Nem érdemes alábecsülni a színárnyalatok erejét, hiszen éppúgy hatással vannak ránk, ahogyan az öltözékünk. Télen a zöld szín felpezsdíti az embert, amire így az év vége felé közeledve, talán még nagyobb szükség lehet. Nem mellesleg, a sok semleges, bézs, fehér és fekete kombinációk mellett, a levéltónusok variációit is támogatja a divat, így érdemes bátrabban adagolni őket.

hirdetés

Sokunkat nem is annyira a hideg, hanem a színtelenség, szürkeség egyhangúsága lomboz le igazán télen. A zöld levelek hiánya jobban hat ránk, mint gondolnánk, hiszen életenergiát sugároznak. Bár a zöld színcsalád tagjai között nem csak az eleven, élénk tónusok, hanem a fakó, fáradt, már-már beteges árnyalatok is felsorakoznak, olyan sokféle az általuk felkínált paletta, hogy mindenki kimazsolázhatja a repertoárból azt az aduász színkeveréket, ami neki teremtetett.

Elegáns, nőies, vagány is lehet a zöld szín, könnyű rákattanni télen!

A sötét és vérszegényebb olajzöldek már évek óta a téli szezon kedvencei, ezekkel főként semleges, visszafogott, basic színharmóniát teremthetsz az öltözékben.

Élénkebb rozsdabarnával kiegészítve nyugalmat, természetességet sugallnak, míg fehérrel megbolondítva egészen felfrissülnek. Egy laza farmeres szettet azonban vagányabbá tesznek az olajos tónusok, melyekhez a világosabb nadrágok passzolnak a leginkább. A bőrhatású anyagok fényes felülete egészen fellendíti ezeket az erőtlen árnyalatokat.

A vibráló levélárnyalatokat derítőszínként alkalmazhatod a szettedben, így megjelenhetnek a táskán, a sálon, a csizmán, egy-egy színfoltban csepegtetve, de nagy felületen, például kabát formájában is jól működnek.

A bohém hatásért bordóval, narancsos, mustáros árnyalatokkal, egy-egy kék tónusblokkal is összeboronálhatod őket, nem fognak megsértődni, sőt, hálájuk jeléül különösen vidámmá, energikussá teszik a megjelenésedet.

A smaragdzöld kifejezetten kompatibilis az elegáns, nőies szerelésekkel, így otthonosan érzi magát az ünnepi szezonban. Bársonnyal, szaténnal vidd be az öltözékedbe, de éppúgy megjelenhet egy frizurába tűzött masnin, egy kis retikülön, hajráfon, vagy az ékszereiden.

A fekete szín mellett a hűvös és eleven zöldek jutnak érvényre igazán, meglepetés gyanánt, az előbbiek mellé sziporkázóan friss, nőies rózsaszín árnyalatokat ültethetsz, de csak finoman adagolva, egy-egy kiegészítőn megjelenítve.

A finom pasztellárnyalatokról sem kell lemondani télen: a zöldalma és a pisztácia fagylaltszínek bátran uralhatnak nagyobb felületeket az outfitben, ha további lazúros tónusokkal kínálod meg őket. Könnyedén variálhatóak, hiszen finom halványszürkével, vízfestékszerű, légies levendulával, cukorkaszínű pinkkel, illetve visszafogott vaníliasárgával egyaránt remek összhangot teremtenek. Egyszerre üde, friss, és megnyugtató egy ilyen szerelés!

Mintás anyagokkal is belophatod a megjelenésedbe a zöld valamely árnyalatát, ebben segítségedre lesznek a most divatos kockás kabátok, nadrágok és szoknyák.

A sötétzöldek előnye, hogy mélységük ellenére is felélénkítik az arcot, kivéve a méregzöld változatok, melyek csak keveseknek állnak jól.

Elég néhány apróság, hogy a zöld új pezsgést vigyen a téli öltözékbe.

Kiemelt kép: Edward Berthelot/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés