Ezek a nőies frizurák tökéletesen passzolnak sapkához is. A hideg, fagyos időben sem kell lemondani a stílusos, sikkes megjelenésről.

hirdetés

A téli időszakban sokan tartanak attól, hogy a meleg rétegek abszolút lerombolják a stílusos, nőies külsőt. A kabátok ilyenkor nélkülözhetetlenek, a sálakban pedig rengeteg viselési lehetőség rejlik, a sapka azonban sokszor azért marad ki a meleg öltözékből, nehogy lelapítsa vagy összekuszálja a frizurát. Már régóta terjed az elmélet, miszerint a fagyos időben drasztikusan lehűlt fejbőr hozzájárulhat a fokozott hajhulláshoz.

Egy korábbi cikkünkben részletesen kielemeztük, hogy valóban káros hatással van-e a hajhagymákra és a frizur állapotára a hideg napokon mellőzött sapka, de nem csak a megfázás elkerülése miatt lehet érdemes igent mondani a sokak által feleslegesnek vélt kiegészítőre. Hiszen egy jól eltalált sapkafazon a megjelenés stíluseleme lehet, ami sokféle hajviselettel jól tud mutatni, ráadásul nem feltétlenül teszi tönkre a gondosan belőtt hajkoronát. Mutatunk néhány inspiráló hajfazont, amelyek a sapkaviselés szempontjából is telitalálatnak bizonyulnak a téli időszakban.

Nőies, stílusos frizurák sapkához

Látványos loknik

A gyönyörű loknik szépen dúsítják a frizurát, ráadásul remekül mutatnak a téli sapkák alatt is. Amikor elkészíted a szép hullámokat, arra érdemes figyelned, hogy ne a tövektől indítsd a hajformázást. Ebben az esetben a sapka nem fogja elnyomni és szétkuszálni, lelapítani a bongyor tincseket, az eredmény akkor is mutatós lesz, ha leveszed a fejfedőt.

Klasszikus hosszú

A klasszikus hosszú, egyenes frizura ideális viselet a hidegebb téli időszakban. A sapkák feldobják, megfűszerezik a szimpla hajviseletet, ami az egész megjelenésre pozitív hatást gyakorol. Akkor sincs gond, ha egy kicsit összekócolt a sapka, ugyanis a szimpla egyenes tincseket egy pillanat alatt kifésülheted, s máris felfrissül a megjelenésed.

Long bob

A rövidebb hajfazonoktól sokan tartanak, s azt gondolják, hogy egyáltalán nem mutatnak jól sapkával. A hosszú bobfazon azonban erősen rácáfol erre a gondolatmenetre, a legtöbb téli sapkastílussal csodásan mutat.

Francia bob

Sőt, a rövidebb tincsekhez éppúgy jól passzolhat egy stílusos sapkatípus, például a francia bobfazon remek alapot ad a divatos sapkafazonok kipróbálásához. Az épphogy kikandikáló hajvégek lehetnek egyenesek és hullámosak is, mindenképp mutatós lesz az összkép.

Függönyfrufru

A függönyfrufruval felturbózott frizurák hihetetlenül nőiesek, a stílusos, sikkes megjelenést pedig a sapkák sem rontják el. Kifejezetten jól mutat, ha a homlok és a halánték mentén rövidre vágott tincsek keretezik az arcot, csak arra kell figyelni, hogy a sapka ne lapítsa le a fej vonalán a frufrufazont.

Fonatok

A különböző fonatok szintén remekül működnek a téli sapkák alatt, csak akkor kell fokozottabban figyelni, amikor le szeretnéd venni a sapkádat. Az anyag ugyanis kihúzhatja a szálakat, amitől kócossá válik a frizura, ám a megjelenés mindenféle sapkafazonnal roppant stílusos és egyedi lesz.

 

Kiemelt kép: Jeremy Moeller/Getty Images.

Cikkfotó: Edward Berthelot/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés