A hosszú télikabát is lehet előnyös és csinos, csak nem mindegy, hogyan viseled. Nem rombolja le a nőies vonalakat, ha így trükközöl vele.

hirdetés

A hideg napokon bizony jól fel kell öltözni, hogy az ember ne fázzon meg, s ilyenkor sokszor a divatos összhatás is sérül. Nem feltétlenül szükséges azonban totálisan lemondani a csinos megjelenésről, és beáldozni a trendi külsőt a komfort oltárán. A vastagabb, meleg, hosszú télikabátok is lehetnek előnyösek, csak nem mindegy, hogyan viseled őket.

Tény, hogy a hosszú vastag anyag alatt jóformán teljesen eltűnnek a nőies vonalak, azonban ez nem jelenti azt, hogy az alak garantáltan tömbszerűvé és szélessé válik. Van néhány egyszerű trükk, amivel a nagyobb méretű télikabátok is sokkal csinosabbá válnak.

A hosszú télikabát így lesz előnyös

Viseld magas sarkú csizmával

A magas sarkú csizmákban talán valamiféle varázserő rejlik. Bármilyen szettet képesek nőiessé varázsolni, ráadásul még az alakromboló összképet is határozottan ellensúlyozzák. Idén egyébként is rendkívül népszerűek, s tulajdonképpen teljesen mindegy, hogy tömbsarkú vagy éppen tűsarkú verzióra esik a választás, az alaknyújtó, karcsúsító hatás minden formában érvényesül.

Képek: Streetstyleshooters/Getty Images for Seidensticker Group/Getty Images.

 

A csizma és a kabát árnyalata passzoljon

Nagyon egyszerű, ám annál látványosabb trükk, ha a kabát és a csizma árnyalata megegyezik. Rövidebb csizmák esetében a színt érdemes a nadrághoz vagy a hosszú szoknyához pászítani, ám a legelőnyösebb megoldás, ha a kabát hossza rálóg a csizma szárára. Ebben az esetben nincs erős kontraszt, ami előnytelenül elvágná az alakot, a sziluett csinos és nőies marad a hosszú, vastag kabátban is.

Képek: Jeremy Moeller/Edward Berthelot/Getty Images.

 

Válassz karcsúsított fazont

Bár első blikkre már-már túlzottan egyszerűnek tűnik, a karcsúsító trükk tényleg hatásos. A hosszú kabátok alatt általában elvész az alak, ezáltal az arányok is eltolódhatnak. Fontos, hogy a lábak hosszabbnak tűnjenek, és a karcsú derékvonal kiemelésével abszolút szépen nyújthatók a végtagok. Ha a kabát vállban kicsit szélesebb, a derékvonal még inkább fókuszba kerül. Ha a kabát varrása önmagában nem karcsúsított, célszerű egy megkötővel szűkíteni a nőies formák megőrzésének érdekében.

Képek: Edward Berthelot/Getty Images.

 

Kiemelt kép: Streetstyleshooters/Getty Images for Seidensticker Group/Edward Berthelot/Getty Images.

Cikkfotók: Streetstyleshooters/Getty Images for Seidensticker Group/Jeremy Moeller/Edward Berthelot/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés