A hajdíszek most újra népszerűek, különösen azok a fajták, melyek megidézik a nyolcvanas-kilencvenes évek báját. A gyöngyös és csillogó csatok után a feltűnő szupermasni is zöld utat kapott a divatban, ami nem csoda, hiszen a Chanel divatház régóta támogatja az óriási masnik visszatértét.

Karl Lagerfeld valósággal odáig volt a masnis hajdíszekért, ez abból is kitűnik, hogy amíg a Chanel kreatív igazgatója volt, modelljei gyakran vonultak végig a kifutón kisebb nagyobb masnival a hajukban, és azóta is ez az egyik kedvenc kiegészítője a francia divatháznak.

A Chanel idei őszi-téli kollekciójának párizsi bemutatóján még a márka 45 éves nagykövete, Penélope Cruz is szupermasnit viselt a hajában. Ám nemcsak a kifutón vált népszerűvé, hanem az Instagramon és az utcai divatban éppúgy szárnyra kapott az óriási masni, ami első blikkre kislányos ugyan, de nem viszi félre a nőies stílusvonalat, sőt, fokozza annak eleganciáját.

Szupermasni a hajban: ez a hajdísz a legdivatosabb idén

A luxus hajékszerek most egyébként is fénykorukat élik, hiszen a csillogó és gyöngyös csatoktól kezdve a hajba tűzhető brossokon és márkaneveken át, a bársonyos és selymes szalagokig minden a frizurába aggatható, ha ultrasikkes.

Az Instán különféle variációkat láthatunk arra, hogyan koronázzuk meg ezekkel a hajdíszekkel a megjelenésünket. Valóban működik a képlet, hiszen a szupermasni olyan figyelemfelkeltő darab, hogy a legunalmasabb öltözéket is egy csapásra izgalmassá varázsolja.

A kissé laposka frizurát is feldobja: csak készíts egy laza copfot, vagy egy-két tincset simíts hátra, és csatold hozzá a hatalmas masnit.

Fonással még jobban mutat.

Az előkelő francia diáklányok is ilyen hajdíszt viseltek hajdanán, méghozzá loknis frizurával.

Jennifer Aniston is bebizonyította, hogy mennyire nőies tud lenni egy bájos masni a hajban. Az ötvenéves színésznőről az Instyle magazin számára készült egy remek fotósorozat, amelynek kedvéért a francia nők kedvenc frizuráit is kipróbálta. És milyen jól tette!

Szerintünk, muszáj kipróbálni ezt a trendet még a sapkaszezon előtt!

Kiemelt kép: Edward Berthelot/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés