Még mindig sokakban él az a tévhit, hogy a stílusos öltözködés pusztán pénz kérdése. A divat követése és a drága ruhák felhalmozása azonban a legkevésbé sem jelent egyet a sikkes megjelenéssel. Ezek a tippek segíthetnek, hogyan hozd ki a legtöbbet a ruhatáradból!

hirdetés

Bár igaz, a szűkre szabott kapszulagardrób darabjait is meg kell vásárolni, azért általánosságban elmondható, hogy a jó megjelenés elsősorban nem a ruhatárra fordított összeg függvénye. Nagyon sok szempont közrejátszik abban, hogy mitől lesz igazán összehangolt, harmonikus a megjelenés.

Nem csak a választott fazonok számítanak, hiszen sokat nyom a latban, ki hogyan viseli azokat. Gyakran nem a szabás a ludas, ha nem passzol a testalkathoz, egy-két apró változtatással máris jobb benyomást kelt az összkép.

A semleges alapdarabok, vagyis a basic holmik általában az olcsóbb, elérhetőbb kategóriába tartoznak, mégis kevesen terveznek velük, mivel semmilyen stílus- vagy divatjeggyel nem rendelkeznek. Lehet, hogy a vállfán lógva unalmas, egyhangú cuccoknak tűnnek, viszont pont a tartózkodó megjelenésüknek köszönhetik sokoldalúságukat.

 

Számtalan variációban viselhetők, kreatív módon kombinálhatók, a stílusuk pedig attól függ, hogy épp milyen kiegészítőkkel, ruhadarabokkal boronálod össze őket. Olyanok a ruhatárban, mint a malter a téglák között, szinte észrevétlenül összefogják az öltözék látványos elemeit, segítenek megteremteni az egységet.

Egy-egy szezonban elég csupán pár darab holmit vásárolni a divatos választékból, amelyek remekül fognak működni a basic repertoárral, így mindig összehangolt és friss hatást kelt majd a megjelenés. Sokan azonban bizonytalanok a ruhavariációkat illetően, idejemúlt beidegződéseket követnek, vagy egyszerűen nem látják meg a lehetőségeket, hogy egy-egy adott darab hányféle sikkes összeállításban kaphat helyet.

Az alábbi tippek ebben is segíthetnek, ugyanakkor jó alapot adnak ahhoz, hogyan lehet még többet kihozni a már meglévő ruhatárból. Lehet, hogy egyes elemeire már rég ráuntál, vagy úgy érzed, nem jól áll rajtad a választott fazon, esetleg mindig ugyanúgy viseled a kedvenc holmikat, egy kis változtatással azonban egészen új fénybe helyezheted ezeket a holmikat, és pont ez a stílusos öltözködés alapvető lényege.

A kreatív gondolkodás elengedhetetlen a stílusos öltözködés szempontjából

Sok minden persze, ízlés dolga, így mindenki számára mást jelent a sikkes megjelenés, ám a stílusos öltözködés nem pusztán a divat követéséről, hanem annak lehetőségeiről szól, és a harmonikus összhang az alapja. Vagyis teljesen mindegy, hogy a sportos, laza, illetve a nőies, romantikus, elegáns, esetleg a retró irányzatokkal tudsz azonosulni, az összehangolt részletek minden esetben alapvető fontossággal bírnak a jó megjelenés szempontjából.

A rossz fazonkombináció lerombolja a stílusos összképet – Viseld másképp!

Minden nő járt már így, a tapasztalatot pedig érdemes felhasználni. Az elképzelés jó, a színek klappolnak, valahogy mégsem stimmel az összkép. Nem biztos, hogy a fazonokkal van baj, inkább az összehangolásuk hibádzik. Amikor úgy érzed, sehogy sem áll rajtad az elképzelt összeállítás, variálj rajta egy picit. Néha elegendő, ha nem csak úgy lóg kiengedve a felső, hanem derékhangsúlyt kap az öltözék. Ugyanígy egészen más, sikkesebb összképet kaphatsz a kiegészítők lecserélésével.

Még a szimpla póló, atléta és ing is stílusosabban mutat farmerral, amennyiben betűröd a nadrágba.

Az alakformáló trükkök éppúgy fontosak a stílusos öltözködés szempontjából. Lehet, hogy a szett minden darabja mutatós, és összeillenek a részletek, mégis valami lerombolja az összképet.

Nem valósulhat meg a harmónia, ha a testarányok eltolódnak, mert az adott szerelés optikailag rövidíti a lábakat vagy széthúzza, szélesíti a sziluettet.

Olykor a lábbeli vagy egy-egy fazon lecserélésével máris új fénybe kerül az összeállítás.

Meguntad? Gondold újra!

A ruhatár nagy része gyakran azért marad kihasználatlan, mert nem kerülnek felfedezésre a fazonokban rejlő lehetőségek. A legtöbb nő hajlamos megszabott sémákban gondolkozni az öltözködés terén, és figyelmen kívül hagyja azokat a fortélyokat, trükköket, amelyekkel könnyedén fel lehet dobni még a legáltalánosabb szetteket is. Olykor egy kis leleményesség elég ahhoz, hogy több variációban el lehessen sütni a szekrényben sorakozó darabokat, sőt, az újragondolással akár stílusosabb szintre emelhető egy-egy összeállítás.

Itt egy remek példa erre! Megesik, hogy a minimalista kapszulagardrób csak hosszított szabású blézert tartalmaz, ám a fazon nem passzol az épp kiválasztott alapszetthez. Egyszerű módon, egy öv segítségével pillanatok alatt átalakítható a megunt darab, nem muszáj rögtön új holmit vásárolni.

A gombos kardigán szintén vonzza magával a sematikus viselési módokat. Pedig nagyot lendít a szimpla farmeres szerelésen, ha nem mindig ugyanúgy kerül be az öltözékbe.

A régi darab szintén kivirul, ha modernebb összeállításba helyezed. A rövid videóban mindkét öltözék semleges alapdarabokból épül fel, mégis mennyire más az újragondolt verzió, sokkal csinosabb és sikkesebb!

Bátran játszhatsz a kiegészítőkkel is, ha nincs fókuszpontja a kizárólag basic cuccokból álló szettnek, törd meg az egyhangúságot egy jól célzott csavarral!

Mennyivel stílusosabb ez a hanyag outfit a dupla övvel, és még csak nem is kell új kreációt vásárolni hozzá.

Használd ki az alapdarabokat! Elképesztő, hányféleképpen viselheted őket stílusosan!

Bár az alapdarabok cseppet sem tűnnek izgalmasnak, pont a semlegességüknek köszönhetik, hogy kiválóan variálhatók. A letisztult, harmonikus öltözékek roppant sikkesen mutatnak, és ehhez nem kell felhalmozni több szekrényre való ruhát. A minőség előnyt jelent, a márka a legkevésbé sem! Nem attól lesz mutatós és divatos a megjelenés, hogy milyen márkajelzés van feltüntetve az összepasszított holmikon. A stílusos öltözködés szempontjából teljesen mindegy a logó, ugyanis az összkép a legfontosabb!

Egy snassz, nevenincs darab éppúgy fénypontja lehet a megjelenésednek, ha számodra tökéletes fazonnal bír, ami passzol hozzád és jól érzed magad benne.

A blézert számtalan formában és stílusban viselheted.

A bárhol beszerezhető egyszerű kötött ruha sportos, nőies és elegáns variációkban éppúgy megállja a helyét. Ugyanez igaz a szimpla bézs nadrágra, ami lehet egyenes vagy A vonalú, a kihasználhatóságán mindez nem változtat.

Ha letisztult, monokróm szettbe építed be a világos nadrágot, még a legegyszerűbb, unalmasnak gondolt darabok is kifinomult, elegáns megjelenést eredményeznek.

A fehér ing klasszikus darab, amellyel játszi könnyedséggel alakítható ki a stílusos összkép.

A pliszírozott midiszoknya már úgy beépült a divatba, hogy lassan a ruhatár alapkellékévé válik. Megfelelő kombinációkba helyezve nyújtja az alakot, sokoldalúan váltogatható a stílusa, ráadásul tavasztól őszig kihasználható. A legtöbb testalkaton jól mutat, viszont tény, hogy tudni kell viselni.

A fehér pólót és a semleges fekete nadrágot sem érdemes alábecsülni, együtt és külön-külön ugyancsak jól alakítható alapjai lehetnek a sikkes szetteknek. Lehet, hogy első blikkre unalmasnak tűnik a párosuk, ám jól megválasztott kiegészítőkkel megbolondítva, elképesztően nőies lehet az öltözék. A klasszikus elemek sohasem mennek ki a divatból, ezért nem árt időtálló pillérekre helyezni a megjelenés alapjait.

A stílusos öltözködés nem kizárólag a pénz függvénye, sokkal többet számít a jó fazon- és színérzék, a kreatív ötlettár, valamint a leleményesség.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés