Az idei legerősebb divatirányzatok a mozifilmek hátszelét kihasználva bontottak vitorlát, a Barbiecore mellett a sellőtrend is hihetetlenül gyorsan terjed.

hirdetés

Idén került a mozikba A kis hableány című zenés családi film, de az egyre erősödő sellőtrend megelőzte. A Disney azonos című animációs filmjének élőszereplős, újragondolt változata új lendületet adott a mermaidcore irányzatnak, ami ugyan nem először foglalkoztatja a divat világát, ám most kétségkívül élvonalba került.

Az uralkodó trendek táborát erősíti idén nyáron, miközben vele párhuzamosan a Barbiecore is ott díszeleg a népszerűségi listán. A rózsaszín minden árnyalatát egyszerre tálaló divatvonal vetélytársa az óceán mélyéről merít inspirációt, amely kiapadhatatlan forrásaként szolgál a vízi élővilágot megidéző motívumoknak, a lágyan hullámzó anyagoknak, a vízcseppek ragyogását megidéző flittereknek és csillámoknak, valamint a színjátszó és gyöngyházfényű sminkeknek, manikűröknek és ruháknak.

Elképesztően változatos a sellőtrend: nem csak az alkalmi öltözékeket uralja

Az elmúlt egy évben a kifutókon, a vörös szőnyegen és az utcai divatban is egyre gyakrabban bukkantak fel a sellőtrend stílusjegyei, melyek leginkább lágyan ringatózó, hínárszerű fodrokban, áttetsző, halászhálószerű ruhaanyagokban, csillogó és fényes felületekben nyilvánulnak meg.

Na és persze, elmaradhatatlan színe a kék, a türkiz, illetve a tengerzöld, de nem ragad le az óceán nyilvánvaló palettájánál. A lila, a fehér és az ezüstösen ragyogó metálfényű árnyalatok szintén a mermaidcore kedvencei, ugyanakkor a kagylók, korallok tónusait is szívesen kölcsönveszi.

Nem nehéz kitalálni, hogy a sellőfazonú szoknyák és ruhák idén nyáron előnyt élveznek a divatban, ahogy a lágyan fodrozódó sifon- és muszlindresszek is kapósnak bizonyulnak a szezonban. A pliszírozott textíliáktól kezdve minden, ami feleleveníti a tenger hullámait és színvilágát, szuper divatosnak számít idén.

A couture divat imádja az óceán kimeríthetetlen témáját, szívesen él a gyöngyök, flitterek, fémszálas, kagylóhéjszerű és gyöngyházfényű felületek, valamint a vízfényű estélyi ruhák lehetőségével. Az esküvői divatban szintén nagy szerepet játszik a sellőtrend, és ez nem csak a kreációk fazonjára értendő.

Az utcai divatban valamivel visszafogottabb formában csapódik le a mermaidcore, de egy biztos, hogy felül szűk, alul bővülő szoknyákban és lenge maxiruhákban nem lesz hiány. A függőleges, hínárszerű fodrok a mindennapi öltözékekben éppúgy megjelennek.

A kis hableány premierjén, a tavalyi Emmy-díjátadón, és a márciusban megrendezett Oscar-gálán is csodás példákat láthattunk a sellőtrend izgalmas követésére. A hírességek szinte sellőlázban égnek, rendre vonultatják fel a csillogó, fodros, és légiesen könnyed, tengerszínű ruhakölteményeket.

Képek: Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic/Getty Images.

 

Képek: Michael Buckner, Jeff Kravitz/FilmMagic/Getty Images.

 

A körömdivaton éppúgy elhatalmasodik a mermaidcore csillogása és sejtelmes színvilága.

 

Kiemelt képek: Michael Buckner, Joe Maher/Wirelmage, Jeff Kravitz/FilmMagic/Getty Images.

Cikkfotók: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés