Annak ellenére, hogy a kardigán nem tűnik izgalmas darabnak, kifejezetten jó vétel, hiszen stílusosan, sokoldalúan variálható, ráadásul oly módon telítve van vele a kínálat, hogy mindenféle árkategóriában megtalálható.

hirdetés

Laza és nőies öltözékekben egyaránt megtalálja a helyét a kardigán, hiszen roppant stílusosan kombinálható, a rétegezés nagymesterei pedig különösen jól járnak vele. Ingre, blúzra, topra, garbóra, bodyra, sőt, bármilyen vékony felsőre felkapható, de összegombolt formában blézer alatt is jól működik, amennyiben rövidebb fazonról van szó.

A kinyúlt hatású nagymamakardigánok éppúgy divatosak idén, mint az elegáns, nőies változatok, a fazonok változatossága pedig nagy könnyebbséget jelent a válogatás során, és nem csak a testalkati vagy ízlésbeli eltérések miatt. A retró darabok felfutásával a kardigán beszerzése igazán nem jelenthet gondot, a turkálók készletében ugyanúgy rábukkanhatsz trendi kreációkra, nem csupán a drága holmik viselhetők sikkes formában.

Mivel igencsak népszerű a szezonban, legfőbb előnye, hogy a divatüzleteken kívül bármilyen ruhaboltban megtalálható, és jóformán semmi különbség nincs a márkás, illetve a „no name” kreációk között. Ha szerencsés vagy, kézzel kötött kincsre is lelhetsz bármelyik használtruha-üzletben.

Kardigán stílusosan: a vagány lazaság és az elegáns nőiesség éppúgy jól áll neki

Lehet bolyhos, texturált, élénk színű vagy semleges, mintás vagy szimpla, vastag, esetleg vékony kötésű, illetve rövid és hosszú egyaránt, a kardigán most mindenhogy népszerű. Nem baj, ha úgy fest, mintha a nagyi kötötte volna, ám a Chanel blézerek fazonjára hajazó kötött szvetterek éppúgy a slágerdarabok között vannak, így bármilyen stílushoz találsz megfelelő megoldást.

A sportosan elegáns, illetve a nőies és franciás hangulatú megjelenéshez remekül passzolnak a rövid szabású, vékonyabb anyagú verziók, melyek csíkos, szükre, bézs, fehér és fekete változatban a legnépszerűbbek.

Az edzőcipős vagy bakancsos laza szettek tökéletes fókuszpontja lehet egy lezserebb nagymamakardigán. A bő, kinyúlt hatású darabok, valamint a V kivágású, zsebes változatok a sportos, romantikus és retró hatású utcai öltözékekben is elférnek.

A szimpla alapdarabokból álló, letisztult basic szettek kiegészítésére a blézereken túl az egyszerűbb kardigánfazonok éppúgy alkalmasak.

Válassz puha anyagú vagy vékony kialakítású kreációt, amit monokróm összeállításokban úgyszintén elsüthetsz. A szürke árnyalatok most roppant divatosak, a széles szárú, grafitszürke kosztümnadrágok komorságát pedig remekül feloldja egy aranyos kardigán.

Amennyiben semleges színekből áll az öltözéked, bátran játszadozhatsz az eltérő anyagfelületekkel, textúrákkal. A puha kötött holmi csodásan harmonizál a fényes lakkbőr és bőrhatású cuccokkal, de a farmer-pulóver kombó mellett is jól mutatnak a fényes, bőrhatású kiegészítők.

A pasztelles és élénkebb színű kardigán feldobja a snassz szereléseket, bátran rábízhatod a fókuszpont szerepét, hiszen stílusosan mutat az összképben.

Az sem nagy tragédia, ha a vékonyka kardigánod túl hosszú a magas derekú nadrágodhoz, emiatt nem tudod ízlésesen betűrni és blúzként viselni. Ezzel a trükkel simán megoldhatod a problémát, csak a gombolás sorrendjén kell változtatni, és máris rövidebb lesz a fazon.

Kiemelt kép: Edward Berthelot/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés