A Barbie baba csillogó, rózsaszín világára épít az újonnan fellobbanó trend, így nem nehéz kitalálni, hogy a harsány pink kapja benne a főszerepet. Bár kissé szokatlan, hogy a felnőtt nőket célozza meg az úgynevezett Barbicore irányzat, mentségére szól, hogy a tömény rózsaszínt nőies ruhafazonokkal és szexi részletmegoldásokkal tálalja.

hirdetés

Az utóbbi időben a divat nem spórolt a nőies fazonokkal, színekkel és mintákkal. Olykor meglepő színpárosításokkal rukkoltak elő a tervezők, a harsány árnyalatok pedig szinte mindent elleptek. Ám 2022 még mindig tartogat pár váratlan trendet, itt van rögtön az egyszerre bájos és dögös Barbiecore, ami a legnőiesebb irányzat az évben.

A Barbiecore, ahogyan már a nevéből is következik a Barbie-stílust jelenti. Az irányzat lényege, hogy jöhet minden, ami rózsaszín és feltűnő, az egyes tónusok bátran keverhetők egymással, és a kiegészítőkkel sem kell fukarkodni. A hangulatát tekintve eléggé nosztalgikus, hiszen sok ruhadarabon érződik a nyolcvanas évek hatása. Ám a tervezők ez alkalommal nem a retró fazonokból inspirálódtak, hanem Barbie bájos ruhatárából.

A Barbiecore erős, de nőiesebb, mint hinnéd

A Barbie-őrület nagyban köszönhető Pierpaolo Picciolinak, aki a Valentino őszi-téli kollekcióját 22 teljesen rózsaszín szettel tette izgalmassá. A pinknek egy feltűnő, harsány árnyalatát használta a tervező, a szettek pedig páratlan látványt nyújtottak a pink háttér előtt. Már akkor lehetett tudni, hogy ebből hatalmas trend lesz, a hatás pedig nem maradt el.

 

A Valentino ruhái az elmúlt hónapokban meghódítottak mindent. A hírességek szántalan alkalommal jelentek meg rózsaszínben, az irányzat pedig szinte magától életre kelt. A trend népszerűségét csak tovább fokozta a hamarosan megjelenő Barbie-film, amiben Margot Robbie-t láthatjuk a népszerű, szőke baba szerepében. A forgatáson készült felvételek hatására még többen kaptak rá a feltűnő, rózsaszín szettekre.

 

A Barbiecore apránként vette át az uralmat, az üzletekben rengeteg rózsaszín ruhadarab kapható, a kiegészítőkről nem is beszélve. A bájos színárnyalatból főként nőies fazonvariációkat készítettek a márkák, melyek igazán csinos összképet garantálnak.

 

A trend lényege, hogy bátran adagolható a rózsaszín, nem kell feltétlenül leragadni csupán egyetlen árnyalatánál. A babarózsaszín és a pink jó barátságot ápol, ezért kedved szerint vegyítheted a két tónust.

 

A nőies holmik más színárnyalatokkal összeboronálva is jól mutatnak, fehérrel kombinálva kifejezetten lágy, elegáns lesz az összkép, ebben a formában egyik pink tónus sem hat majd annyira soknak.

 

A merész színpárosítások továbbra is hódítanak, hiszen a nyolcvanas években még Barbie sem finomkodott, ha színekről volt szó. A rózsaszín jól mutat többek között zölddel, de narancssárgával vagy pirossal egyaránt kipróbálhatod. A lágyabb tónusait pedig érdemes citromsárgával, esetleg babakékkel variálni.

 

Ha nem szeretnél teljesen rózsaszínbe burkolózni, akkor legyen rajtad valami pink, mondjuk, táska vagy cipő. Bár kár lenne kihagyni a rózsaszín mágikus erejét, hiszen deríti az arctónust, és pillanatok alatt feldobja a megjelenést.

 

Barbie tehát újra menő, ám most nem a kislányok fantáziavilágát vette célba. Nem ez az első alkalom, hogy Barbie meghódítja a kifutót, pár évvel ezelőtt a Moschino kifutóján tűntek fel a leghíresebb baba különleges ruhái. Ezek a kreációk hatalmas szenzációt keltettek akkoriban, ám tartós trendet nem sikerült megalapozniuk. Ezzel szemben a Barbiecore friss, izgalmas és könnyen variálható, nem csoda, hogy mindenki rajong érte. Viselj annyi rózsaszínt, amennyit csak szeretnél, idén minden belefér!

 

Kiemelt kép: Edward Berthelot / Getty Images. 

Képek a cikkben: Pascal Le Segretain, MEGA, Edward Berthelot, Catwalking / Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés