A divatos frizurák kialakításakor már cseppet sem jelent hátrányt, ha itt-ott kunkorodnak a tincsek, vagy kövér csigákba ugranak, hiszen számos olyan fazon kering a trendek között, melyek göndör hajból éppúgy készülhetnek. Sőt, ezeknél a vágásoknál inkább előnynek számít, ha nem egyenes szálakból alakítja ki a fodrász a hajfazont. A trükkös kialakításnak köszönhetően az elnyúlt loknik megélednek, erőre kapnak, a kócos, kirugózott fürtök újra definiált formát kapnak.

hirdetés

A most divatos réteges vágásoknak köszönhetően már göndör hajból is készülhetnek izgalmas, karakteres frizurák, ráadásul a rövid fazonokról sem kell lemondani, mert úgy alakítja ki a fodrász a formát, hogy a bongyor tincsek beszárítás nélkül sem keltenek szénaboglyahatást.

A természetesen hullámos és göndör loknik kifejezetten előnyt jelentenek az idei divatban, mely a laza, texturált, könnyed rétegekből álló shag és choppy vágásokat támogatja. A bohém, kócos megoldások mellett a szolidabb, nőiesebb verziók is népszerűek, melyek nemcsak dús tartást adnak a fürtöknek, hanem a csúsztatott rétegekkel rendezettebbé, kezelhetőbbé teszik a kunkorodó tincseket.

A legdivatosabb frizurák göndör hajból: ezek a fazonok életre keltik a pajkos loknikat

A frizurák többsége másképp mutat, ha göndör hajból készül, és egyáltalán nem biztos, hogy a választott fazon képes előnyös formát adni a könnyen kuszálódó fürtöknek.

Az általános, snassz vágások általában nem frissítik fel a hullámokat, így azok hosszadalmas formázás, beszárítás nélkül szétcsúsznak, elnyúlnak.

Bár a csigákba ugró tincsek mindenképp igénylik a hajformázó készítmények használatát, hogy ne keltsenek kusza, szöszös hatást, illetve ne álljanak szanaszét, az ideális hajfazon megkönnyíti ezt a procedúrát, hiszen alapból tartást ad a fürtöknek.

Az egymást támogató hosszabb-rövidebb rétegek nem hagyják, hogy a hajtömeg lehúzza, elnyújtsa a göndör fürtöket, így elkerülhető az a probléma, amikor a hajtövek a fejre lapulnak, a kunkorodó hajvégek azonban tömött, bolyhos szénaboglyává állnak össze.

A közkedvelt félhosszú bob és lépcsőzetes fazonokat is a göndör haj viselkedéséhez, igényeihez tudja alakítani a fodrász, különféle ritkításokkal könnyedén eléri, hogy rendezettebbek, kezelhetőbbek legyenek a szeszélyes loknik.

A rétegelt shag vágás a frufru lehetőségét is megadja, ezáltal sokkal teltebb lesz a frizura.

Menő wolf cut frizurák is készülhetnek göndör hajból, sőt, definiált fürtökkel lesz igazán izgalmas az összkép.

A romantikus és vagány rövid fazonok sem kapnak stoptáblát göndör haj esetén. A természetesen hullámos és bongyor tincseket sokféle módon formázhatja a fodrász.

Már az alapvágástól új erőre kapnak a loknik, így nem kell sokat bíbelődni a csigák rendezgetésével, beszárításával.

 

Kiemelt kép: Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés