Legnagyobb erőssége a karcsúsító hatás, de nemcsak ezért olyan népszerű a paperbag-típusú nadrág. Kortalan, sokaknak jól áll, és cseppet sem stílusfüggő darab, vagyis sokoldalúan viselhető.

Tavaly az egyik legnépszerűbb újításnak számított az úgynevezett papírzacskó derékszabás, mely optikailag keskenyíti, összehúzza a derék vonalát. Az extra magas, húzott derekú nadrágok idén sem vonulnak feledésbe, sőt, stílusos, nőies alternatívaként kínálják magukat a farmerek mellett.

Nagyon szerethetőek, hiszen kényelmesek, sokféle stílusba beilleszthetőek, és még a lezser szetteket is feldobják nőiességükkel. Az összehúzott derékszabás miatt csak „paperbag” nadrágként emlegetett darabok számos fazonverzióban léteznek: az erősen karcsúsított, bővebb szárú kreációk csípő- és fenéktájékon előnyösen formálják az alakot, a magasított derékvonalnak köszönhetően pedig a kis pocakot is elfedik.

A háromnegyedes megoldásokkal azonban nem árt vigyázni, mert rövidebbnek mutathatják a lábakat. Ám ez a hatás keskeny orrú, vagy magas sarkú cipőkkel jól ellensúlyozható.

A húzott, magasított derekú nadrágok tavasztól őszig kihasználhatóak, és játékos könnyedséggel variálhatóak. A sportosan kényelmes, a finoman nőies, és az elegáns öltözékekhez egyaránt inspirációt adhatnak.

A kilencvenes éveket megidéző, retró partiszerelésbe is belekerülhet a papírzacskó szabású, karcsúsító nadrág.

Rövid felsővel és bőrdzsekivel kombinálva, pimaszul vagány.

Ugyan még nem jött el a sortok ideje, de nem árt előre tudni, hogy a húzott derekú, elegáns rövidnadrágok a munkahelyi öltözékben is helyet kaphatnak, amennyiben nem túl rövidek. Blézerrel, blúzzal, sőt, oversize ingekkel is jól kombinálhatóak.

A sátorfazonú nadrágok kortalanul nőiesek, és időtálló darabok. A legegyszerűbb felsővel is elegáns összképet adnak, monokróm szettbe ültetve pedig, megnyújtják az alakot, és keskenyítik a sziluettet.

A háromnegyedes, bővülő szárú, karcsúsító fazonú nadrágok a nyár slágerei lesznek. Bár optikailag könnyen összenyomhatják a lábakat, és a vastag vádlira, bokára is felhívják a figyelmet, előnytelen tulajdonságaik nem minden esetben jutnak érvényre.

A pántos cipőket kerülni kell, ha az a célunk, hogy megnyújtsuk a test vonalát. Az erős kontrasztokat szintén ki kell iktatni az öltözékünkből, és, ha nagyon trükkösek akarunk lenni, testszínű körömcipővel viseljük az A-vonalú nadrágot, mert úgy hosszabbnak tűnhetnek a lábaink.

A sportos és nőies stílusmixek alapja lehet a húzott derekú nadrág, ami egyszerre lezser és kényelmes, illetve dekoratív darab.

Kiemelt kép: Edward Berthelot/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés