Az eltérő minták keverése nemcsak kaotikusan, hanem stílusosan is megvalósulhat, minél több színt emelsz be az öltözékbe, annál nagyobb a hibázás esélye. A trend nem új keletű, de még mindig sokan idegennek érzik a motívumok mixelését.

hirdetés

A mix & match divatirányzat jó ideje eltörölte azt az íratlan szabályt, hogy mintásat mintással nem viselünk. Igaz, megvan a kockázata a kreatív lazaságnak, amikor teljesen más motívumok kerülnek egymás mellé, sőt, még az anyagok textúrája is különbözik, ám nagyon egyszerűen rendet lehet tenni az öltözékben, méghozzá egy alapvető praktikával.

A minták keverése már régóta nem számít divatbakinak, persze, könnyedén az lehet belőle, ha nem figyelsz a részletekre. Ahhoz, hogy elkerüld a zűrzavaros, bazári, csiricsáré megjelenést, muszáj harmóniát teremtened, amit nagyon egyszerűen elérhetsz a színritmus alkalmazásával.

Minták keverése ízlésesen, stílusosan: így teremtsd meg a színharmóniát

A színritmus azt jelenti, hogy az öltözék vezértónusa több apró részletben, vagyis kisebb és nagyobb felületeken egyaránt visszaköszön. Avagy a különféle mintákat összecsengő vagy éppen megegyező tónusokkal kapcsolhatod össze.

Ahogy korábban bemutattuk, a színharmónia elérésével még a kockás és pöttyös minta elegyítése is befogadhatóvá válik.

A legegyszerűbb, ha nem tolod túl a színeket, hanem maximum két tónusra alapozod a szettedet. Amennyiben az egyik élénk, a másik legyen visszafogott és semleges. Ha nagy felületen szerepel a vezértónus, jobb, ha végigvezeted az egész szetten, avagy a mintákban is az dominál.

Képek: Edward Berthelot/Getty Images.

 

Szintén jó megoldás, ha egy színtartományon belül maradsz a színválasztás során. Ebben az összeállításban azért nem zavaró a káróminta és a kockás minta találkozása, mert a világos tartományból való semleges tónusok egységet teremtenek. A mellette lévő képen eltérő kockás minták találkoznak egymással, mégsem vesznek össze, hiszen a ruhadarabok színárnyalata teljesen megegyezik.

Képek: Edward Berthelot, Christian Vierig/Getty Images.

 

Érdekes megoldás lehet, ha a színek összepasszolnak, viszont az anyagminták és textúrák játékosan eltérnek egymástól. Mondjuk, ez már egy haladó szint a stílusalapozásban, viszont van egy könnyebb út, ha ugyanannak a mintának a kisebb és nagyobb léptékű változata jelenik meg az öltözékben. A fekete alap tompítja az eltérő részletek mozgalmasságát, fehérrel vagy krémszínnel összepasszítva pedig abszolút könnyeddé, letisztulttá varázsolja a szettet.

Képek: Streetstyleshooters, Edward Berthelot/Getty Images.

 

A minták ízléses keverése nem nagy ördöngösség, csupán a színharmónia elveit kell betartani. Nem lesz kaotikus az összkép, ha színritmust alkalmazol. Ezek az inspiráló street style fotók segíthetnek, hogy stílusosan kövesd a mix & match trendet.

Kiemelt kép: Christian Vierig/Getty Images.

Cikkfotók: Edward Berthelot, Christian Vierig, Streetstyleshooters/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés