Bár a szempillaspirál használata nem művészet, a tökéletes eredmény érdekében elengedhetetlen néhány trükkös technikai fogás. Ha így viszed fel a festéket, nem ragadnak össze a szálak, és elkerülhető, hogy fekete pernyék hulljanak le róluk minden pislogáskor.

hirdetés

Audrey Hepburn aprólékos munkával, egy tű segítségével választotta szét a pilláit, miután megszáradt rajtuk a festék, ám ezt a műveletet nehéz elképzelnünk a reggeli kapkodás közepette, ráadásul nem is veszélytelen, különösen, ha hajlamos megremegni az ember keze.

A szálak összetapadása azonban elkerülhető, ha megfelelő mozdulatokkal alkalmazod a szempillaspirál keféjét. Nem kell ördöngös, mágusokat megszégyenítő trükközésre gondolni, ezek az egyszerű fogások könnyedén megtanulhatóak, és beültethetőek a sminkelési rutinba.

A szempillaspirál helyes használata

A nők többsége ívelt és hangsúlyos, mégis természetes hatású szempillákat szeretne látni, miután használatba vette a szempillaspirált. A kívánt eredmény azonban gyakran nem jön össze, sőt, a látvány meg sem közelíti az elvárásokat.

Persze megesik, hogy silány a termék, a festék könnyen csomósodik, vagy nem megfelelő a kefe a szálak vastagságához, hosszához. Ám olykor a leggondosabb termékválasztás sem hozza el az átütő siker élményét, mert a használata a hibaforrás.

Bár egyszerű eszközről van szó, sokan egyszerűen csak áthúzzák a kefét a pillasoron, és, ha ez nem hoz látványos hatást, többször megismétlik a műveletet. Általában ilyenkor jelentkezik a csomósodás, a pókhálós, maszatos összhatás, illetve a pillák összetapadása.

 

Hogy ezt elkerüld, először is ne húzd ki, majd told vissza a kefét a tubusba, mert ezzel az ismétlődő mozdulattal gyakorlatilag belepumpálod a levegőt, amitől a festék könnyebben beszárad, vagy csomóssá válik. Inkább tekerd körbe a kefét a festékben, amikor belenyomod, majd a felesleget húzd le róla a tubus szélén. A spirálozást a szempillák gyökerénél kezdd el, majd onnan görgesd fel a kefesörtét a szálak teljes hosszán.

Tulajdonképpen, ahogy a termék neve is sejteti, spirális mozdulatokkal kell felvinni a festéket. Közben lassan pislogj, és oldalirányban is mozgasd kicsit a szempillakefét, hogy ne tapadjanak össze a pillák. Csukd be a szemed, miközben a kefét a pillatöveknél tartod, majd óvatosan húzd fel az eszközt, hogy egyenletesen érjék a pigmentek a szőröket.

Nem baj, ha a szemhéjad maszatos lesz, hagyd, hogy megszáradjon, azután egy fülpiszkálóval minden gond nélkül el tudod távolítani a festékpacákat. Ha így használod a szempillaspirált, a göndörítő alkalmatosság használata nem is fontos.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés