Az élénk, vibráló tónusok tökéletesen alkalmasak arra, hogy feldobják az egyszerű vonalvezetésű összeállításokat, és az aktuális téli divat igazán bőkezűen ontja őket. Ám a semleges, neutrális színek sem fullasztják unalomba a letisztultan nőies szettek varázsát. Könnyed, stílusos, ízléses, nyugodt összhangot teremtenek, ez azonban nem jelenti azt, hogy észrevétlen marad az öltözék és a viselője.

hirdetés

Nem mindenki rajong a feltűnő, domináns árnyalatokért, sőt, a kapszulagardrób hívei praktikussági okokból is könnyebben ragaszkodnak a semleges színpalettához, mely nem csak fehérből, feketéből és bézsből áll, hanem olyan neutrális tónusokat vonultat fel, mint a drapp, az ekrü, a fahéj, a konyakbarna, vagy a szürke pasztelles, esetleg a sötétebb grafitváltozata. Az élénkebb színeknek is akadnak semleges változatai, például a légies vaníliasárga, a halovány szürkészöld, illetve a khaki, amelyek remekül kombinálhatóak, a téli ruhák rétegezésekor sem okoznak fejtörést.

A neutrális színek jól passzolnak a visszafogott nőies szettek stílusához, egységes, átlátható, jól átgondolt összképet teremtenek, amely kifinomult, érett ízlésre vall. Ugyanakkor időtálló tónusok, melyek leegyszerűsítik a ruhatár összeállítását. Tökéletesen illenek egymáshoz, nem kell különösebb színérzék a társításukhoz, játszi könnyedséggel megalapozzák a harmóniát.

Nőies szettek élénk színek nélkül: használd ki a neutrális színek finom eleganciáját

A vibrálóan színes ruhadarabok kombinálása mindig több hibalehetőséget rejt magában, mint amikor kizárólag semleges, neutrális színek alapozzák meg a nőies szettek harmóniáját. Az öltözék sava-borsát ilyenkor valóban nem a tónusok adják, viszont egy-egy párosítás stílusesszenciaként működhet, ahogy az anyagok textúrája, a kiegészítők formavilága, valamint az itt-ott felbukkanó finom kis mintázat mind izgalmasabbá varázsolja a letisztult megjelenést.

A fekete és a fehér násza a mindennapi öltözékeket is képes elegánsabb szintre emelni. Visszafogottságában is elbűvölő, így kiválóan alkalmas a nőiesség fokozására.

Az ekrü, a bézs, és a krémes árnyalatok a meleg téli rétegek ellenére is légiesen hatnak, ráadásul lágy, pasztelles tónusokkal variálva friss, üde összképet teremtenek.

Ha konyakbarna vagy fahéjszín kerül a lazúros, világos tónusok mellé, nem olyan szigorú és éles a kontraszt, ezáltal jobban érvényesül a kifinomultságuk.

A semleges színkombinációjú szettek cseppet sem unalmasak, ahogyan az sem törvényszerű, hogy visszafogottan a háttérbe szorulnak.

Egyszerű fazonokkal éppúgy kialakítható egy izgalmas, mégis roppant nőies stílus. A kockás, csíkos és egyéb divatos mintázatok nagyszerűen feldobják a minimalista öltözékeket, de fűszerként működhet egy különleges szabás, ami dinamikát visz a szimpla megjelenésbe, enyhébb időben például egy derékig érő pufidzseki vagy pelerinkabátka kiválóan alkalmas erre a célra.

A miniszoknya még a szürke szereléseket is felpezsdíti, de ugyanígy az eltérő tulajdonságú anyagok – mint a puha pamut és a műbőr – abszolút vonzzák a tekintetet.

 

Kiemelt kép: Christian Vierig/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés