A híres divatházak tavaszi kollekcióból már élesen kirajzolódnak a 2019-es év meghatározó irányzatai. Meglepő változásokra nem kell számítani: továbbra is tombol a retróláz.

A 2019-es tavaszi trendhullámok még nem forgatják fel fenekestül az idei év divatjának alapköveit. Maradnak a retró minták és szabásvonalak, ám a kilencvenes évekkel szemben a hetvenes-nyolcvanas évek irányzatai élveznek előnyt. Több újévi kollekcióban is felbukkannak a hippi stílust színesítő motívumok: a festett kendőanyagok, a virágos, színes és batikolt minták, valamint a horgolt és patchwork anyagok egyaránt előtérbe kerülnek.

A pöttyös és állatmintás ruháktól egyelőre nem búcsúzunk, az egyetlen feltűnő változás az lesz csupán, hogy a kockás darabok egy picit háttérbe húzódnak. Helyükre lépnek azonban a sokkal feltűnőbb, hetvenes évekből ismert óriás virágok, melyek a korszak lakberendezésében is népszerűek voltak egykor.

A növényi ornamentikára az élénk színhasználat, illetve a kusza elrendezés jellemző: helyenként csillogóak, kacskaringósak, és az egész anyagfelületet uralják. Összességében vibráló, izgalmas, nőies stílusjegyekkel tarkított divatvonalakra számíthatunk, melyek még színesebbé teszik a tavaszt.

  • Megosztás:
hirdetés