Egy pillanat alatt előnyös, csinos formát öltenek a hétköznapi szettek, ha alkalmazod a legtrükkösebb divatpraktikákat. Csak néhány apróságon kell változtatni, s máris nőiesebbé válik a megjelenés.

hirdetés

A ruhatár felépítésekor és frissítésekor nem csupán az aktuális trendek számítanak, az alkati adottságokat szintén figyelembe kell venni. Hiába divatosak a kiválasztott darabok, ha nem passzolnak a sziluetthez, hiszen a pacuha, szedett-vetett összkép határozottan lerombolja a nőies kisugárzást. Sokszor nem is kell a teljes gardróbszekrényt kiüríteni és lecserélni, csupán néhány apró dolgon kell változtatni ahhoz, hogy tényleg csinos és stílusos legyen az eredmény.

Az interneten rengeteg stílustippel, stílusvideóval lehet találkozni, azonban a blogger videóiból sokkal könnyebb ihletet meríteni és tanulni. Egyszerre, egymás mellett mutatja meg a két hasonló, eredményében mégis teljesen eltérő összeállítást, ezáltal sokkal inkább szembetűnő, hogy az aprócska változtatások és trükkök milyen sokat jelentenek a megjelenés szempontjából.

Nem változtat sok mindenen, ám az egyszerű trükköknek köszönhetően tényleg jobban passzolnak a ruhadarabok az alakjához, ezáltal az összkép is nőiesebb, csinosabb hatást kelt. Nincsenek feltétlenül tiltólistás darabok és bátran lehet követni az aktuális trendeket, csak érdemes mindig személyre szabni a kínálatot. Van, hogy csak egy minimális finomítás kell ahhoz, hogy jobban érezd magad egy outfitben.

A szettek előnyös, csinos formát öltenek, ha így trükközöl

A nadrágfazonok

A blogger remek példát mutat arra, hogy a farmernadrág kiválasztásánál mindenképpen célszerű figyelembe venni az alkatot. Az ő formáin például a széles szárú, A vonalú nadrágok mutatnak igazán jól, noha ezek között sem mindegy, hogy melyiket választja. A magas derékszabásnak és a finoman, lágyan szélesedő száraknak köszönhetően karcsúbbnak tűnik a sziluett, miközben optikailag a szett még nyújtja is végtagokat. A farmeres összeállítás ebben a formában tényleg előnyös és nőies hatást kelt.

Karcsú területek kiemelése

Arra is nagyon odafigyel, hogy a legkarcsúbb területre helyezze a fókuszt. Az ő esetében ez a derékvonal hangsúlyozását jelenti, ám almaalkat esetén például a mell alatti területre érdemes összpontosítani. A felsőket vagy betűri a magas derekú nadrágba, vagy felköti azokat, hogy ne lógjanak le a csípőig. Ha épp a csípőig érnek a blúzok, és ezáltal ott keletkezik egy erősebb kontraszt, sokkal alacsonyabbnak és szélesebbnek hat a sziluett, a szett úgy nemhogy nem előnyös, még le is rombolja a nőies vonalakat.

Válltömés

A szimpla blúzokat és pólókat egy válltöméssel teszi csinosabbá, ami szintén azt segíti elő, hogy karcsúbbnak tűnjön az alak. A szélesebb vállak és a derékvonal kiemelése remek kombinációt alkot, abszolút fókuszba helyezi a nőiességet, ráadásul trendi hatást is kölcsönöz a megjelenésnek, hiszen a retró válltömés ismét hatalmas divattá vált.

Oversize holmik

Nem feltétlenül kell mindig betűrni a felsőket a nadrágba, az oversize darabok trendjét bátran lehet követni, csak kell némi mesterkedés és ügyeskedés ahhoz, hogy csinos legyen az eredmény. Sokak szerint a bő felső-bő nadrág páros igazi tiltólistás kombó, pedig egy övvel határozottan nőiessé formálható az alak.

Erős kontraszt

A blogger szerint nagyon fontos, hogy hová helyezzük a kontrasztot. A szett akkor lehet előnyös, ha a színek találkozása nem a legszélesebb területre összpontosul. Érdemes óvatosan bánni az erősen eltérő árnyalatok párosításával. Persze a fekete-fehér szettek összeállítása nem tilos, ám ilyenkor fokozottan kell figyelni arra, hogy a karcsúbb területeknél legyen az átmenet.

Színválasztás

A színekkel trükközni ér, sőt, már-már kötelező, azonban az adott árnyalatot mindig érdemes ahhoz igazítani, hogy mi passzol a bőr, illetve a szem tónusához. Barna és barna között is van különbség, ahogy az a videóban is látható. A szett lehet csinos és nőies, ha az árnyalat nem tökéletes, az összkép nem lesz olyan ütős, mint szeretnéd.

Monokróm szettek

Nagyon sokan tuti tippként emlegetik a monokróm szettek viselését, ha valaki előnyös, csinos összeállításban szeretne tündökölni. Tény, hogy mivel nincs erős kontraszt, ami megakasztaná a tekintetet, és ezáltal nincsenek kiemelve a szélesebb testtájékok, az egyszínű outfitek határozottan alakformálók. Ám van egy határozott „de” a dologban. A monokróm szettek esetén sem mindegy, hogy milyen fazont választ az ember, ugyanis a színek harmóniája nem ellensúlyozza az alakromboló hatást.

Néhány alaptrükköt minden videójában alkalmaz. Ilyen például a magas sarkú cipők vagy csizmák viselése, valamint a smink és a haj tökéletesítése. Habár a frizura és a makeup nem kapcsolódik szorosan az öltözködéshez, az összképre jelentős hatást gyakorolnak. Éppen ezért érdemes legalább egy kevés időt rászánni reggelente a szépítkezésre, garantáltan nem fogod megbánni, ha néhány loknival és egy kis spirállal felturbózod a megjelenésedet.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés