A téli időjárás és a sapkaszezon általában nem kíméli a hajat, ezt mi is megtapasztaltuk. Tavaszra gyakran kimerülnek a szálak erőtartalékai, így nemcsak védelmet, hanem újjáépítő táplálást igényelnek. A Revolution termékcsaládja a hajápolók széles skáláját vonultatja fel a hajmosástól a formázásig.

hirdetés

Bár az elmúlt telet sikerült egy rövidke ideig tartó hajhullással átvészelnem, nem mondhatnám, hogy fényes és dús tincsekkel léptem át a tavaszba. Míg viszonylag jó eredményeket értem el azzal, hogy minimalizáltam a hajformázó kencék használatát, a másik oldalon folyamatosan a szálak egészsége ellen dolgoztam a sapkától lelapuló tövek ellen bevetett fixálási és beszárítási procedúrákkal, és persze, hiába fogadtam meg, hogy nem teszem, nyirkos időben gyakran előkaptam a hajvasalót, hogy megzabolázzam a szénaboglyává változó frizurámat.

A tél letudva, kezd erőre kapni a tavasz, és mivel végre a szekrény mélyére került a sapka, ideje ráncba szedni a szomorú, lestrapált képet mutató hajkoronát. A legutóbbi festéstől nagyon eltöredezett a hajam, ezért egy frissítő vágás után vágtam bele a Revolution Haircare Bond Plex termékcsalád néhány tagjának tesztelésébe, és bár a seprűs végek eltűntek, a fénytelen, bolyhos tincseim továbbra is tápláló hajápolók után áhítoztak.

Mit tesznek a károsodott hajjal a Revolution hajápolók?

Kipróbálásra kaptuk meg a Revolution Haircare Bond Plex teljes termékcsaládját, a hajápolók sokaságából három készítményt teszteltem az elmúlt három hétben, a hajkötés-helyreállító hidratáló maszkot és lamellás vizet, valamint az erősítő és szerkezetjavító hajolajat.

Kép: Retikül.

 

Szeretem, ha a hajam friss, fényes és jól hidratált, mert olyankor könnyen kezelhető, és a legboldogabb persze akkor vagyok, ha ezt az állapotát több napon keresztül képes megőrizni két hajmosás között. Volt idő, amikor a táplálást és védelmet nyújtó szerek, illetve a formázó és fixáló kencék teljes arzenálját képes voltam a hajamra kenni az állapotjavulás reményében, ám rá kellett jönnöm, hogy a különféle készítmények halmozása csak még inkább ront a helyzeten. A rengetegféle hajápoló használata csak elnehezíti, ragacsossá teszi a szálakat, nem hagyja lélegezni a fejbőrt, ugyanakkor gyakran hatás-ellenhatás mechanizmusok sokaságát váltja ki, ami csak tetézi a károkat.

Tapasztalatom szerint jobb, ha egyetlen termékcsalád tagjai közül válogat az ember, mert a készítmények így ugyanazon formulán és működési elven alapszanak, ráadásul úgy vannak összeállítva, hogy egymás hatását erősítsék.

A Revolution sérült és száraz hajra ajánlja a Bond Plex termékcsalád hidratáló maszkját, amely ugyanazt a hármas molekulatömegű fehérjerendszert alkalmazza, mint a családon belüli hajápolók többsége. Emellett Phytantriol és a B5 provitamin erőkombinációja biztosítja a haj hidratáltságát. A szálak fő alkotóeleme köztudottan a keratin nevű fehérje, a szerkezeti károsodás helyreállításához mindenképp olyan hajmaszk kell, amely rövid idő alatt be tud jutni a hajrostokba, és olyan fehérjemolekulákat tartalmaz, amelyek beépülnek.

A Bond Plex helyreállító maszkja érezhetően tudja a dolgát, könnyed állagának köszönhetően nem teszi zsírossá, nehézzé a hajat, pont ellenkezőleg. A használata egyszerű ugyan, de nem túl időhatékony, ezért általában olyankor támaszkodom az erejére, amikor nem ripsz-ropsz módon kell hajat mosnom.

Kép: Getty Images.

 

A samponozást és a kondicionáló balzsamozást követően, a már leöblített, törölközőszáraz tincsekbe kell belemasszírozni, majd 10-15 perc hatóidő után leöblíteni. Csak a hajvégekre szoktam felkenni, nagyjából a haj alsó hosszán. Az illata számomra elég erős és bódító, tulajdonképpen kellemesen friss, de nem igazán szeretem, ha egy hajápoló el akarja nyomni a parfümöm aromáját, vagy erőszakosan keveredik vele. A jó hír az, hogy szárítás után igencsak mérséklődik az illaterő, tehát nem igazán zavar be a képbe.

A lamellás víz szintén a hajszerkezet helyreállítását szolgálja, csak ez egy vízalapú formula, így könnyebben bejut a szálakba. Bár samponozás után kell felvinni a tincsekre, majd pár perc után kiöblíteni, mivel mélyen beszívódik, szárításkor hővédelmet nyújt, illetve szinte azonnal extra fényt kölcsönöz a hajnak. Tényleg lesimítja a bolyhos szálakat, ami nálam extra pontot ér, viszont ez a készítmény sem spórol időt nekünk a hajmosás során. Nem szeretek sokat vacakolni a hajammal, persze tudom, a gondos ápolás pepecselést igényel, megvan a maga sorrendje és hatóideje a készítményeknek.

Ez az erősítő, fényt adó folyadék is igencsak illatos, emiatt többször ki szoktam öblíteni. Tény, hogy már két-három használat után érezhető volt a termékek együttes ereje, a bolyhosodás és a száraz tapintás viszonylag hamar megszűnt, ám annyira puha lett a frizurám, hogy ez némiképp megnehezítette a beszárítást, formázást. Nagy előny azonban, hogy a tincsek sokáig megőrzik egészséges fényüket, észrevételem szerint lassabban is zsírosodott a hajam, így két hajmosás között sem tűnik ázott kutyának az ember. Viszont ebben a selymes puhaságban a loknik nem igazán maradnak meg, kirugóznak a nap folyamán, és három hét elteltével valóban szokatlannak tűnt, hogy a hajam annyira megerősödött, hogy hajlamos még a körkefés formázásnak, főnözésnek is ellenállni.

Képek: Retikül.

 

Na de itt lép színre a hajolaj, mert azt is tartalmaz a termékcsalád. Nagyon kevéske, épp csak egy borsónyi adag kell belőle, amit a tenyéren szétoszlatva könnyedén bele lehet dörzsölni a hajvégekbe. Csodás, tükörfényű ragyogást ad a tincseknek, és úgy vettem észre, a festett hajszínem is intenzívebben ragyog tőle, ráadásul hővédelmet nyújt, óvja a frizurát a kiszáradástól. Nagyon bírom, annak ellenére, hogy ez is nagyon illatos. Ám amint szabad levegő éri a hajat, szerencsére elpárolog az erős aroma. Pipettás kiszerelés, így könnyű beosztani a tartalmát, a három hét alatt szinte alig fogyott belőle valami, pedig minden hajmosás után használom.

Kezelhetővé, engedelmesebbé teszi a makacs szálakat, a kifésülést, formázást szintén megkönnyíti. Összességében a termékcsalád ígérete és az, amit tapasztaltam a három termék használatakor, teljesen összecseng, tényleg erősebbnek, sőt, dúsabbnak érzem a hajam, a tápláló és helyreállító hatás abszolút megvalósult. Amit én hiányként éltem meg a teszt során, hogy eleinte nehezebben tudtam formázni, beszárítani a hajamat, annyira felpuhultak a tincsek, amiből pedig visszavennék kicsit, az egyértelműen az illatanyag.

Az viszont extra pluszpont nálam, hogy minden termék SLS- és SLES-mentes, vegán, valamint állatkísérlet-mentes.

A maszk ajánlott fogyasztói ára 8490 forint, a lamellás vízé és a hajolajé pedig 5990 forint.

Kiemelt kép: Getty Images.

Cikkfotók: Retikül, Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés