A hajráf viselése egyszerűnek tűnik, ám a sikkes kiegészítő egy pillanat alatt elcsúszhat a helyéről, amitől kényelmetlenné válik. Ez a trükk segít, hogy a helyén maradjon.

hirdetés

A hajráf viselése így lesz igazán kényelmes és sikkes

Mi sem egyszerűbb annál, mint egy csinos kis hajráffal feldobni a frizurát. Ez a divatos kiegészítő jól jön, ha valamivel meg szeretnéd bolondítani a megjelenésedet, vagy már kissé zsírosodnak a tincsek és nincs idő hajat mosni. Azonban aki viselt már hajráfot, pontosan tudja, hogy állandó igazgatás nélkül a hajdísz aligha marad a helyén.

Manapság a különböző kendők tarolnak csak igazán, ám a különleges hajráfokat sem szorítja háttérbe az utcai divat. Egy időre az amerikai elit egyetemek preppy stílusa eltűnt a hétköznapokból, ám az iskoláslány-sikk újra elképesztően népszerűvé vált. Ennek igazi kulcsdarabja a hajráf, amelynek viselése akkor lesz igazán nőies és kényelmes, ha a megfelelő módszert alkalmazod.

A videóban látható lépésekkel könnyedén rögzítheted a kiegészítőt, amely az egyszerű trükknek köszönhetően nem fog csúszkálni, a nap folyamán sem válik zavaróvá. Csupán pár mozdulat az egész, ráadásul két szilikonos hajgumin kívül nincs is szükséged más segédeszközre a tökéletes eredményhez.

A hajráfok problémája alapvetően abban rejlik, hogy a fejmérete senkinek nem egyforma. A tucatgyártású kiegészítők között nehéz rálelni azokra a darabokra, amelyek valóban felveszik az egyedi fejformát, nem állnak el vagy éppen nem szorítanak. Az a jobbik eset, ha egy kicsit nagyobb a méret, ugyanis a hajtövek megemelésével a rés könnyedén elfedhető.

A csúszkálást az is okozhatja, hogy manapság a legtöbb sikkes hajráfot finom selyemanyaggal vonják be. Ilyenkor az összhatás olyan, mintha egy menő selyemkendővel lenne bekötve a frizura. Ezt sokan kifejezetten kedvelik, ugyanis sokkal egyszerűbb egy merev hajpántot helyezni a hajtömegbe, mint a csúszós kendőt kötögetni, ám a könnyed anyagnak megvan a maga hátránya is, napközben több alkalommal igazításra szorul.

Ezzel a trükkel abszolút kiküszöbölhető a probléma, ráadásul bónuszként az összhatás sokkal nőiesebb és különlegesebb hatást kelt majd.

Kiemelt kép: Edward Berthelot/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés