Míg nyáron a puffos megoldás futott, az őszi-téli szezonban a fodros ujj lesz a divat vesszőparipája. Ez a díszítés azonban nem csak a ruhák ujján, hanem a szabásba belekalkulálva, szinte mindenhol felbukkan majd. Nem vicc, még a férfi öltözékeket is behálózza kisebb-nagyobb mértékben!

hirdetés

A szolidabb viktoriánus díszítőelemek mellett, a spanyolos fodrok is megjelennek az új kollekciókban. Bár ez a trend sem új keletű már – hiszen a nyolcvanas években erősen megszaladtak a flamenco táncosok öltözetére hajazó fazonkülönlegességek –, azért okoz majd némi meglepetést.

Leginkább azzal, hogy a neves divatházak igencsak bőkezűen pakolgatták fel kreációikra a fodrokat, és a cicomát nem sajnálva, még a letisztult alapdarabok is jócskán kaptak belőlük.

Ha csak egy szóval jellemezhetnénk az őszi-téli divatot, az a fodros ujj lenne

Azért a puffos ujjaktól sem kell még érzékeny búcsút venni, jut belőlük bőven őszre-télre egyaránt. Ám sok tervező biztos ami biztos alapon, fodrokkal éppúgy megtámogatta a karakteresebb fazonokat. A Max Mara például újragondolta az unásig viselt bomber dszekit és a visszafogott, zakószabású szövetkabátot. Ha a fast fashion is rákap erre a trendre, akkor ősztől ezeket a darabokat már fodros ujjakkal hordjuk.

 

A Louis Vuitton kockáztatott, és feltűnő fodorrátéttel bolondította meg a férfiaknak szánt zakókat, ingeket, kabátokat. Elie Saab a nyolcvanas évek báli ruháit csempészte vissza a divatba, Alberta Ferretti pedig valóságos fodorhabokba bújtatja idén a nőket. Ezek a variációk persze sok túlzással élnek, de nem kell megijedni, mert a díszes fodrománia sokkal visszafogottabb formában fog beépülni a mindennapi divatba.

Kiemelt kép: Stefania D’Alessandro/Getty Images.

Képgaléria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés