb frizurával megvárni az átalakulási folyamat végét. Ahogy nőnek a tincsek, és a fodrász fokozatosan frissíti, visszavágja a fazont, úgy tűnik el apránként a festett árnyalat, sőt, az újrafestés hiányában idővel természetes módon kopik, fakul.

A frissítő vágás nem csak a hajtömegnek tett jót, hanem formát, stílust adott a kopott frizurának. Az ápolt, egészséges haj abszolút fiatalítja a megjelenést.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés