Ahogy lekerülnek a bő, vastag pulóverek, sokakat elkap a pánik, mivel a hideg szezonban felszaladt pluszkilók még épphogy elkezdtek eltűnni, a lustább időszak nyomai még látszódnak a hasi területen. Ráadásul nem csupán a felesleg lehet zavaró egy nő számára, a puffadás éppen annyira nyomasztó érzést kelthet esztétikailag, mint amennyire a közérzet számára kellemetlen. Ezek az öltözködési trükkök megoldják a problémát: laposabbnak mutatják a has területét, és remekül elfedik az esetleges zsírpárnákat.

hirdetés

A téli időszak öltözködésének megvannak a maga előnyei. Míg a meleg rétegekkel nagyon el lehet rontani az összképet, és pillanatok alatt plusz három kilót fel lehet pakolni a testképre az előnytelen ruhafazonokkal, addig a vastag pulóverek remekül takarják a kritikus haskörnyéki területet.

Ám ahogy elérkeznek a tavasz melegebb napjai, és egyre lengébb az öltözék, a kiálló pocak sokak számára zavaró látványt nyújthat. Ráadásul nem csupán a makacs zsírpárnák okozhatnak kellemetlenséget, a puffadás legalább annyira kényelmetlen lehet. Ezek az öltözködési trükkök tökéletes mentsvárként szolgálnak, úgy rejtik el a felesleget, hogy közben a megjelenés nem veszít nőies hatásából.

Öltözködési trükkök, amelyektől laposabbnak tűnik a has

Nyilván nem minden testalkatra húzható rá ugyanaz az öltözködési tipp, hiszen a kiálló pocak mellett a széles csípő, hangsúlytalan derékvonal, vagy a vastagabb comb éppúgy gondot okozhat a fazonválasztáskor. Nem árt tisztában lenni azzal, hogy az előnyös szabásokkal elért optikai csalás nem mindenkinél működik ugyanúgy.

Nagyobb túlsúly esetén kizárólag a ruhák vonalvezetésével trükközve nem lehet elérni a laposabb has látványát, de nem csak a méret, az alkati adottság is beleszól abba, hogy kinek mi áll jól. Más típusú fazonok passzolnak például az alma vagy a homokóra testalkat sajátosságaihoz.

A felesleg is másképp oszlik el a különféle testtípusokon. A kis pocak megjelenhet vékonyabb alkatú nőkön is, hiszen az izmok feszességén is múlik, mennyire dülled előre a hasi tájék, ha van rajta egy kis zsírpárna. A derékcsúcs hangsúlyozása azok számára ideális, akiknél ez a rész a törzs legkarcsúbb pontja.

Derékhangsúlyos ruhák

A makacsul megtapadó felesleg elrejtésének tökéletes trükkje, hogy a legvékonyabb területre kell vonzani a tekintetet. Éppen ezért érdemes olyan ruhákat és felsőket viselni, amelyek inkább derékhangsúlyosak. A legjobb megoldás, ha a derékvonalban húzott, azonban a hasi részeken laza a ruha vagy blúz.

Így a kiálló pocak elvész az anyag alatt, és mindenki csak a karcsú, nőies formákat veszi majd észre. Azokat a darabokat, amelyek nem karcsúsított szabásúak, könnyedén előnyössé lehet tenni egyetlen öv segítségével. A derék legmagasabb részére helyezett passzrész kifejezetten előnyös, főként átlapolt szabással, mely szintén keskenyíti a sziluettet.

 

Aszimmetrikus felsők

Az agy a szimmetriához van szokva, így leginkább azzal lehet összezavarni, ha a két látott oldal valamilyen formában nem stimmel, nem passzol össze. Az aszimmetrikus felsők zseniálisan rejtik el a hasi zsírpárnákat, optikailag lapossá varázsolják a területet. Szinte mindegy, hogy a felsőrész melyik részén látható aszimmetria, a lényeg az, hogy ne legyen egyenletes, tömbszerű a szabásvonal.

 

Hosszú blézerek

A blézer alapvetően irtó divatos mostanság, így mindenképp ott a helye egy átgondolt ruhatárban. Remekül fel lehet dobni vele a legegyszerűbb szetteket is, ráadásul kifinomult, nőies külsőt kölcsönöz. Az már csak hab a tortán, hogy a kiálló has problémája csakugyan orvosolható a segítségével, persze, nem mindegy, milyen a fazonkialakítás. Az egyenes vonalú zakók nyújtják az alakot, ezzel maximálisan elterelik a figyelmet a hasi területről. Karcsúvá varázsolják a sziluettet, és nem hangsúlyozzák a zsírpárnákat.

 

Csak lazán!

Bevált praktika, hogy a felgyűrődő anyaggal pillanatok alatt álcázható a hasi felesleg. Inkább laza felsőrészeket érdemes választani, amelyeket hanyagul, lazán kell betűrni a nadrágba. Ez egy könnyed, lezser eleganciát tükröző megjelenést eredményez, miközben eltakarja a has területén látható felesleget, ráadásul hagyja érvényesülni a vékonyabb lábakat.

 

A magas derekú szabásvonal irtó előnyös

Bár azzal a legtöbben tisztában vannak, hogy a csípőszabás gyakorlatilag senkinek nem áll jól, a magas derekú verzió és az alacsonyan szabott fazon között rengeteg opció között lehet válogatni. Vannak normál szabású, magasabban és extra magasan végződő nadrágok és szoknyák, amelyek közül a „minél fentebb, annál jobb” elve érvényesül. Ezek a csinos darabok a deréktájéki, valamint mell alatti területre helyezik a fókuszt, miközben laposabb hasat eredményeznek.

 

Legyen máson a hangsúly

Ez a trükk valódi klasszikus, és garantáltan beválik. A kiálló pocak elfedése gyakran kudarcba fullad, ám sok esetben nem is kell eltakarni a zavaró részeket, csupán el kell terelni a figyelmet róla. A bűvészek ugyanezzel a technikával élnek, sokszor a szemünk előtt történik a varázslat, csupán mi mindvégig másra figyelünk, ezért nem vesszük észre.

Egy szép vonalú dekoltázs vagy hátkivágás tökéletes megoldás lehet, amikor meghozza melegebb napjait a tavasz. A mély dekoltázs nem csupán a hasi feleslegről tereli el a tekintetet, hanem irtó dögös külsőt kölcsönöz. A hátul kivágott ruhák legalább olyan szexi hatást keltenek, ám egy díszesebb szabás, például egy masni segítségével ugyanez az eredmény érhető el.

A gumírozott anyagú, darázsolt derékrész karcsúsító hatással bír, ráadásul elasztikussá teszi a blúzt, ami rugalmasságából adódóan mozgás közben sem rajzolja ki a kis pocakot.

 

A karcsúsító öltözködési trükkök lényege, hogy egyes fazonokkal el lehet terelni a figyelmet a has tájékáról, bizonyos szabásokkal pedig optikailag laposabbá teheted a kiálló zsírpárnák területét.

Kiemelt kép: Getty Images. 

Cikk képei: Anthropologie, Edward Berthelot/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés