Tavasszal, elementáris erővel keríti hatalmába az embert a megújulási hév, és, ha nőkről van szó, ennek az emésztő vágynak a csillapítására az új ruhák beszerzése gyakran kevésnek bizonyul. A teljes átalakulásra áhítozó léleknek több kell, és ehhez a legkézenfekvőbb megoldás a frizuraváltás. A drasztikus fazon- és színcsere általában rizikós, mert könnyen megszaladhat a fantázia a nagy igyekezetben. Ám a hajvágás nem feltétlenül merész vállalkozás, sokszor apró változtatásokkal is elérhető az új külső élménye. Előtte-utána képeken mutatjuk, milyen erővel bír a séróigazítás.

hirdetés

A nyár felé galoppozva valahogy könnyebben mondunk igent egy merészebb frizuraátalakításra, és hajlamosabbak vagyunk olyan fazont bevállalni, ami korábban esetleg távol állt tőlünk. Ha ehhez a vállalkozó kedvhez hozzáadjuk azt a tényt, hogy az elhúzódó járványhelyzetben gyakran kényszerültünk arra, hogy hanyagoljuk a fodrászt, feltörő lelkesedésünkben bizony beleszaladhatunk egy meggondolatlan szín- vagy fazonválasztásba.

A bátorság persze, jó dolog, de érdemes kisebb léptékben, fokozatosan haladni a hajfazonírozással. Igaz, a hajvágás már önmagában is nagy változást ígér, de nem árt a saját stílusunkon belül mozogni. A hosszú haj nőiességének és romantikájának remek alternatívája lehet egy praktikusabb lépcsőzetes fazon, vagy egy sokoldalúan formázható bob frizura.

Az alábbi nők bizonyítják, hogy a kisebb hajfrissítések is magukban hordozzák a teljes átalakulás érzését. Van, aki megszabadult ugyan a hosszú loboncától, de olyan fazont választott, ami meghagyja a haj tömegét, és sokoldalúan viselhető.

Előtte-utána képeken mutatjuk, mire képes egy jól eltalált hajvágás

A haj hossza nem, de a frizura struktúrája jelentősen átalakult.

A középen elválasztott forma megmaradt, csupán a hosszú tincseknek intett búcsút a fiatal nő. Ám így sokkal tömöttebb, dús hatású fazonra tett szert.

Leheletnyi hajszínváltás a hajvégek frissítésével. Mégis óriási a változás az előtte-utána képeken.

A frufru, és a lépcsőzetes hajvágás életre keltette az ellaposodott göndör fürtöket.

A két oldalra csapott frufru eltüntette a magas homlokot, a shag-vágás pedig volument adott a hajnak.

Csak itt-ott nyúlt hozzá a fodrász a korábbi fazonhoz, és lágy hullámokkal frissítette fel az összképet. A különbség viszont nem kevés!

A choppy fazon jó döntés volt a vékony szálú tincsek felfrissítésére.

A most divatos rétegelt vágások nem eszközölnek nagy változtatást a hosszú frizurán, mégis jelentősen újjávarázsolják a kinézetet.

A frufru adott volt, ahhoz igazította a fodrász ezt a nőies pixie-t.

A choppy bob nagy ugrás a hosszú haj után, de legalább annyira jól formázható és alakítható, mint a hát közepéig érő fazon. Egy ilyen frizurából még a kisebb konty, és a trükkösen feltűzött hajviselet is kihozható.

 

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés