A 76 éves Catherine Deneuve még ma is észbontóan csinos nő, ám a hatvanas-hetvenes években nem csak szexi alakjával, nőies kisugárzásával és színészi tehetségével, hanem bájos hajviseleteivel is kitűnt a tömegből. Még a szalaggal átkötött, szőke loknis frizura sem volt kislányos, ha ő viselte!

hirdetés

A francia színésznő nemcsak a szerepeiben, a stílusában is a végletek megszállottja. A filmvásznon az unatkozó úrilánytól kezdve a megtört asszonyig, bármilyen karaktert képes hitelesen eljátszani, ez a könnyed átalakulásra való hajlam pedig a korábban viselt frizuráiban is megmutatkozik.

Ő az, aki egy személyben összefoglalja a hatvanas-hetvenes évek meghatározó hajtrendjeit, tálcán felkínálva a mai divatnak. Most, hogy újra megtelt a levegő a nosztalgikus sikk vibrálásával, és a divattervezők egészen a negyvenes évekig nyúlnak vissza inspirációszikrákért, a hajfazonoknál úgyszintén megjelennek a retró csapásirányok.

Nemcsak a múltidéző vágások, hanem a masnik, hajráfok, fejkendők is visszaeveznek az idő sodrásában. A frufruk és loknik a nőies irányzatok kedvelői között most éppúgy népszerűek, mint hajdanán, a színésznő fiatalkori frizurái pedig remek ötletekkel szolgálnak a viselésüket illetően.

Masni, copf, lokni és tupír: 6 retró frizura Catherine Deneuve módra

Nem véletlen, hogy legendás színésznők kedvenc frizuráiból merít ihletet a divat, hiszen megjelenésük irányadó volt akkoriban, mindenki úgy akarta fésülni a haját, ahogyan ők tették. Gondoljunk csak Brigitte Bardot kócos, szélfútta kis kontyára, vagy a masnis copfjára, amit rajta kívül Catherine Deneuve és Audrey Hepburn is éltetett.

Korábban, aki azt gondolta netán, hogy ez egy kislányos hajviselet, a hatásukra bizonyára meggondolta magát, hiszen általuk vált igazán nőiessé ez a trend. A Chanel időről időre előszedi a tuti biztos receptjét, és szalaggal a hajukban vonultatja fel modelljeit a kifutóján. Ugyanígy a kendő, a vastag hajpánt, a kifelé kunkorodó, loknis hajvégek is hódítanak idén, melyek mindegyikére találni példát Catherine Deneuve múltbéli hajkreációi között.

1. Mindjárt itt egy gyöngyszem a hatvanas évekből: a hajpánt, besütött hajvégekkel volt az igazi.

2. Ma már nem hordja így a haját, de a színésznő annak idején a félcopfok barátja volt. Ez a viselet egyébként ma is ugyanúgy divatos. A nap szépe című 1967-es filmből nem csak a frizurakreációit, hanem az öltözékeit szintúgy érdemes ellesni.

3. Persze a bokrétára kötött szalag sem maradhat el, amit tőle lehet csak igazán ellesni!

4. Nem volt ám mindig szőke! A barna haj, és a bob fazon is jól állt neki.

5. A lágy hullám szintén visszatért a frizuradivatba. Ma már számos módja akad a gyors és praktikus elkészítésének.

6. A tömör és függönyszerű frufru egyaránt megalapozza a szexi megjelenést, ezt már a hatvanas években is jól tudták a divatkövető hölgyek.

Kiemelt kép: RDB/ullstein bild Dtl./Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés