Egy türkizkék ruha igazán légies és különleges megjelenést kölcsönöz viselőjének, valamint a romantikus kisugárzás sem áll távol tőle annak ellenére, hogy a hideg színek közé soroljuk. A kék színek a legtöbb embernek nyugalmat és pozitivitást jelentenek, hiszen gondoljunk csak az azúrkék vízre, amit a tengerparti nyaralás során láthatunk, vagy szimplán a végtelen szabadságot adó csodálatos kék égre.

hirdetés

A türkizkék szín nemcsak hogy mindenkinek jól áll, de sokoldalúan viselhető

A türkizkék darabok választásával senki nem fog mellényúlni, hajszíntől, szemszíntől és bőrtónustól függetlenül bárki magára öltheti az általa választott szettet. Ami még ennél is nagyszerűbb opcióvá teszi az egyébként is szemet gyönyörködtető árnyalatot, hogy gyakorlatilag bárhová, bármilyen kontextusban hordhatjuk. A szimpla hétköznapokon üdítő viseletként jelenik meg egy türkizkék darab, egy állásinterjún pedig energikusságot, magabiztosságot sugall az interjúpartnereink felé. További pozitívum, hogy gyakorlatilag bármilyen színnel kombinálható, legyen az világos vagy sötét, hideg vagy meleg tónusú.

Egy fantasztikus türkizkék szettet érdemes lehet feldobni egy másik színnel, így az önmagában kifinomult és letisztult öltözékünket kicsit megbolondítva varázslatosan fogunk festeni. A kék ezen árnyalata bátran variálható feltűnőbb színekkel is, a lila például kihagyhatatlan a repertoárból, ha merészebb összeállítást szeretnél.

 

A türkizkék stílusosságát mutatja, hogy a brit királyi család gardróbjában is számos ruhadarab és kiegészítő formájában előfordul ez az árnyalat. Diana walesi hercegné hófehér bőréhez is tökéletesen passzolt ez a légies, azúros árnyalat.

 

Önmagában egy fekete összeállítás slankít, azonban érdemes lehet egy élénkebb, világosabb színnel feldobni az öltözéket. A türkizkék éppúgy tökéletes választás lehet a sötét szín mellé, hiszen elképesztően nőiessé, sikkessé teszi a megjelenést.

 

A vörös szőnyegen is megállja a helyét egy türkizkék kreáció, Eva Longoria több alkalommal döntött már az árnyalat mellett egy-egy fontos eseményen való megjelenés kapcsán. Sőt mi több, Samira Wiley csodálatos bőrtónusához is kitűnően passzol ez a szín.

 

A türkizkék nem csupán ruhaként vagy zakóként mutathat jól, nadrág formájában is igazán különleges külsőt kölcsönöz viselőjének. A darab anyaga ráadásul lehet csipke, bőr vagy selyem, sőt akár csillogó, akár matt felületű, minden esetben hatalmas sikert arat.

 

Kiemelt kép: Edward Berthelot / Getty Images. 

Képek a cikkben: Edward Berthelot, Anwar Hussein, Princess Diana Archive, Nicholas Huntm, George Pimentel / Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés