A szoknyadivatot sokáig a magas derekú fazonok uralták, melyek karcsúsítják a derekat és elrejtik az apróbb pocakot. Ám úgy tűnik ez lassan megváltozik, mivel ismét felbukkant a csípőszoknya, ami kész kisöpörni a magas derekú fazonokat.

hirdetés

Az elmúlt években a csípőnadrág okozta a legnagyobb meglepetést, mely folyamatosan visszakacsingat a múltból. Az alacsony derekú fazon a kétezres évek elején szinte hurrikánként söpört végig a trendeken, és háttérbe szorította a hagyományos pantallókat.

A nők kivétel nélkül ebben flangáltak, és még az sem riasztotta el őket, hogy az alacsony derekú nadrágból a téli hónapokban is kivillant a derék. Természetesen a rövidre szabott felsőrészek, kabátkák nem hiányozhattak a divatimádó nők ruhatárából. Ezek a kreációk együttesen nagyon előnytelenül módosították az alakot, ezért szinte senki sem örült, amikor a csípőnadrág ismét kopogtatott az ajtón.

Ám a tervezők nem ragadtak le egyetlen múltbéli trendnél, mivel rögtön előkapták az alacsony derekú szoknyákat.

Az apró csípőszoknya a kétezres évek elején szinten minden nő gardróbjában felbukkant. Az alacsony derekú fazonok falatnyi anyagból készültek, mivel a divatházak legtöbbször mini verziót dobtak belőle a piacra. Nem takart túlságosan sokat, ezért a merész hírességek rögtön rákaptak.

Falatnyi szoknyával sokkol az olasz divatmárka

A Miu Miu tavaszi-nyári kollekcióját az alacsony derekú szoknyák uralják. A kreációk eléggé aprók, mivel Miuccia Prada a lehető legminibb verzióban alkotta meg őket. A merész összhatás kedvéért különleges haspólóval és ultrarövid pulóverrel viselték a modellek a kifutón.

 

A kilencvenes években bolondultak a nők a szűk szoknyákért, melyek nem könnyítették meg a járást. A fazon most megjelent a Miu Miu kifutóján. Az olasz divattervező természetesen ezt az elfeledett darabot is merész módon gondolta újra. A hosszú kreációkat falatnyi felsőrészekkel egészítette ki. Az összeállítások kellően kaotikusnak tűnnek, ám a cipőkhöz felhúzott zoknik ezt csak tovább fokozzák. A végeredmény egy igazán furcsa stíluskavalkád, ami tömöríti az egyes korszakok népszerű viseleteit.

 

Az olasz márka a nőies kosztümökről kialakult képet is átalakította. A derekat takaró szoknyák, blézerek kombinációját leváltották az alacsony derekú kreációk, melyek apró felöltővel egészülnek ki. Miuccia Prada változatos formákban csomagolta új köntösbe a klasszikust. Természetesen a túlzó díszítések ebben az esetben sem maradtak el.

 

Az egészen falatnyi szoknyák kedvelői imádni fogják ezt a trendet, ami cseppet sem praktikus. A tenyérnyi szoknyákban lehetetlen lehajolni és elkerülni a villantást. A csípőszoknya nem esztétikus darab, hiszen a kevésbé előnyös területekre irányítja a figyelmet. Pillanatnyi divathóbortnak ideális, ám reméljük, nem marad sokáig a felkapott trendek között.

 

Kiemelt kép: Estrop / Getty Images. 

Képek a cikkben: Estrop / Getty Images. 

  • Megosztás:
hirdetés