A szafari trend a divat bumerángja, ami évről-évre visszapenderül a köztudatba, de nem is baj, hiszen folyamatosan változik, és éppúgy, ahogy most is, mindig tud újat mutatni.

A khaki és földszínekkel operáló szafari trend a természetességet éltető stílusjegyeket emeli be a városi öltözékekbe. A finom anyagok kombinációjára is nagy hangsúlyt fektet, idén például bátran ötvözi a kötött és horgolt holmikat a lengébb lenvászon, illetve a fényes felületű selyem– és szaténanyagokkal.

A szavannák natúr színei, valamint a buja dzsungelmotívumok egyaránt felfedezhetőek benne, a szafari irányzat nyári variációira azonban a neutrális árnyalatú ingruhák mellett, a gazdag mintázatú, egzotikus kaftánruhák is jellemzőek.

A nőiesség jegyében, a finom ingek és blúzok, a vékony blézerek, a magas derekú, karcsúsított nadrágok sem hiányozhatnak a szafari vonal repertoárjából, stílusba vágó kiegészítői pedig a széles karimájú kalapok, a vastag övek, és a rafia, vagy makramé táskák.

A homokszínű overallok, az oldalzsebes cargo nadrágok, az állatmintás blúzok és sálak, illetve a koptatott khaki ingek, a rusztikus fehér blúzok, és a könnyed tunikák szépen beilleszthetőek ebbe a nőiesen vagány stílusba, de a pálmaleveles és afrikai, népi motívumos ruhadarabokkal sem lehet félrelőni idén.

A lezser összhatás fontos, ám nemcsak kényelmes és laza fazonokkal kecsegtet az új trend, hiszen a magas sarkú cipők, a vállakat és hasat szabadon hagyó topok éppúgy a kellékei lehetnek.

A szafari irányzat most annyira sokrétű, hogy nehéz szabályrendszert felállítani rá, ezért szabadon elengedhetjük a képzeletünket. Bármi, amit szívesen viselnénk egy egzotikus utazás során, utcai viseletként is megállja a helyét, a színek finom harmóniájára azonban ügyelni kell.

Ha a natúr bézs- és földárnyalatokat túl egyhangúnak találjuk, derűs naplementeszínekkel, és izgalmas mintákkal is játszadozhatunk.

Nőies stílusunkat megtámogathatjuk a most divatos makramé és kagylós ékszerekkel, melyek nem csak természetes színekben kaphatóak.

Kiemelt kép: Jeremy Moeller/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés