A tavaszi időjárás olykor megvicceli az embert: néha befűt, máskor meg visszavesz a hőfokból. Ezért a réteges öltözködés nem árt, különösen, ha menő kötött cuccok kerülnek az öltözékbe.

hirdetés

Bár a télies, vastag kötött pulóverek már lecsengőben vannak, a lazább kötésű kardigánokat, felsőket, nadrágokat és ruhákat még nem kell eltenni, hiszen most élveznek igazán előnyt. A korábbi trend-előrejelzésekből már kiderült, hogy a tavaszi divathullámok központi eleme a kötött és horgolt anyagok lesznek, melyeket különféle stílusokban kombinálhatunk.

Visszaérnek a retró nadrágos szettek, méghozzá kötött verzióban, de a kabátkától az ujjatlan topig, szinte minden készülhet pamutfonalból. A lengébb horgolt ruhák még a nyári szezonba is befurakodnak, ám addig, hűvösebb napokon még kihasználhatjuk a kötött pulóverekben és egyéb ruhadarabokban rejlő lehetőségeket.

A nadrágos, vagy szoknyás kötött szettek nagyon divatosak idén, ráadásul roppant kényelmesek. Nemcsak visszafogott darabokra csaphatunk le a kínálatban, hiszen a retró, neonszínű változatok, és a hasat szabadon hagyó fazonok egyaránt megjelentek.

A laza kötésű felsők és topok melegebb tavaszi napokon is szóba jöhetnek. Nem ér kihagyni idén a selyem és a kötött anyag ütős párosát, de farmerral, vagány öltözékbe ültetve, éppúgy jól mutat egy ilyen kötött darab.

Az élénk színű pulóverek remekül passzolnak a most divatos fehér nadrágokhoz és farmerekhez. A neonszínek meglepően jól működnek pasztelles és semleges, bézs-, vagy púdertónusokkal.

A lenge, hosszú szoknya és a kötött pulóver párosa igazi aduász a tavaszi divatban. Nem hibázhatunk vele, a pulóvert pedig egyszerűen lekapjuk a pólóról, ha napközben felmelegedik az idő.

Puha, lágy, nőies hatást kelt a laza kötésű kardigán, ha selyemtoppal kombináljuk.

A selyemanyag – és minden, ami fényes – stílusosan összepasszol a pihe-puha kötött holmikkal.

Az ejtett vállú pulóvereknek ilyenkor, tavasszal van igazán értelme.

Egy biztos, hogy a nyári szezont a horgolt ruhák nyitják!

Kiemelt kép: Christian Vierig/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés