A vastag kötött ruha kifejezetten nőiesen mutat, ha egy kicsit trükközöl vele. Nem lesz tömbszerű, széles a sziluett, ha így viseled.

hirdetés

Kötött ruha nőiesen, csinosan

A vastag, kötött ruha a téli időszak egyik legnépszerűbb kulcsdarabja. Nagyon egyszerű rétegezni, a legtöbb fazonját szuperül lehet kombinálni más kiegészítőkkel, ráadásul abszolút főszerepet vállal a szettben, ezáltal jóformán a teljes összeállítás stílusáért felel. Ennek ellenére sokan inkább nem kísérleteznek a kötött pulóverruhák viselésével, ugyanis attól tartanak, hogy zsákszerű, alakromboló hatásuk miatt szélesítik a sziluettet.

Bár tény, hogy a legtöbb kötött ruha gyakorlatilag úgy néz ki, mint egy megnyúlt, hosszított pulóver, s ezáltal a derékvonal aligha kap hangsúlyt, egyszerű trükkökkel azonban el lehet érni, hogy a nőies vonalak ne tűnjenek el teljes mértékben a vastag, meleg ruha alatt. A blogger arra hívja fel a figyelmet a videójában, hogy sokszor az apró részleteken múlik a nőies összhatás. Egyszerű finomításokkal az alaktalannak tűnő kötött ruhák is csinosabban mutatnak.

A legfontosabb, hogy egy klasszikus, egyenes szabású kötött ruha esetén a derékvonal abszolút eltűnik és háttérbe szorul. A nőies megjelenést márpedig részben a csinos vonalak adják, ezért célszerű hangsúlyozni a legkarcsúbb területet. Ezt egy öv segítségével egyszerűen meg lehet oldani, azonban ha túlzottan vastag a ruha anyaga, óvatosan kell bánni a fazonszűkítéssel. A felgyűrődött részek ugyanis hurkás hatást eredményeznek a pocaknál, ami még az egyenes, téglalapszabásnál is előnytelenebb hatást kelt.

Nem árt arra is figyelni, hogy pontosan meddig ér a ruha. Ha éppen térdig lóg a hossza, az jóformán senkinek nem áll jól. Amennyiben csak egy kicsit kellene lefaragni belőle, akkor az övvel nem csak a karcsúsítást oldhatod meg. Egy picit húzd feljebb a ruhát és engedd rá a felesleges anyagot az övedre, kifejezetten csinos lesz az összkép, miközben a ruha alja is ideálissá válik.

A rövid ruhák esetében fontos, hogy lehetőleg ne törje meg erősebb kontraszt a lábak vonalát. Testszínű harisnyával és bokacsizmával viselve a hosszú kötött ruhák nem feltétlenül formálják előnyösen a sziluettet, hiszen két ponton is elvágják az alakot. Ha a ruha árnyalata sötét, mindenképpen fekete harisnyával kombináld, illetve érdemes hosszú szárú csizmát választani mellé, hogy a lábak hosszabbnak tűnjenek.

A videóban abszolút érzékelhető a különbség, pedig valóban csak apró változtatások történtek a szettben. Bár vannak, akik kizárólag a szett fő elemére koncentrálnak, szemmel látható, hogy az apró részletek legalább annyit nyomnak a latban.

Kiemelt kép: Streetstyleshooters/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés