Az elrontott szőkítés nem feltétlenül végzetes, ám a legtöbb esetben profi fodrászra van szükség a szín helyreállításához. Így lesz a töredezett, csibesárga frizurából ragyogóan szép szőke haj.

hirdetés

Elrontott szőkítés után gyönyörűen csillogó frizura

Az elrontott szőkítés nem csupán esztétikai problémákat eredményez. Mondhatni, az a legkisebb gond, hogy a haj csíkos, csibesárga és foltos árnyalatban tündököl. Az állandó macerálásból adódóan brutálisan sérülnek a szálak, ami egyértelműen a tincsek eltöredezéséhez, kiszáradásához vezet. A haj számára leginkább az otthoni trükközés és próbálkozás jelenthet veszélyt, éppen ezért minden esetben célszerű profi fodrászra bízni a hajszínváltást.

Sokan úgy gondolják, hogy a sötétbarna frizura egyetlen alkalom után platinaszőke árnyalatban ragyog. Az előtte-utána fotók azonban csalókák. A köztes állapotot általában senki nem szokta közzétenni, noha sok-sok lépés választja el az Instagramon pózoló hölgyeket a hőn áhított szőke tónustól. Mégis vannak, akik bedőlnek a hívogató, kecsegtető látványnak, s otthon ukmukfukk nekiesnek a házi szőkítésnek, s csodát várnak az első átalakítástól.

Ilyenkor nem elég, hogy csibesárga lesz az eredmény, még a tincsek is szárazzá, töredezetté válnak. Persze nem csupán az otthoni ügyetlenkedés okozhatja a frizura fényvesztését és a szín eltorzulását. A rendszeres, állandó szőkítés sem tesz jót a hajnak, a legtöbb esetben látványosan roncsolódnak a tincsek. Ilyenkor, ahogy az a videóban is szemmel látható, már fésülés közben repülnek a letört hajvégek, ami, valljuk be, egyértelműen az elbaltázott szőkítésnek és a nem megfelelő ápolásnak tudható be.

Míg korábban csupán teljes hajfestés után szaladtak a nők a fodrászhoz segítségért, az ombre berobbanása óta egyre többen kísérleteznek otthon a melírozással is. Sajnos semmivel nem kisebb a veszélye ennek a festési technikának sem. Szakértelem nélkül szinte garantált a tincsek károsodása, de a szín sem lesz feltétlenül olyan, mint amit az illető előzetesen elképzelt.

A problémát akár az is okozhatja, hogy a természetes hajszín leszívatásánál megáll a folyamat. Tény, hogy már ezzel a procedúrával is szőke hatást keltenek a tincsek, azonban a megfelelő árnyalat felkenése nélkül garantáltan csibesárga lesz a végeredmény. Ám, a hajfesték kiválasztása sem olyan egyszerű. Cseppet sem mindegy, hogy milyen volt a kiindulási állapot, s milyen tónussal kell rámenni a már leszívott szálakra. Első blikkre nem tűnik bonyolultnak a folyamat, ám a szőkítés igenis profi szakértelmet igényel.

Nem feltétlenül kell rögtön ollóval javítani a kialakult helyzeten. A sötét hajkorona világosabbra alakítása még a fodrászoknak is feladja a leckét, ám egy ügyes szakember helyre tudja állítani az agyonnyúzott tincseket. Persze ilyenkor is szükség van utólagos, otthoni ápolásra. A szőkített frizura alapos figyelmet, rendszeres gondoskodást igényel. Ne felejts el hamvasító sampont alkalmazni, hogy elkerüld a tónus sárgásodását. A megfelelő kondicionálókat, olajakat és hajvégápolókat is célszerű beépíteni a rutinodba.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés