A válltömés visszanyerte fényes renoméját, amit a nyolcvanas években építgetett, hiszen nem csak trendi eleme az öltözéknek, hanem a homokóra alak tökéletesítésére is alkalmas.

hirdetés

Idén a karcsú derék hangsúlyozásáról szól a divat, és ehhez minden eszközt bevetnek a tervezők. A magasított derékszabású nadrágok és szoknyák mellett a válltöméses felsőkben rejlő alakjavító lehetőségeket is érdemes kihasználni, hiszen, ha megfelelő fazonokkal kombinálod őket, karcsúbbnak láttatják a sziluetted.

Hogyan lehet a széles váll nőies? Képzelj el két háromszöget egymásra állítva úgy, hogy a csúcsaik összeérnek. Így megkapod a homokóra sematikus alakját, vagyis, ha ebbe az alakzatba könnyedén belefoglalható az öltözéked szabása, a derékvonalad optikailag keskenyebbnek fog tűnni.

Az arányosság érdekében fontos, hogy a válltömés ne legyen túlzó, és olyan fazonokkal találkozzon, melyek válltól lefelé szűkülnek, deréktól pedig bővülnek.

A válltömés nőiesen: így érd el a karcsúsító hatást

A baloldali képen tökéletesen látszik, hogy az A-vonalú szoknyával kombinált válltöméses trikó hangsúlyosabbá teszi a derékvonalat.

A válltöméses blézerek karcsúsított, és egyenes vonalú változatban is divatosak idén.

Magas derekú nadrággal kombinálva a válltömés alakformáló hatása jobban érvényesül.

A rövid szabású blézerek és dzsekik széles vállszabással előnyösen keskenyítik a vonalakat.

Az átlapolt ruhaszabás így a legnőiesebb.

Remek párosítás a széles vállú blézer és a húzott derekú nadrág.

Alma testalkat, rövid nyak, és széles vállak esetén a válltömés nem biztos, hogy jó választás. A körte típusoknak azonban ideális lehet.

Kiemelt kép: Edward Berthelot/Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés