A tincsesre festett póklábpillák az első szupermodell, Twiggy népszerűségével együtt futottak csúcsra a divatban. A csillagszemű makeup a hatvanas években nyűgözte le a nőket, de a hetvenes években vált igazán populáris trenddé, szinte beépült a mindennapi szépségrutinba. Ez a retró smink most ismét visszaszivárgott a köztudatba, és a modern irányzatokkal is baráti szövetségre lépett.

hirdetés

Volt idő, amikor a póklábpillák ordas bakinak számítottak, hiszen leginkább annak köszönhetően jöttek létre, ha túl vastagon vitte fel a festéket az ember lánya, így aztán a szempillák összeragadtak. Bár ez tényleg nem volt az esztétika csúcsa, mert a sűrű, összetapadt pillaszínező még be is csomósodott a szálakon, a csillagszemű smink lényege egészen más, valójában egy igényesebb változatról van szó.

Most, hogy a hatvanas-hetvenes évek inspirációszikrái rendre fel-felvillannak a divatban, a sminktrendek terén úgyszintén tapasztalható némi változás. A retró frizuraviseletek és a rövid pixie fazonok szinte bevonzzák a korra jellemző szemfestési módokat, melyek remekül passzolnak a puffos és fodros ujjú, valamint az állógalléros, múltidéző öltözékekhez.

Póklábpillák pofonegyszerűen: újra hódít a csillagszemű smink

Tévedés ne essék, a póklábszerű szempillafestés nem egy halloweeni smink meghatározó eleme. A szépen kivitelezett, csomómentes verzió a natúr, a klasszikus, valamint a feltűnő, extravagáns makeupba is belekerülhet.

A csillagszemű smink pofonegyszerűen elkészíthető, persze nem a szempillaspirál vastag rétegezésével. Ennél szebb eredményt adó módszer is létezik, amihez nem kell más, mint pillafesték és szemöldökcsipesz.

Először a szokott módon húzd át a pilláidon a spirálkefét, majd kenj egy kis festéket a csipesz hegyére, és azzal fogd össze a szálakat, hogy vékony tincseket képezzenek. Így haladj végig a szempillákon alul és felül, míg el nem éred a póklábszerű hatást.

A Guccinál ilyen a hetvenes éveket idéző pókláb szemsmink. Füstös szemhéjárnyalással, tusvonallal kiegészítve úgyszintén jól mutat, de természetes kinézetű, minimál színtónussal is ötvözhető.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés