Évek óta próbálkoznak a divattervezők a szokásos mély árnyalatok mellett a feltűnőbb színeket is elhelyezni az őszi-téli palettán. Bár a klasszikus fekete még tartja magát, egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a magenta árnyalatai, amelyek elképesztően nőiessé varázsolják a megjelenést még télen is.

hirdetés

Ahogy telnek a napok, úgy kerülünk egyre közelebb a szürke, barátságtalan télhez, és az időjárás is hidegebbé válik. Ilyenkor előkerülnek a meleg kabátok, amelyek legtöbbször fekete színt öltenek. Persze a színesebb kiegészítők is helyet kapnak az öltözékben, ám gyakran ezek is mélyebb tónusokban jelennek meg.

Ám, a zord időjárás nem jelenti azt, hogy az öltözéknek is sötétté és melankolikussá kell válnia. A hideg hónapokban is bátran viselhetünk vidámabb árnyalatokat, anélkül, hogy túlságosan harsánnyá tennék a megjelenést.

A magenta télen is kortalanná és nőiessé teszi a megjelenést

A rózsaszín nagyon felfrissíti a megjelenést, és megfiatalítja viselőjét. Emellett az egyik legnőiesebb szín, így minden évszakban könnyedén beilleszthető az öltözékbe. Míg a tavaszi-nyári időszakban főként a pasztellárnyalatok voltak reflektorfényben, addig télen a mélyebb tónusok érvényesülnek. Ha szeretnéd, hogy igazán üdítő hatást keltsen a szetted, akkor a magentát, vagy valamelyik rokonárnyalatát válaszd élénkítő, frissítő tónus gyanánt.

Ez a vidám szín még a semleges árnyalatokat is nagyszerűen meg tudja bolondítani, ám más, vibráló színekben pompázó ruhadarabokkal úgyszintén jó barátságot ápol. Ha letisztult összeállítást szeretnél, akkor variáld feketével vagy bézzsel, így biztosan nem lesz harsány a végeredmény.

Ha kicsit feldobnád a megjelenésed, akkor kombináld a szokásos fekete ruháidat csipetnyi magentával.

A vidám árnyalat lehet a központja az öltözködésnek, ha egyszerre több ruhadarab is ebben a színben pompázik.

A vibráló hatás érdekében párosítsd a magentát pirossal, ami az egyik legnőiesebb színkombináció.

Természetesen az élénk pink más árnyaltokkal is jó barátságot ápol, így például lilával vagy bordóval egyaránt variálhatod.

Ha igazán bevállalós vagy, akár monokróm összeállításként is viselheted ezt a vibráló színtónust.

 

Kiemelt kép: Christian Vierig / Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés