A piros színt valahogy nem lehet megunni, és az igazi terepe, amikor kedvére tobzódhat, az a december. Ez a vibráló, tüzes árnyalat felpezsdíti a szürkeségbe burkolózó téli napokat, így nem csoda, hogy szorosan kapcsolódik az ünnepi időszakhoz. Szerencsére könnyedén beépíthető az öltözékbe anélkül, hogy egy díszes karácsonyfa látszatát keltenénk, így idén sem érdemes mellőzni.

hirdetés

Bár a vörös kifejezetten szenvedélyes, nőies árnyalat, sokan mégis negatív kritikával illetik, hiszen könnyű vele túlzásba esni. Meglehetősen kényes arra, hogy milyen színek kerülnek mellé, ezért a nem megfelelő variálásával könnyedén tolakodóvá, harsánnyá, közönségessé válhat. Mint mindenben, itt is fontos az egyensúly, hiszen csakis így érhető el, hogy a szerelés pozitív hangulatot közvetítsen.

Ha figyelünk az arányokra, akkor alaposan meg tudjuk bolondítani a szerelésünket az egyik legdögösebb árnyalattal. Minden összeállításba izgalmat, vibrálást csepegtet, a nőies faktort pedig még nem is említettük. Idén sokféle formában megjelenhet, és a csillogóbb daraboktól sem kell megriadni.

A piros bármilyen formában bekerülhet az összeállításba: nőies és vibráló egyszerre

A piros kabátokkal egyszerű feldobni a megjelenést, hiszen, ha uralkodó tónusként jelenik meg az öltözékben a vörös, sokkal élénkebbé teszi az összeállítást. A lélekre is hatással van egy ilyen viselet: fokozza a nőiességet, és magabiztosságot, határozottságot sugall.

Ha inkább a mintás darabokat kedveled, akkor is érdemes piros verziót választani. A kockás ruhadarabok például nagyon kedveltek idén, nem véletlenül. A klasszikus mintázattal nem tudsz mellélőni, és az ünnepi készülődést szintén megbolondíthatod vele.

A piros nagyszerűen mutat fehérrel, ami remekül ellensúlyozza a vörös elevenségét. Így finomabb, letisztultabb hatást kelt majd az összkép.

Bár az állatminta nem épp a legszolidabb viselet, a vibráló szín jól muzsikál az ilyen szettekben is. Fontos, hogy ebben az esetben a zebraminta vagy ocelotminta visszafogottabb formában jelenjen meg, és lehetőség szerint ne barna árnyalatban pompázzon.

A monokróm szetteket még mindig nem untuk meg, és a szürke napokon egy piros szerelés alaposan fel tudja pezsdíteni az érzékeket! Akár több árnyalatot is megjeleníthetsz, vagy maradhatsz a jól bevált vezértónusnál.

Ha nem szeretnéd túlzásba vinni, akkor válassz piros kiegészítőt! Az apró retikülök például kitűnően felpezsdítik még a legegyszerűbb szereléseket is.

 

Kiemelt kép: Melodie Jeng / Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés