Cikkünk a Schwarzkopf Gliss támogatásával jött létre.

A sérült, töredezett, sprőd frizurának általában az olló a megmentője, de nem feltétlenül kell így lennie. Számomra bebizonyosodott, hogy a száraz haj meggyengült szerkezete már 2 hét alatt is felerősíthető a megújult Schwarzkopf Gliss hajápolókból álló hajrutin segítségével.

hirdetés

A hajam nemcsak a megjelenésem, hanem a stílusom része, ezért mindig is fontos volt számomra, hogy mivel és hogyan ápolom. Kényes, kevésbé ellenálló, rakoncátlan tincsekkel vagyok megáldva, amelyek időnként kezelhetetlenné válnak. A se nem hullámos, se nem egyenes haj, amilyennel én magam is rendelkezem, könnyen megsínyli a formázgatást, a környezeti ártalmak és külső tényezők hatására különösen hajlamos a kiszáradásra, töredezésre.

Kép: Getty Images.

 

Bár igyekszem kímélni a szálakat, tény, hogy a hajam vízmegtartó képessége az évek előrehaladtával egyre csak romlik, és nem akarom szépíteni a dolgot, ezt még a gyakori hajfestéssel és hajmosással is tetézem. Így a töredezett, fakó, sprőd tincsek kezelhetetlensége nem ismeretlen számomra, időnként megküzdök az ördögi kört generáló tüneteivel.

Az elmúlt időszakban a gondos ápolás ellenére is gyakran visszatérő vendég volt nálam a száraz haj problémája, a Gliss regeneráló termékek segítségével azonban egy rém egyszerű hajrutin hozta meg számomra a nagy változást.

Teljesen átalakul a száraz haj: így működik a Gliss ápolókkal kialakított hajrutin

Bevallom, számomra nem jelent teljes megoldást, ha csupán puhábbak, fényesebbek lesznek a tincseim, de cserében esetlenül rálapulnak a fejemre. Ahogyan azt sem tartom célravezetőnek, hogy a dús hatás és a rugalmas, erős tartás érdekében pár nap után elnehezüljön vagy ragacsossá váljon a hajam. Az szintén lényeges számomra, hogy egyszerű és gyors, mégis hatékony legyen a hajrutinom, a pepecselő, bonyolult, időigényes procedúrákkal ugyanis mindig felsülök, hiszen nehezen beilleszthetők a rohanós napokba.

Kép: Retikül.

 

Az elsődleges célom az volt, hogy csökkentsem a szükségessé vált hajmosások mennyiségét. Míg mások azért mossák gyakran a hajukat, mert zsírosodik, én jó ideje azért teszem, mert a száraz, durva tapintású haj sokkal puhább lesz a tisztítás és ápolás után. Sajnos korábban nem sokáig tartott ez az állapot, két-három nap múlva ismét kiszáradt és rugalmatlanná vált a hajam. Ebben a dologban a Gliss megújult termékeivel értem el nagy áttörést.

Könnyű kiválasztani a haj számára megfelelő ápolási intenzitást

A Gliss új hajápolási termékein egy úgynevezett ápolási skála található, amely megkönnyíti a haj állapotának, típusának megfelelően kiválasztani a legoptimálisabb készítményt. Az ápolási erősség 1-től 3-ig van számozva, így az én festett, száraz, töredezésre hajlamos tincseim regenerálására és szerkezeti megerősítésére a kettes és hármas fokozatú hajápolók váltak be igazán.

Az elmúlt két és fél hét során a következő Gliss termékekből épült fel a rutinom:

  • 3-as ápolási erősségű Ultimate Repair sampon keratinnal és fekete gyönggyel, erősen sérült, száraz hajra,
  • 3-as ápolási erősségű Ultimate Repair hajbalzsam, ami egy normál kondicionáló intenzív megújító formulával,
  • 3-as ápolási erősségű 4 az 1-ben Regeneráló Bond-Building hajmaszk folyékony keratinnal és HAPTIQ rendszerrel, ami egy hajszerkezet-helyreállító pakolás durva tapintású, száraz hajra,
  • 2-es ápolási erősségű Split Ends Miracle 7sec Express Repair hajpakolás, ami 7 másodperc alatt bejut a szálakba és csökkenti a töredezés mértékét,
  • 3-as ápolási erősségű Ultimate Repair Express-Repair hajregeneráló balzsam spray kiszerelésben, ami könnyed kifésülhetőséget és 230 °C-ig hővédelmet is biztosít,
  • 2-es erősségű Night Elixir HAPTIQ rendszerrel, ami éjszaka ápolja, regenerálja és óvja a károsodott, törékeny hajat.

Mit tapasztaltam?

Mivel az elmúlt két és fél hét során legalább ötször mostam hajat, és közben az előírt sorrend alapján használtam ezeket a termékeket, meglehetősen hamar érzékeltem az intenzív ápolás és védelem eredményét. Amikor a hajam hidratáltabb és rugalmasabb, sokkal könnyebben megtartja a hullámokat, mint egyébként, így tudom lemérni a legjobban, ha jó úton haladok a szerkezetjavító regenerálással.

Kép: Retikül.

 

Az első héten máris megtapasztaltam, hogy kevésbé bolyhosodik, száll a hajam, és sokan megjegyezték, hogy ragyogóan fényes. A töredezett hajvégekkel azonban nem számolt le azonnal a Gliss-hajrutin, viszont a frizurám már két hajmosás között is képes volt megőrizni lágy esését. Bár első blikkre soknak tűnik a terméklista, meglepően nyugtáztam, hogy egyik ápoló készítmény sem nehezítette el a tincseket, napok múltán sem lett ragacsos a frizurám.

Az egészségesen fénylő, lágy esésű, szép frizura természetességét nyújtja a sérült, száraz haj megújítására szolgáló Gliss ápoló, HAPTIQ rendszerrel megalapozott hajrutin, melynek alkalmazása cseppet sem akasztja meg a mindennapok menetét, sőt, megkönnyíti a hajmosás procedúráját.

Hajmosás időhúzás és bonyodalom nélkül

A termékek használata közben úgy éreztem, hogy már maga a tisztítási folyamat is helyreállítja a hajam erősen károsodott szerkezetét. A sampon könnyed, lágy habja egyszerűvé teszi a műveletet, pillanatok alatt átjárja a szálakat, ráadásul finom, szolid illattal bír, csakúgy, mint a hajbalzsamok és a hajmaszk. Nem bírom elviselni, ha erősen, tolakodóan illatozik a frizurám, így számomra ez külön pluszpontot jelentett a készítmények előnyeit illetően. Bár a sampon azonnal lágyítja a durva, töredezett szálakat, nem nehéz kiöblíteni, nem ül meg a szálakon.

A tisztítási fázist követően a Split Ends Miracle 7sec Express Repair hajpakolást szoktam felvinni a vizes tincsekre, a tövektől a végekig. Jól belemasszírozom a szálakba, és szinte azonnal lágy, krémes textúrává alakul a folyékony formula. Már ez a két lépés elegendő ahhoz, hogy a vizes hajamat puhábbnak, simábbnak érezzem, de ekkor még rá szoktam küldeni az Ultimate Repair normál kondicionálót, amit szintén nem muszáj sokáig fent hagyni, elég két-három perc, hogy kifejtse hatását és megújítsa a károsodott frizurát.

Kép: Retikül.

Praktikusan alkalmazható

Mindez pár perces folyamat csupán, hetente egyszer azonban a 4 az 1-ben Regeneráló hajmaszkot alkalmazom, ami többféle módon beépíthető a hajrutinba. Felvihető hajmosás előtt, száraz vagy nedves hajra, vagy szimpla hajbalzsamként is bevethető a samponozás, leöblítés után, és amikor több idő jut a rituáléra, működhet tíz-húsz perces pihentető maszkként, amit hajmosás után célszerű alkalmazni, majd a hatóidő letelte után egyszerűen kiöblíthető.

Viszont akkor sem nehezíti el a hajat, ha úgy használja az ember, mint egy nem kiöblítendő hajápolót, ilyenkor elegendő egy kis mennyiséget eloszlatni a törölközőszáraz hajvégeken. Kipróbáltam ilyen módon is, és abszolút bevált, könnyebb volt formázni a hajam, nem tartott tovább a beszárítás, és a korábban töredezett, seprűs felületű hajszálak simábbak, fényesebbek, rugalmasabbak lettek.

Extra ápolás és védelem

Az expressz hajbalzsam mentőöv lett számomra, tökéletes megoldást nyújtott akkor is, amikor elutaztam egy-két napra, és nem állt módomban magammal cipelni a hajrutin teljes készletét, de edzés után úgyszintén bravúrosan felfrissíti a frizurát, ráadásul könnyen elfér egy kézitáskában.

Számomra jelentősen megkönnyíti a hajformázást hővédő funkciója is. A spray kiszerelésnek köszönhetően gyorsan, egyszerűen alkalmazható, nem nehéz egyenletesen eloszlatni a szálakon.

Kép: Retikül.

 

Ha reggelente felfrissítésre szorul a hajam, picit benedvesítem a tincseket – vizes kézzel átnyomkodom azokat –, majd ráfújom a kondicionálót, és két perc alatt megszárítom. Nem kell küszködnöm a formázással, mert dúsabb, erősebb és rugalmasabb lett a frizurám.

Az éjszakai elixírt csak ritkán használom, de az is sokat segített az eredmény elérésében. Amikor nincs idő teljes körű ápolásra, este elvégzi a dolgát, amíg alszik az ember. Nemcsak helyreállítja a szálkás felületű, durva textúrájú hajvégeket, hanem védi a sérülékeny, károsodott hajat az éjszakai forgolódás közben elszenvedett gubancolódástól, cseppet sem tolakodó az illata, és nem engedi kiszáradni a szálakat.

Kép: Retikül.

Erősebb hajszálak kívül-belül

A HAPTIQ rendszer, ami a legtöbb intenzíven ápoló és regeneráló Gliss formulába belekerült, a Schwarzkopf által kifejlesztett technológia, ami a hajszálak belsejében és felületén egyaránt kifejti hatását. Úgy működik, hogy mikrokötéseket hoz létre a haj belsejében, ugyanakkor védőréteget hoz létre a szálak külső részén, ezáltal megakadályozza a kutikulák felhasadását és a nedvesség elvesztését. Az UV-sugárzás, szmog, gyakori hajfestés vagy magas hőhatás következtében károsodott haj teljesen megújul, ezt én magam is megtapasztaltam a frizurámon.

A Schwarzkopf Gliss hajápoló termékeit itt találod.

A teszt véget ért, de a hajrutin marad

Két és fél hét után teljesen megszűnt a bolyhosodás, párás időben sem változott szénaboglyává a frizurám. A festett szín teltebbnek, élénkebbnek hat, mert jól hidratált és rugalmas a hajam, így kevesebb ideig kell vesződnöm a formázással, beszárítással. A tincsek visszanyerték tartásukat, a töredezés mértéke lényegesen csökkent. Az intenzív ápolásnak köszönhetően most végre ott tartok, hogy ritkítani tudom a hajmosást, mert nem nehezülnek el a szálak, és már nem szorulnak olyan mértékű gondoskodásra, mint az elmúlt hetekben.

Könnyed és rugalmas a hajam a hajmosást követő harmadik napon is, és az a legjobb az egészben, hogy mindezt egy egyszerűen követhető, nem túl időigényes hajrutinnal értem el. Bár a tesztidőszak lezárult, ezt az ápolási rutint biztos, hogy folytatni fogom!

Kiemelt kép: Getty Images.

Cikkfotók: Getty Images, Retikül.


  • Megosztás:
hirdetés