A különféle hajgöndörítő termékek tartóssá varázsolják a természetes és dauerolt loknikat, megakadályozzák a fürtök kinyúlását, és segítenek, hogy a nap végére se váljanak bolyhossá a tincsek, hanem csillogó, szabályos gyűrűkben omoljanak a vállakra.

hirdetés

Akiket tükörsima hajjal ajándékozott meg az élet, általában könnyen elirigylik a másoknak megadatott csodás göndörséget, hiszen úgy gondolják, sokkal kevesebb a gondjuk a dús frizurájukkal. Pedig a természetesen bodor haj legalább annyi macerával jár, mint a művi, ideiglenesen ondolált, vagy dauerolt változata, hiszen a tincsek könnyen kiszáradnak, seprűssé válnak, az engedetlen hullámok pedig gyakran összekócolódnak.

A göndör haj ugyanis rakoncátlan fajta, olykor rossz irányba kunkorodik, a loknik gyakran elnyúlnak, így felül lapos, alul szénaboglyaszerű lehet a frizura. Számos nyűgje akad, ami miatt gyakorta sóhajtoznak a nők fejcsóválva.

A természet adta bongyor fürtök még nem jelentenek garanciát a csodás hajkoronára, a loknik ugyanis a hajformázás során nyerik el tökéletes szépségüket. A művelet számos termékkel megkönnyíthető, a kifejezetten göndör hajra kapható készítmények nem csak formázzák, egyben ápolják is a szálakat.

Ápoló hatású hajgöndörítő termékek a dús, kövér loknikért

A drogériákban található hajgöndörítő termékek és hajfixálók ellenállóbbá, és sokkal rugalmasabbá teszik a hajat, így az erős szél, vagy a túl magas páratartalom miatt sem változik meg a textúra és a volumen. Nagyon sok termékben találhatóak ápoló összetevők, értékes növényi olajok és vitaminok, melyektől a haj fényes, dús külsőt kap.

 

A hajgöndörítő szerek használata termékenként változhat, mivel olajos, krémes és hab állagú hajformázókat is be lehet már szerezni. Legtöbbjüket közvetlenül hajmosás után, vizes hajra is fel lehet kenni, azonban akadnak olyanok, melyek ragacsos utóhatás nélkül a száraz loknikat is támogatni tudják. Hogy kiderüljön, melyik a számodra a leghasznosabbnak bizonyuló termék, érdemes több fajtát is kipróbálni az évek során. Olyan hajformázó készítményeket vettünk sorra, melyek sokaknál beváltak hullámos vagy gyűrűgöndör tincseken.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés