A divatos műszőrme bunda egyáltalán nem szorítható bele semmilyen skatulyába, lehet elegáns, vagány, bohém, vagy bármilyen, amilyennek te szeretnéd látni. Mutatjuk, milyen sokféleképpen viselheted!

hirdetés

Már rég elmúltak azok az idők, amikor a szőrmekabát a luxust és a tip-top eleganciát jelképezte, pláne, amióta a különféle műszőrme bundák kezdik átvenni a valódi prémből készült kreációk helyét, hiszen a divat egyre lázasabb törekvésekkel igyekszik leszámolni a cseppet sem etikus anyaghasználatokkal.

Bár egyes utánzatok teljesen megtévesztőek, az egyre erősebb retró trendek hátszelével úgymond kitörtek az alkalmi kabátok kategóriájából. A nőies vonalon éppúgy megtalálja helyét a műszőrme bunda, de mivel az idei téli szezon különösen nagy figyelmet szentel a hetvenes évekből átemelt, újragondolt irányzatoknak, ezúttal az utcai divatban is kiemelt szerepet kap.

Képek: Edward Berthelot/Getty Images.

 

Egyes daraboktól a bohém, vagány stílus sem áll távol, míg mások a vintage hangulatért felelnek, és bizony az elegánsabb kivitelezésű kreációk sincsenek kitiltva a farmernadrágos, lezser felépítésű szettekből.

A műszőrme bunda most vagány stílusban a legdivatosabb: ilyen sokféleképpen variálhatod

A kócos, bolyhos, bozontos kialakítású prémes kabátkák szinte azonnal adják magukat a retró hangulatú, bohém stílusokhoz, a hatvanas-hetvenes évek divatjegyeit egyaránt belekeverheted az efféle szettekbe.

A modern és retró divat találkozásából igazán vagány összkép születhet, sőt, a műszőrme bunda az olyan sportos kiegészítőket is elbírja, mint a baseballsapka vagy az edzőcipő.

A hetvenes évek divatesszenciáját az eltérő anyagok párosításával, illetve a színkombinációk hangulatával ragadhatod meg igazán, a bolyhos, prémes kabát mellett jól mutathat a kordbársony nadrág vagy ing, a hasított bőr utánzatából készült miniszoknya, a kötött garbó és a bőrhatású nadrág. Ám a farmernadrág és a farmering összekapcsolásával szintén megteremtheted a retró vibrálást, amit egy bársonyzakóval vagy pamutmellénnyel könnyedén stílusos szintre emelhetsz.

A retró tornacipő és a hatalmas sál most reneszánszát éli, ez a két divatelem ugyancsak fel tudja dobni a műszőrme bundával megalapozott stílusmixeket. Olyan öltözékek esetében, amikor a stílustörés a cél, avagy maga a szőrmés kabát kilóg a képből, de pont emiatt fókuszpontként működik, a színek összecsengésével lehet harmóniát kialakítani.

A nyolcvanas évek elegáns, nőies sikkjét éppúgy megidézheted a műszőrme bunda segítségével, erre tökéletesen alkalmasak a most divatos nadrágkosztümök, és a megtévesztően eredetinek tűnő, de mégis művi anyagból készült, hosszú szőrmekabátok. Az egymással harmonizáló, lágy színek segítenek az elegáns, nőies összkép elérésében.

Képek: Edward Berthelot/Getty Images.

 

A rövid és hosszú fazonú prémes kabátok most egyaránt divatosak, a derékig érő megoldásokat bő szárú szövetnadrágokkal, farmerekkel éppúgy összeboronálhatod, míg a hosszabb kreációk a mini- és midiszoknyás szettekhez jelenthetnek előnyösebb opciót, de az A vonalú nadrágfazonokkal szintén jó párost alkothatnak.

Választhatsz rövid vagy hosszú szőrű verziót, tarkát, egyszínűt, esetleg élénkebb árnyalatú verziót, attól függően, hogy a retró vagy az elegáns sikk áll hozzád közelebb.

Képek: Edward Berthelot/Getty Images.

 

A francia romantikus sikk, a pimaszul laza vagabond és tomboy stílus, valamint a rockos vagányság és a letisztult nőiesség egyaránt elbírja a bunda jelenlétét. Valójában a részleteken, a fazonokon és az összekapcsolt stílusjegyeken múlik, melyik felé veszi az irányt a megjelenésed.

Ugyanakkor a teljesen letisztult, alapdarabokkal felépített öltözékben sem hat furcsán egy semleges színű, visszafogottságot sugalló műszőrme bunda.

A divat most nagyon sokrétű, így igazán kreatívan játszadozhatsz a felkínált eszközeivel.

Kiemelt kép és cikkfotók: Edward Berthelot/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés