Sorra futnak be az őszi trendek, amelyek a kiegészítők stílusára is hatást gyakorolnak. Az alábbi látványos darabokkal az egyszerű, letisztult szetteket is fellendítheted.

hirdetés

Az őszi irányzatok alapköveit már lefektette a divat, és bár még nincs vége a nyárnak, azért szorgalmasan csepegteti az újdonságokat, ami a kiegészítők terén is felfrissülést jelent.

A legtöbb trenddel ugyan nem most először találkozunk, de mivel sokféle stílusban elsüthetők, az a gyanúnk, hogy nem fogunk egyhamar rájuk unni. Már csak azért sem, mert a kiegészítőknek köszönhetően igencsak változatossá tehetők még az alapdarabokból álló szettek is.

Ezek a kiegészítők dobják fel igazán az őszi divatot

Aprócska és piros táskák

Az már a nyáron kiderült, hogy az aprócska táskák most nagy szerepet vállalnak az elegáns és nőies, valamint a sportos, vagány összeállítások fellendítésében.

Az őszi trendekben kiemelt helyet kap még a piros táska, ami első blikkre úgy tűnik, uralkodó lesz a kiegészítők között.

Nyilván a legjobb, ha kis méretű darabra esik a választás, ami lehet vállra vethető vagy kézben hurcolható darab. A nagy táskafazonok sem tűnnek el a színről, a klasszikus tote táskák és a shopper kreációk népszerűsége az új szezonban sem hagy alább.

Bolyhos kiegészítők

A plüssből és puha műszőrméből készült kiegészítők lesznek az őszi divat slágerdarabjai. A vödörkalapokon, cipőkön és csizmákon, illetve a táskákon, hátizsákokon is megjelenhetnek a bolyhos, szőrös anyagok.

Képek: Edward Berthelot/Getty Images.

Csillogó és metálszínű mütyürök

Az őszre jósolt csillogó trend a kiegészítők teljes skáláját megfertőzi, ahogy a ruházati cikkek terén sem érezhetjük majd a hiányát. A fényes, flitteres, metálszínű anyagok idén nemcsak az elegáns, alkalmi, hanem a hétköznapi, utcai szerelésekben éppúgy felbukkanhatnak.

Bármilyen ékszerrel, övvel, táskával vagy lábbelivel becsempészheted a csillogást az öltözékedbe, a lényeg, hogy az egyes elemek harmonizáljanak egymással.

Képek: Edward Berthelot/Getty Images.

 

A színes flitterrel díszített, valamint az élénk árnyalatban pompázó, metálfényű darabok is előkerülhetnek az őszi szezonban, ám nem árt csak egy-két látványos darabra korlátozni a csillogást.

Az őszi szezon egyik kulcsdarabja a kendő

Ami a kiegészítőket illeti, a kendő sokoldalú szerepet tölt be idén. Az elmúlt években divatossá vált összes viselési mód felkerül a listára, avagy a fejre kötve, a hajban vagy a nyak körül megcsomózva, a vállra terítve, valamint a cipő és a táska díszítéseként egyaránt felbukkanhat.

Nem baj, ha stílusában eltér az öltözéktől, például sportos és rusztikus hangulatú holmikkal éppúgy jól működhet, az viszont fontos a harmónia szempontjából, hogy passzoljon a különféle ruhadarabokkal és kiegészítőkkel felépített színkombinációhoz.

Nyakkendő

A nyakkendő a női ruhatárban is alapkellék lesz ősztől. Sokan már most elsütik a maszkulin stílusú irányzatokat követve. A letisztult, elegáns szettek részeként, akár kiskosztümmel együtt is megjelenhet az öltözékben, és nem csak nadrággal, inggel kombinálva.

Képek: Edward Berthelot/Getty Images.

 

Nagyon kreatívan viselheted ezt a férfias darabot, amely nem csak a maszkulin jegyeket erősíti, sok esetben az iskolai egyenruhák hangulatát idézi meg. Vintage és modern stílusban egyaránt bevetheted, sőt, lazább cuccok mellett is jól mutat.

Pántos cipő

A kora őszi időszakot egyértelműen a pántos cipők uralják majd, melyek az eddig felsorolt kiegészítők bármelyikével megtalálják a közös hangot. A Mary Jane-topánok mindenféle formában elterjedtek idén, a balerinafazonú, az oszlopsarkú, a kis kockasarkú, valamint a platformos verzióik szélesítik a kínálatot.

Lehet elöl vagy hátul a pánt, illetve a bokát is körbeölelheti, a lényeg a vintage hangulat, ami sokféle divatos stílushoz passzol idén.

A hátul nyitott, úgynevezett sling cipellők ismét reneszánszukat élik, és amíg az időjárás engedi, a divat ezerrel ontja magából az efféle csinos lábbeliket.

A pántos balerinacipők nem csak a francia sikkhez és a tüllszoknyás Balletcore trendhez csatlakoznak, a csillogó irányzattal éppúgy szövetkeznek, ugyanakkor a meglepő stílusmixekből sem hiányozhatnak.

Texturált és minimalista és köves ékszerek

Visszatérnek a divatba a csavart textúrájú fülbevalók, karkötők és nyakláncok, melyek különféle fémszínekben pompáznak. Bár a kevesebb több elve az ékszerfronton is megmutatkozik idén ősszel, a feltűnő, látványos daraboktól sem kell még búcsúzni. Az ősszel fellobbanó letisztult stílusokhoz nagy gyöngyöket, csipkemintázatú fémes kiegészítőket, vastag nyakláncokat képzeltek el a tervezők.

A csiszolt kövek és ásványok különféle színekben pompáznak, míg a karkötőkre, bokaláncokra, fülbevalókra és nyakláncokra alapvetően a visszafogott arany és ezüst felületek a legjellemzőbbek. A fényes metálszínű karperecek akár hatalmasak is lehetnek, mégis finoman egészítik ki a minimalista szereléseket.

A fekete-fehér, letisztult öltözékek nagy hangsúlyt kapnak az új szezonban, ahogy a ropogós gallérok és a csiszoltan egyszerű vonalvezetések is előtérbe kerülnek, melyekhez remekül illenek a fémes csillogású kiegészítők, akár látványos medállal vagy brossal megspékelve.

Az őszi kiegészítők nagyon sokrétűek és kreatívan variálhatók, bár még sok újdonság várható, első körben ezekből érdemes szemezgetni szezon kezdetén.

Kiemelt képek: Edward Berthelot/Getty Images.

Cikkfotók: Getty Images, Instagram.

  • Megosztás:
hirdetés