A legtöbb vörös szőnyeges esemény kicsit a divatról is szól, az átadott elismerések mellett a közönség a csodás estélyiket is díjazza. Ezek voltak a legszebb ruhák az idei Oscar-gála vörös szőnyegén.

hirdetés

Az Oscar-gála egyértelműen az egyik legfontosabb eseménynek számít a filmes szakmában. Nem csupán a mozirajongók várják a fantasztikus rendezvényt, a divat szerelmesei éppúgy csemegézhetnek az est folyamán. Ahogy a legtöbb vörös szőnyeges esemény, úgy az Oscar is teret enged az elegáns, couture divatnak, a világszerte népszerű hírességek ilyenkor igyekeznek képet adni kifinomult ízlésükről, vagy éppen szexi megjelenésükkel kívánnak kitűnni a sorból. A legtöbben ámulatba ejtő kreációba bújnak, hogy amikor elnyerik a szobrocskát, legalább úgy ragyogjanak a színpadon, mint az aranyszínben pompázó figura.

A tavalyi évben is számtalan fantasztikus film volt terítéken. A jelöltek listája olyan sikkes színésznők nevét vonultatta fel, mint Cate Blanchett, Ana de Armas, Michelle Yeoh vagy Jamie Lee Curtis. A legjobb dalok előadói között Lady Gaga és Rihanna is feltűnt, így várható volt, hogy a celebszemlén fantasztikusabbnál fantasztikusabb estélyik ejtik majd ámulatba a nézőket. Noha ezúttal már a 95. Oscar-gála zajlott le, ezt az eseményt soha nem fogjuk megunni!

A legszebb ruhák az idei Oscar-gála vörös szőnyegén

Már előzetesen látni lehetett, hogy az Oscar-gála vörös szőnyegén nem lesz hiány csinos, impozáns ruhadarabokból. Nálunk egyértelműen Salma Hayek csillogó, dögös kreációja vitte el a show-t, amely tökéletesen kirajzolta az 56 éves színésznő csodás alakját. Ám Kate Hudson és Jessica Chastain sem bízta a véletlenre a ruhaválasztást. A galériában mutatjuk az idei gála mesés, káprázatos darabjait.

 

Minden évben egyértelműen kirajzolódnak a trendek a vörös szőnyegen. A várakozásokkal ellentétben nem láttunk sok magenta kreációt, az év színe aligha volt domináns az Oscar-gála repertoárjában. Csillogásból azonban nem volt hiány, a mély dekoltázs mellett pedig a magasan sliccelt fazonok ejtették rabul a hírességeket. A legtöbben igyekeztek megmutatni csodás alakjukat, a látványos, nagy volumenű darabok abszolút háttérbe szorultak, a sztárok inkább a testhezálló, visszafogott verziók közül válogattak. Persze a hercegnős, mesébe illő fazonokból sem volt hiány, Sofia Carson például mindenkit lehengerelt klasszikus báli ruhájával.

Noha idén is akadt egy-két megosztó ruhadarab, a legtöbben teljes mértékben eltalálták az Oscar-gála hangulatát. Rihannától megszokhattuk, hogy nem finomkodik a ruhaválasztáskor, még akkor sem, ha éppen babát vár. Idén azonban mindenkit meglepett, amikor tetőtől talpig feketébe csomagolva jelent meg az eseményen. A vadóc, merész stílusáról híres énekesnő most tényleg visszafogta magát.

Rihanna persze az Oscar-gála bevonulós, vörös szőnyeges etapja után át is öltözött, a díjra jelölt dalát már egy extrém, láncos kreációban adta elő. Az eseményt követő partira is sokat mutató darabot választott, ám most aránylag visszafogottan és nőiesen mutatta meg gömbölyödő pocakját.

Kiemelt kép: Mike Coppola/Getty Images.

Galéria képei: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés