A Rossmann kínálata olyan hajápolási márkával bővült, amely a környezeti hatások ellen nyújt védelmet. Kipróbáltuk, hogy a nyári szezonban sérült hajjal mit kezdenek a Climaplex hajápoló termékek, melyek a leggyakoribb hajproblémákat veszik kezelésbe.

hirdetés

A klímaváltozás nemcsak a környezetünkre, hanem ránk is hatással van. Arról például rengeteget hallunk, hogy a különféle környezeti ártalmak hogyan befolyásolják egészségünket, de hogy miként hatnak a bőrünk és hajunk megjelenésére, és miért egyre nehezebb kivédeni ezeket a károkat, csak ritkán esik szó.

A Climaplex márka éppen ezért olyan hajápolási termékek bevezetésén munkálkodik, melyek válogatott természetes összetevőikkel, szulfátmentes, szilikonmentes és parabénmentes formuláikkal hatékony védelmet nyújtanak a fejbőrnek és a tincseknek a légszennyezettséggel, a hirtelen hőmérséklet-változással, a levegő magas páratartalmával és az extrém meleggel szemben.

Kép: Retikül.

 

Mind tapasztaljuk, hogy a naponta megélt hirtelen hőmérséklet-ingadozás, az évszaknak nem megfelelő, magasabb UV-sugárzási szint, a gyorsan lezajló felmelegedés, majd lehűlés igencsak megterheli és próbára teszi a szervezetünket, ugyanakkor a korábban bevált haj- és bőrápolási szokásainkat is felülírja. Éppen ezért szerettük volna letesztelni a Climaplex hajápolási termékek hatékonyságát, hiszen csakúgy, mint az időjárás, a hajszerkezetünk is őrületes változáson megy keresztül napról napra, hétről hétre.

Sampontól a formázóig sok mindent próbálgattunk – Mit tudnak a Climaplex hajápolási termékek?

Könnyebbséget jelent, hogy már nem csak webáruházakból, megrendelés útján elérhetők, hanem a Rossmann drogérialánc magyarországi üzleteinek kínálatában is ott csücsülnek a Climaplex hajápolási termékek. A termékcsalád kilenc tagja került karnyújtásnyi távolságba, vagyis a samponon és balzsamon kívül speciális hajformázó spray, hajvédő permet, göndörítő vagy szöszösödésgátló krém is leemelhető a polcról. A széles kínálatból hat terméket próbáltunk ki töredezett göndör, illetve szöszösödésre és zsírosodásra hajlamos egyenes hajon.

Kriszta véleménye: erősítő, volumenizáló sampon, göndörítő krém és formázó spray

Nyár elején kipróbáltam a newave tartós hullámot az egyébként sem szögegyenes hajamon. Bár ez az eljárás gyengédebb, mint a dauer, nem roncsolja az egészséges hajat, de az én sűrűn festett, eleve rugalmatlan tincseim védelmében igencsak újra kellett gondolni a korábbi hajápolási szokásaimat.

Noha nem használok több terméket, mint a tartós hullám előtt, de jobban odafigyelek arra, hogy mi kerül a hajamra. Sajnos még így is erős károsodást szenvedtek el a tincseim a magas UV-sugárzás hatására. Mivel többnyire gyalog és biciklivel közlekedem, hiába ügyeltem nyáron a fürtjeim védelmére, a gyakori festéstől eleve szárazabb, meggyengült frizurám látványos hanyatláson ment keresztül. Őszre elérte azt a szintet, ami még nem teljesen kezelhetetlen, de eléggé problémás, ennek tünete az időszakos bolyhosodás, szöszösödés és a hajvégek töredezése. Hajmosás után még szép fényesek, rugalmasak a loknik, ám pár nap elteltével sprőddé, szárazzá válnak.

Kép: Retikül.

 

A tartós hullám nyár óta igencsak lenőtt, elnyúlt, ennek eredményeképp a göndörség némiképp csökkent, és kicsit nehezebb is szimpla hajszárítással elérni a definiált loknikat. A töredezett hajvégektől szimpla hajvágással szabadultam meg, de hogy ne köszönjön be ismét a probléma, tesztelni kezdtem a Climaplex védelmet nyújtó és regeneráló hajápoló termékeit. Gondoltam, egy próbát megér, hátha segítenek.

Az első két hétben nem igazán észleltem nagy változást, de örülök, hogy kitartó voltam, és nem lomboztak le annyira a nehezen elért részeredmények után tapasztalt újabb visszaesések. Az erősítő és dúsító sampon használatakor fedeztem fel leghamarabb a javulásra utaló tüneteket. Már két-három hajmosás után kifésülhetőbb, lágyabb lett a hajam, kicsit megtelt élettel, visszakapta rugalmasságát. Ám az eredmény mindig csak pár napig tartott. A samponon kívül a szöszösödést gátló göndörítő krémet, valamint a hajgubancok ellen küzdő, fényt adó, erősítő és hővédelmet biztosító formázó spray-t próbáltam ki.

A göndörítő krém előnye, hogy nagyon lágy, nem ragacsos, ezáltal nem tapasztja össze a tincseket, és amit imádok benne, hogy nem nehezíti el a szálakat. Többszöri használat után sem érzem azt, hogy lerakódási rétegeket képezne a tincseimen vagy a fejbőrömön, nagyon könnyed, észrevétlen a viselete, miközben határozottabbá teszi a loknikat. A hajhabokkal ellentétben úgy turbózza fel a göndörséget, hogy ha magától szárad meg a frizura, akkor sem lesznek kemények a fürtök, megmarad a haj esése, és visszaadja a tincsek rugalmasságát. A pumpás flakon megkönnyíti a krém adagolását, nagyon kevés, nagyjából két pumpálásnyi elég belőle.

Kép: Getty Images.

 

A formázó spray csakúgy, mint a sampon és a hajkrém, nem illatozik tolakodóan, kellemes a viselése, bár kissé ragadósabb, mint a krém. Viszont így sem nehezíti el vagy ragasztja össze a tincseket, puha marad tőle a frizura. Száraz haj esetén nem nagyon lehet túlzásba esni vele, ha többet fújok belőle, akkor sem válik zsíros hatásúvá a frizurám, ám nem érdemes telepacsmagolni vele a hajkoronát, mert úgy három nap után megint hajat kell mosni. Ad egy kis fényt a lokniknak, de ami igazán megfogott benne, hogy csodásan lezárja a felhasadt kutikulákat, a hajam szöszösödése fokozatosan csökkent, mígnem három hét használat után teljesen minimalizálódott. Párás időben sem bolyhosodnak a fürtjeim, összességében egészségesebbnek tűnik a hajam, pedig botrányos állapotban volt az ősz kezdetén.

A nyarat mindig erősebb hajhullással zárom, ez most sem lepett meg, viszont a Climaplex hajápoló termékek többhétnyi használata során fokozatosan csökkent a hajvesztés. Nem múlt el teljesen, a hajam volumenén azonban ez cseppet sem érzékelhető, a hajtövek nem lapulnak rá a fejemre, és erősebbnek tűnnek a tincseim. A márka három készítményén kívül csak a szokásos hajbalzsamomat használom, ami egy hidratáló formula, és jó ideje a rutinom részét képezi.

Az elmúlt hetek során lassacskán ugyan, de észrevehetően javult a hajam állapota, reggelente előfordul ugyan, hogy szénaboglyaszerű frizurával ébredek, de olyankor elég csak vizes kézzel átnyomkodni a fürtöket, egy kis göndörítő krémet felvinni a hajvégekre, majd szárítás előtt befújni a formázó spray-vel. Így újra puha, hullámos és fényes lesz a frizurám, ami ellenáll a szélnek, és az erős napfénytől sem válik durva tapintásúvá.

A Climaplex hajápoló termékek újrahasznosított csomagolással rendelkeznek, ami dicséretes, viszont a hajformázó spray szögletes, széles flakonja véleményem szerint nem apró női kezekhez készült. Az én kezemben például nem fér el, ami megnehezíti számomra az adagolását. A 97%-ban természetes összetevőkből álló készítményekkel azonban elégedett vagyok.

Vivi tapasztalatai: hidratáló és regeneráló balzsam, szöszösödés ellen védő krém

A hajam a nyár végére eléggé rossz állapotba került, kiszáradt és elkezdett csúnyán töredezni mindannak ellenére, hogy igyekeztem megóvni a napkárosodástól és mindenféle negatív hatástól a forró szezonban.

Én a Climaplex Moisture & Repair sampont, illetve balzsamot próbáltam ki a kínálatból, valamint a Climaplex Anti Frizz szöszösödésgátló védő krém is nagyon elnyerte a tetszésemet, hiszen a hajam durván szöszösödik, különösen a párás, őszi időjárásban.

A szöszösödés elleni krémet vizes hajra kell felkenni, így sokkal kényelmesebb a használata. Nem okozott ragacsos, tapadós érzetet, és nem nehezítette el a hajamat, mint a testes olajok és más hajvédő kencék. A három termék közül talán ez lett a kedvencem.

Kép: Retikül.

 

Gyorsan zsírosodik a hajam, amit a különböző regeneráló samponok általában még inkább felgyorsítanak. Meglepően tapasztaltam, hogy a Climaplex hajápoló termékek használata során néhány nappal még ki is tudtam tolni a hajmosást. Persze ez egyértelműen attól is függ, hogy milyen az időjárás és mennyit piszkálgatom a tincseimet napközben, ám összességében pozitív a tapasztalatom a samponnal és a balzsammal egyaránt.

A balzsam könnyedén elkenhető, eldolgozható a tincseken, az olykor gubancos, nehezen kezelhető hajam szárítás után könnyed és selymes volt, egyáltalán nem okozott problémát a hajmosás utáni fésülködés. A hidratáló, regeneráló hatás valóban érzékelhető, viszont kell pár hét türelem, mire a haj állapotán tényleg láthatóvá válik a változás. Az egyenes tincseim már kevésbé szöszösödnek, de a probléma nem szűnt meg teljesen.

Kiemelt kép: Getty Images.

Cikkfotók: Retikül, Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés