Az ombre manikűr lesz a nyár legkapósabb, legizgalmasabb trendje. A gyönyörű színátmenetes körmöket te is el tudod készíteni, nem kell hozzá különösebb kézügyesség!

hirdetés

A nyári szezon kedvence az ombre manikűr

A szezonváltás nem csupán a ruhák terén hoz egy kis frissítő változást, a körömtrendek éppúgy átalakulnak a forró nyári időszak elérkeztével. Noha az ombre festésnek a frizurák terén már igencsak leáldozott, a manikűrök között idén egyértelműen a színátmenet lesz a legmenőbb változat!

A klasszikus baby boomer nagyon elegáns

Az ombre manikűrök legvisszafogottabb verziója egyértelműen a baby boomer, ami tulajdonképpen a francia körömmintára épül, csupán a fehér körömvégek nem élesen, hanem színátmenetesen kerülnek felfestésre. Ezek a gyönyörű átmenetes körmök tökéletes választásnak bizonyulnak egy esküvőre, de a szimpla hétköznapok során éppúgy elegánssá, kifinomulttá teszik a megjelenést.

A rózsaszín és a fehér tónusok vegyítése egészen frissítő, különleges, mégis egyszerű összhatást eredményez, amitől kicsit sem lesz mesterkélt vagy feltűnő a manikűr. Ha valaki könnyed nyári stílusra vágyik, mindenképpen válassza ezt a változatot!

Színesben sem túlzó az ombre

Ha már nyár, a merészebb tónusokkal sem kell finomkodni. Az ombre manikűrök esetén semmi sem lehet sok vagy túlzás, a legélénkebb árnyalatokat is bátran kombinálhatod! A legtrendibb egyértelműen a pink, ami abszolút vidám, vibráló hangulatot kölcsönöz az ápolt kezeknek.

Az ombre festés lehet vízszintesen és függőlegesen is felkenve, mindenhogy divatos. Manapság már sokan trükköznek azzal is, hogy a körmök közepére festenek egy kört, ami minden irányba fokozatosan elhalványul. Az eredménynek csupán a képzelet, no meg valamilyen szinten a kézügyesség szab határt, noha a nyári szezon legmenőbb körömmintáját cseppet sem nehéz elkészíteni.

Mindenféle díszítőelemmel fel lehet turbózni a körmöket, színátmenet ide vagy oda, egy kis csillám vagy néhány ragyogó kő sem teszi túlzóvá az összhatást.

Nagyon egyszerű elkészíteni

Habár első blikkre nehéznek tűnhet a színátmenet tökéletes eldolgozása, cseppet sem bonyolult a folyamat. A trükk a festék felvitelében rejlik. Egy közepesen puha szivacs kell hozzá, ami nem szippantja magába rögvest a körömfestéket, mégis felveszi az anyagot.

A körmöket először egy alapszínnel kell átkenni, ami a felső színt képviseli majd. Ezt az árnyalatot kell a szivacs tetejére is felvinni, majd alá jöhet a második szín úgy, hogy a két tónus találkozzon.

A szivaccsal gyönyörűen össze lehet dolgozni az árnyalatokat, a színátmenet letisztult és könnyed hatást kelt majd. Ehhez tényleg nem kell extra kézügyesség vagy szakértelem.

Nem csupán két színnel lehet dolgozni, ombre manikűr esetén akár három különböző árnyalattal is próbálkozhatsz. Az eredmény elképesztően sikkes és egyedi lesz.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés