Az elmúlt évtizedekben sokat változott a nők sminkelési szokása. Míg az 1980-as években a feltűnő look volt a divatos, addig az utóbbi időkben inkább a természetes hatás került a középpontba. Most pedig ismételten a színes smink a legtrendibb viselet.

hirdetés

Visszatért a színes smink

A színes és feltűnő smink igazán közkedveltnek számított az 1970-es években, majd a helyét átvette a füstös tekintet, később pedig a neutrális kinézet. A nők körében sokkal inkább a visszafogottság, praktikusság került előtérbe. Hiszen a színes, nehéz festék könnyedén elmaszatolódhat a nap folyamán, és este is sokkal bonyolultabb az eltávolítása.

Ettől függetlenül reneszánszát éli a színes szemsmink, és egyre több nőt lehet látni az Instagramon feltűnő festékkel az arcán. Kétségtelen, hogy a jól elkészített look igazán látványos, és az orca adottságait is szépen kiemeli.

Az biztos, hogy kevés nőt fogunk lila szemfestékkel látni az utcán, ám a színes smink egyértelműen visszatért, és a fiatalok körében egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Akik inkább a letisztult megjelenést kedvelik, azok is megnyugodhatnak, mivel az őszi trendek között ez is helyet kapott. A bátrabbak pedig kedvükre kísérletezgethetnek, hiszen az üzletek polcain ismét megtalálhatóak a vibráló színű paletták.

A kék szemfesték a ’80-as évek öröksége, ezzel a türkizzel pedig igazán modern hatású lesz a kinézet. Nem nehéz elkészíteni, hiszen nem szükségesek a pontos, precíz vonalak. Színes smink előtt mindenképpen javasolt a primer használata, így nem fog összecsomósodni a festék a szemhéjakon.

A visszafogott hatás kedvelői kipróbálhatják azt is, hogy a színt csak a belső szemzugba viszik fel, a többi részre pedig nem használnak terméket. Az igazán vagány hatás érdekében felkerülhet egy kevés pirosító.

A sárga szín igazán jól mutat a lebarnult bőrön, így nyár végével érdemes kipróbálni. Itt elegendő csupán a mozgó szemhéjra felvinni a színt, a mélyítővonalra pedig kerülhet pár natúr árnyalat.

Ha igazán türelmes vagy, bevállalhatod ezt a sminket, fontos, hogy a színeket nagyon precízen vidd fel, és a satírozásra is figyelj. Kétségtelen, hogy nem egyszerű az elkészítése, ám az eredmény magáért beszél.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés