Néha a military trend kedvenceként, néha csak úgy önállóan, a terepminta időről időre felbukkan a divatban. Bár nálunk még csak kóstolgatják a retró irányzatok, Párizs utcáin már új szintre lépett a katonai stílus, mely végre a nőies oldalát is megcsillantja.

A divatfővárosok jelentős bemutatói mindig nagy eseménynek számítanak, melyek összegyűjtik a divatvilág krémjét, így nem csak a show-kat érdemes figyelni ilyenkor, hiszen az utcákon megjelenő színes stílusáradatból is sok érdekességet ki lehet szemezgetni, ha egy-két lépéssel a trendek előtt szeretnénk járni.

Terepminta nőiesen – visszatért a military trend

Az olajzöld és a khaki tónusok az utóbbi időben nagyon felkapottá váltak, és ebből már sejteni lehetett, hogy hamarosan a katonai sikk is beérik, csak azt nem lehetett előre látni, hogy milyen stílusokat vonz majd magával.

Idén nőies fazonokkal és stílusokkal találkozik a terepminta. Képek: Edward Berthelot, Christian Vierig/Getty Images.

A military trend, múltját tekintve többször volt megosztó, mint nem, hiszen gondoljunk csak vissza az oldalzsebes, buggyos, terepmintás nadrágokra, a szegecsekkel kombinált katonai zubbonyokra, vagy a katonai beütésű, hatalmas pufikabátokra. Nekünk egyik darabról sem a nőiesség ugrik be elsőre, de úgy tűnik, idén helyreáll a terepminta renoméja.

Képek: Christian Vierig, Edward Berthelot/Getty Images.

Persze alapvetően a terepminta sosem lesz bájosan elegáns, de a vagánysága mellett akad benne más egyéb stíluspotenciál is, ha valaki jól pengeti a divathúrokat.

A retró irányzatokhoz kapcsolódva, idén főként műszőrme bundákra, szövetkabátokra, kiegészítőkre, ingruhákra és kardigánokra nyomott terepmintákban merül ki a military trend, ami így nem szab gátat a nőies stílusvariációknak. A derékhangsúlyos fazonoknak köszönhetően, az extravagáns katonai öltözékekben is érvényre jut az a bizonyos franciás sikk, mely Párizs utcáin tetten érhető.

Nőies kiegészítőkkel is összefér a terepminta! Képek: Christian Vierig, Edward Berthelot/Getty Images.

Így kombináld a terepmintát idén!

Semmi sem tilos, ugyanakkor az összhang nagyon fontos. A zöld és barna árnyalatokból álló terepminta más mintázatokkal kombinálva csak kaotikussá válna, ezért érdemes letisztult színvilágú szettbe ültetni. Feketével, bézzsel, szürkével, vagy fehérrel megbolondítva, egészen jól kezelhető a terepszín, ami akkor is uralja az öltözéket, ha csak kis felületen bukkan fel.

Képek: Claudio Lavenia, Edward Berthelot/Getty Images.

A csillogó, és a nőies kiegészítők is jól passzolnak egy ilyen stílusmixhez, de a kulcsszó a mértékletesség. A terepmintát ne erőltesd össze az állatmintával, mert nem sül ki jó belőle, viszont a bőrhatású anyagokhoz nagyon jól passzol, ami lehet anyagában mintás, vagy fényes. Inkább az anyagok textúrájával, és a fazonok játékával teremts izgalmas felületet, a terepmintát pedig hagyd meg egyeduralkodónak a szettedben.

Kiemelt kép: Edward Berthelot/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés