A blézermánia 2019-ben sem csillapodik, ám tavasszal egy picit másképp viseljük a retró kedvenceket. A karcsúsított és az oversize fazonok egyszerre lesznek jelen a divatban.

A blézer nemcsak belopta magát az utcai divatba, hanem kihagyhatatlan alapdarabbá avanzsált tavaly óta. Bár nem távolodott el a modoros üzletasszony stílustól, túlnőtt a határain, ezáltal sokoldalúbban variálható, mint korábban bármikor.

Idén a férfias fazonú zakók és a karcsúsított vonalú, nőies blézerek egyszerre vannak jelen a kínálatban. A túlméretezett szabások úgyszintén népszerűek, melyek leginkább a nyolcvanas évek stílusvonalát képviselik.

A színes és mintás blézereket szettben kosztümnadrággal is viselhetjük, ám farmerral, egyszínű vagy feliratos pólóval, edzőcipővel éppúgy jól mutatnak. A kétsoros gombolású, bővebb megoldások jól bírják a tavaszi rétegezést: ing és pulóver kombinációjára, illetve garbóra egyaránt rákerülhetnek, de a most divatos midi szoknyákkal és tavaszi ruhákkal úgyszintén kompatibilisek, ha egy vastag övvel koronázzuk meg az összképet.

Az élénk színű, egy- vagy kétgombos, test vonalát követő blézerek elegánsak ugyan, ám lezser öltözékbe is beültethetőek. Ebben az esetben a kiegészítők is nagy hangsúlyt kaphatnak, és vidám színblokkokkal tehetjük izgalmasabbá a szettünket.

Öv a blézeren

Az idei divatban nagy hangsúly kerül a derékvonalra, ugyanakkor sokféle kontraszttal találkozhatunk. A lezser fazonok szabadon lötyöghetnek, kivéve a deréktájékon, ahol övvel karcsúsíthatjuk a bő vonalaikat.

Öv helyett övtáska

Mivel az övtáska éppúgy fénykorát éli, mint a blézer, nem csodálkozhatunk azon, hogy bekerül a képbe. Hanyagul körbefonja a derekat, így az egyenes szabású zakók takarásából is kiemelik azt a területet.

Megkötős blézerek

A derékvonalon átlapolt szabású, megkötős blézerek a nőies szettekben lubickolnak igazán. Idén bátran választhatunk vad árnyalatokat, élénk mintákat, hiszen ezek nem ássák alá az eleganciánkat.

Sportcipő zakóval vagy nadrágkosztümmel

Lazább napokon a zakó és a nadrágkosztüm is elbírja az edzőcipőt, sőt, nagyszerű párost alkotnak együtt. A zakó alá ilyenkor póló, farmering vagy garbó kerülhet, de bármilyen egyszerű, basic felső megteszi, melynek árnyalata harmonizál a blézerével.

Szmoking stílusú zakó

Ez az egyetlen blézertípus idén, mely megkívánja a visszafogott, letisztult öltözéket, illetve az elegáns, nőies kiegészítőket.

Blézer a nadrágba tűrve

Elsőre talán furcsa trendnek tűnik, de ez a kis csavar is a derékvonal hangsúlyozását támogatja. Kizárólag magas derekú nadrággal működik ez a stílustipp, és persze megkönnyíti a dolgunkat, ha a blézerünk szabása eleve karcsúsított.

Színek és anyagok

Idén nem kell tartanunk az eleven, harsány tónusoktól és a feltűnő színkombinációktól. Bátran játszhatunk a vibráló árnyalatokkal akkor is, ha blézert viselünk.

Amennyiben igazán különleges összhangra vágyunk, válasszunk retró stílusú bőrzakót a színes szettünkhöz.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés