A 2023-as divat legelegánsabb, legnőiesebb stíluselemeit ötvözte az Armani. A luxusmárka szerint ez a két csillogó, ragyogó árnyalat abszolút megalapozza a sikkes összhatást.

hirdetés

A Giorgio Armani soha nem okoz csalódást a divat szerelmeseinek, az olasz divatház minden szezonban sikkes, elegáns darabokkal színesíti az aktuális repertoárt. Már a kifutón látni lehetett, hogy a márka nőies kollekciójában abszolút a fémes csillogás dominál, amitől még kifinomultabbá válhat a megjelenés. A szembetűnő ragyogás az idei divat legütősebb trendje, nem véletlen, hogy az idei Oscar-gála vörös szőnyegén egyértelműen a csillogó kreációk voltak többségben.

A finom, visszafogott elegancia egyébként is jellemző a márkára, a monokróm összeállítások azonban még letisztultabbá varázsolják az eredményt. A ruhák vonalvezetésében nincs semmi extra, ám a légies, nőies szabás teljes mértékben maximalizálja a vonzerőt!

Az Armani szerint a 2023-as divat a csillogásról szól

Az Armani mindig előszeretettel használta a csillogásban rejlő lehetőséget. Ezúttal egy a szokásosnál is visszafogottabb, nőiesebb irányvonalon mozogtak a tervezéskor. Az 1920-as évek stíluselemeit vették alapul, amikor a finom, könnyed darabokat megálmodták, ám a Gatsby-stílus egy modernebb, megújult formában tért vissza a kollekcióban.

A repertoár a legelegánsabb fazonokat vonultatja fel. A húszas évek elején jellemző hosszú, légies darabok mellett a félvállas, ejtett derékvonalú és csőszabású sziluettek éppúgy feltűnnek a kínálatban. A szembetűnő csillogást a monokróm összkép teszi visszafogottá, az ikonikus korszak divatja egy egészen modern, izgalmas formában jelenik meg a kifutón.

A márka azonban nem csak a kifutón nyűgözte le a divatrajongókat. A tavaszi-nyári kollekció kampányfotói legalább annyira különlegesen sikerültek, mint maga a show. A divatház szerint egyértelműen az arany és az ezüst árnyalat dominál az idei trendek között, a 2023-as divatot a ragyogás mellett ez a két elképesztően elegáns, nőies tónus határozza meg.

A koncepció zseniális, remekül hozza a húszas évek eleganciáját, miközben a csillogó arany és ezüst árnyalatokat helyezi középpontba. A monokróm, letisztult összhatást a modern fotótechnika teszi igazán különlegessé, minden kép egy festmény hatását kelti, amitől a retró fazonú, mégis modern ruhadarabok egészen izgalmas perspektívát tükröznek.

Az Armani nem bízta a véletlenre a 2023-as tavaszi/nyári repertoár kampányát, a meseszerű ábrázolás fantasztikusan passzol a ragyogó, finom részletekhez. Az eredmény egyértelműen a fine art stílusra hajaz, amely az elmúlt időszakban az egész világon népszerűvé vált. Ilyenkor a fotóalanyokat festményszerűen ábrázolják a szakemberek, amitől a történelmi hangulat sokkal inkább dominánssá válik, ám az összhatás mégsem veszíti el modernitását.

A különleges technika kifejezetten passzol a kollekcióhoz, amely szintén a történelmi stíluselemeket vegyíti a modern divat irányzataival.

Kiemelt kép: Paolo Roversi/Giorgio Armani.

  • Megosztás:
hirdetés