Az esküvői trendek évről évre változnak, s amennyiben valaki már tervezi a világraszóló lagzit, célszerű egy kicsit tájékozódnia az aktuális divattal kapcsolatban. Az első és legfontosabb természetesen a ruha kiválasztása, azonban miután a menyasszony megtalálta álmai darabját, időszerű átgondolnia a dekorációt, a tortát és az egyéb apróságokat is. Mutatjuk, mik lesznek a 2023-as esküvői szezon legstílusosabb, legütősebb irányvonalai.

hirdetés

A lánykérés pillanata, valamint az azt követő hetek, napok, netán hónapok egy varázsvilágba repítik az újdonsült menyasszonyt, azonban amikor az esküvő megszervezésére kerül a sor, sokan azonnal pánikba esnek. Való igaz, hogy rengeteg a teendő, ráadásul a sok-sok intéznivaló mellett a lehetőségek széles körű repertoárja sem könnyíti meg a helyzetet. A legtöbb nőnek van valamiféle elképzelése arról, hogy milyen hangulatú lagzit szeretne, azonban egy-egy stílus és irányvonal is számtalan opciót kínál.

Ahhoz, hogy könnyebbé váljon a döntés, célszerű kicsit utánajárni az aktuális trendeknek. Természetesen nem feltétlenül kell mindenben a divatra hagyatkozni, ám esetenként megkönnyítheti a szervezést, ha némi támpont kerül a képletbe. A ruha kiválasztása az egyik legfontosabb lépése a folyamatnak, azonban a torta, a dekoráció, a meghívó, valamint az általános koncepció sokakat igencsak elgondolkodtat. Mutatjuk, melyek lesznek a legmenőbb és legstílusosabb trendek 2023-ban.

 

Ezek a legmenőbb 2023-as esküvői trendek

A dekoráció megalapozza a hangulatot

Az esküvői ruha kiválasztása mellett a dekoráció az, ami igazán sokat nyom a latban, ha a lagziról van szó. A különböző díszítőelemek abszolút megalapozzák a hangulatot. Míg az elmúlt években a letisztult, visszafogott púderárnyalat tarolt a dekorok között, 2023-ban inkább a színes, merészebb variációk lesznek a porondon.

A szokatlan színösszeállítások simán beleférnek a koncepcióba, azonban ha igazán trendkövető szeretne lenni az ifjú pár, a merészebb árnyalatú kiegészítőket tanácsos különböző természetet idéző részletekkel társítania. A különböző levelek és élő virágok egyértelműen jolly jokerek, nagyon meleg, barátságos és frissítő hangulatot teremtenek.

A csokor így lesz igazán trendi

A hatalmas, látványos esküvői csokrok helyett a kisebb méretű, egyszerűbb és letisztultabb változatok lesznek divatosak a 2023-as trendek szerint. A menyasszonyi csokor elkészítéséhez bármilyen kerti virág felhasználható, de vadvirágok ihlette verziókkal sem lehet mellényúlni. Nem kell, hogy minden szál tökéletesen álljon, a rendezetlen összevisszaság elképesztően bájossá teszi az összképet.

 

Ezt kell tudni a koszorúslányruhákról

Míg korábban az volt a divat, hogy a koszorúslányok ugyanolyan kreációban vették körül a menyasszonyt, a 2023-as esküvői trendek eltérnek a klasszikustól. A szokások abban nem változnak, hogy a ruhák színe megegyező kell, hogy legyen, a fazonban azonban lehetnek különbségek. Ez egy szuper újítás. Tekintve, hogy a legtöbb koszorúslány nem azonos magassággal és alkattal rendelkezik, így mindenkinek más vonalvezetés áll jól. Mindenki kiválaszthatja a hozzá leginkább passzoló szabást, ez pedig sokkal nagyobb szabadságot ad a hölgyeknek, és az egyet nem értés problémája miatt sem kell aggódni.

A tortát is át kell gondolni

2023-ban abszolút a meztelen tortáké a főszerep. Míg korábban mindenféle díszítéssel és cicomával ellátták az esküvői desszertet, most a visszafogott, minimalista elvek érvényesülnek. A félig bevont édesség elképesztően természetes hatást kelt, némi virággal megspékelve roppant egyedi és különleges eleme lehet a nagy napnak.

 

A fotók a legszebb emlékek

A szokásos esküvői fotók a legtöbb nagy napon elkészülnek. Megesik, hogy az ifjú pár egy órán át nem mozdul el a kijelölt helyről, körülöttük pedig folyamatosan cserélődnek az emberek. A beállított képek nem feltétlenül adják vissza az esküvő hangulatát, s a korábban klasszikusnak vélt trendeknek búcsút lehet inteni. A természetes, spontán fotók abszolút felváltják a hajszolt tökéletességet.

Míg sokan szelfiautomatákat bérelnek a nagy napra, mások analóg, instant fényképezőgépeket helyeznek el a teremben, amelyekkel a vendégek kedvükre készíthetnek közös fotókat, illetve ők maguk is megörökíthetik az esküvő emlékezetes pillanatait. Ez egy kicsit a régi idők szokásaira hajaz. A rögtön elkészülő fotókból könnyedén összeállítható egy kézzel fogható album, ami az elmúlt években már kevésbé számított divatosnak.

Kiemelt kép: Getty Images.

Cikkfotók: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés