Az őszi divat a szebbnél szebb színekről szól. Bár a feltűnő árnyalatok jó ideje uralják a palettát, idén szinte egymást érik az izgalmas tónusok. Számos formában megjelenhetnek az öltözékben, és a halmozásuk sem számít soknak. A megszokott trendtónusok mellett színre lép például az azúrkék, ami a nyári vakációk hangulatát, az ég és a víz kékjét eleveníti fel az átmeneti szezonban.

hirdetés

A tervezők évek óta kísérleteznek a különféle eleven, feltűnő színekkel. A tavaszi-nyári szezonban mindig jól futnak a feltűnő árnyalatok, ám ősszel egyre ritkábban kerülnek elő. Az utóbbi időben rengeteg színnel dolgoztak a márkák, elég csak a Gucci őszi-téli kollekciójára gondolni. A repertoárban egymást érik az élénk, üde tónusok, melyek egyre nagyobb teret hódítanak maguknak a divatban.

Bár az őszi divatot sokáig a földszín, és annak sokféle árnyalata, valamint a fekete uralta, idén nem feltétlenül kell a természet színpalettájához igazodni. Jöhetnek az olyan feltűnő árnyalatok, mint a rózsaszín, vagy az egyik legfelkapottabb divatszín, az azúrkék.

Ez a divatszín az ősz kedvence: az azúrkék a nyár vidámságát idézi

Az azúrkék egy roppant nőies és vidám divatszín, ami jellemzően nyáron kap hangsúlyt. Nyugodt, de cseppet sem hűvös, az ég kékjét, és a tenger világosabb tónusát idézi meg. A ciánkéknek egy sokkal élénkebb, vidámabb változata, szokták égkéknek is nevezni, mivel bizonyos esetekben megidézi az égbolt üdeségét.

Az azúrkék roppant jól kombinálható, rengeteg formában elsüthető ősszel. Jól mutat monokróm összeállításba ültetve, amikor uralkodó szerepet kap, de más árnyalatokkal is bátran vegyítheted.

 

Fehérrel összeboronálva kifejezetten letisztult lesz a megjelenés, ebben a formában az összeállítás a napfényes, tiszta egű nyári délutánokat idézi meg.

 

Ám a tipikus őszi divatszínekkel sem kell spórolni, ha az azúrkékre esne a választás. Remekül kombinálható bézzsel, barnával. A tónus kerülhet felülre, vagy alulra, nem számít, esetleg elegyítheted a kék eltérő árnyalataival.

 

Az azúrkék egy kifejezetten feltűnő árnyalat, ezért, ha nem kedveled a túlságosan harsány összeállításokat, akkor érdemes feketével, esetleg szürkével kombinálni. Beültetheted csupa fekete darabok közé, pazarul megteremti a nőies egyensúlyt.

 

Bár az azúrkék remek stílusfűszernek számít, a megfelelő árnyalatokkal vegyítve pillanatokon belül a megjelenés éke lehet. Zölddel variálva kifejezetten friss lesz az összkép, ez a párosítás még az őszi szezonban sem számít majd túl soknak.

 

A Barbiecore trendnek hála a rózsaszín még sosem volt ennyire népszerű. Minden összeállításba bekerülhet, az élénkebb verziók pedig remek barátságot ápolnak az azúrkékkel.

 

Kiemelt kép: Jeremy Moeller / Getty Images. 

Képek a cikkben: Christian Vierig, Edward Berthelot, Streetstyleshooters, Jeremy Moeller / Getty Images. 

  • Megosztás: