A téli szezonban, amikor igazán bereccsentenek a mínuszok, gyakran megesik, hogy három-négy rétegnyi ruhából áll az öltözék. A praktikusság egyetlen hátránya, hogy a felhalmozódott rétegek könnyedén szélesíthetik az alakot. Ezek a tippek segítenek, hogy garantáltan elkerülhesd a réteges öltözködés alakromboló hatását.

hirdetés

Réteges öltözködés sikkesen, nőiesen: ezek a tippek segítenek

A nadrág és a pulóver így a legcsinosabb

Abban valószínűleg mindenki egyetért, hogy a szimpla farmer-kötött pulóver páros a legegyszerűbben elsüthető téli kombináció. Kellően meleg és kényelmes, a megfelelő fazonok kiválasztásával pedig még sikkessé is varázsolhatja az összképet. Nem mindegy azonban, hogy hogyan párosítod őket, egyetlen egyszerű trükk is elegendő, hogy a vastag holmik ne szélesítsék az alakot.

A pulcsit célszerű betűrni a nadrágba, a derékvonalat pedig egy csinos övvel kiemelni. Ha annyira vastag a felső, hogy képtelenség lenne elrejteni, elegendő, ha csupán elöl tűröd be az anyagot, már ettől sokkal nőiesebbé válik a megjelenés.

Képek: Edward Berthelot/Getty Images.

 

A kabát lehet pufi, de sokat számít a fazon

A különböző kabátfazonok közül nem árt ügyesen válogatni, hiszen a kiválasztott darab nagy eséllyel évekig szolgálja majd a gazdáját. Figyelembe kell venni, hogy milyen holmikkal viseli az ember lánya, aláfér-e esetleg egy vastagabb pulóver, s amennyiben halmozódnak a rétegek, nem kelt-e puffadt, alaktalan hatást az eredmény.

Noha nem egyszerű rálelni a megfelelő vonalvezetésre, a karcsúsított kabátok sokat segíthetnek abban, hogy az összkép ne váljon alakrombolóvá. A derékban húzott vagy megköthető darabok ideálisak lehetnek a réteges öltözködés ellensúlyozására, de a rövidebb verziók között éppúgy lehet találni csinos, sikkes fazonokat.

Képek: Edward Berthelot/Getty Images.

 

A szoknya hosszával is ügyeskedni kell

A szoknya télen is bevethető ruhadarab, ami elképesztően nőiessé varázsolja a megjelenést. Nem mindegy azonban, hogy milyen formában kerül bele az összeállításba. Egyrészt célszerű figyelni a szoknya anyagát, hiszen a vastag pulóverek és kabátok mellett a vékony, légies darabok kissé furcsa hatást kelthetnek, és nem praktikusak a hidegben.

Ezen túl az sem mindegy, hogy milyen csizmával kombinálod őket, hiszen a vastagabb rétegek a lábakat is szélesíthetik, nem csupán a felsők esetében jelentkezhet az alakromboló hatás. A hosszú szoknyákat hosszú szárú csizmával érdemes viselni, a minik mellett pedig a combcsizmák mutatnak igazán jól.

A kabátválasztás szintén fontos a rétegek halmozásakor. Amennyiben a szoknya túllóg a kabát végén, nem igazán lesz előnyös a végeredmény. A hosszú szoknyákat célszerű földig érő, A vonalú kabátokkal vagy éppen rövid, derékhangsúlyos verziókkal kombinálni, a rövidebbek esetén már sokkal egyszerűbb a helyzet.

Képek: Edward Berthelot/Getty Images.

 

Egy szimpla kulcsdarab, ami garantáltan karcsúsít

A téli szezon jolly joker ruhadarabja, amitől garantáltan karcsúbbnak hat az alak. A hosszú kardigán otpikailag nyújtja a testet, ráadásul jó alapja a réteges öltözködésnek. Egy csinos blúzt vagy inget, de akár egy finomkötött pulóvert is alávehetsz, csodásan fogsz mutatni a meleg, kényelmes, ámde rendkívül sikkes szettedben. Arra azért nem árt figyelni, hogy a kardigán ne lógjon ki a kabát alól, ugyanis roppant szedett-vetett összképet teremt, ha a rétegek nem passzolnak egymáshoz.

Kép: Jeremy Moeller/Getty Images.

 

Kiemelt kép: Getty Images.

Cikkfotók: Edward Berthelot/Jeremy Moeller/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés